İBB TUZLA KAFKALE SPOR KOMPLEKSİ YENİLENEREK HİZMETE AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun bir bakım ve yenileme programına aldığı Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yapımı tamamlandı. Baştan sona değişen, yeni spor alanları oluşturulan ayrıca hizmet vereceği kişi kapasitesi arttırılan tesis spor severlerin kullanımına açıldı.

Daha fazla İstanbullunun spor yapabilmesi için yeni spor tesisleri ve spor salonları yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi mevcut spor tesislerini de geniş bir bakım ve onarım kapsamına alıp yeniden spor severlerin hizmetine sunuyor.



ÇATIDAN BODRUMA HERŞEY YENİLENDİ
Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün koordinesinde Büyükşehir Belediyesi'nin Tesisler Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar için Şehir Aydınlatma, Elektronik Sistemler, Park ve Bahçeler, Yol Bakım ve Onarım Müdürlükleri ve İSKİ başta olmak üzere birçok farklı birimin yapımında seferber olduğu spor kompleksi çatısından bodrum katına kadar baştan sona yenilendi. 



DAHA FAZLA VATANDAŞ YARARLANACAK
Çalışmalar kapsamında daha önce vatandaşların spor yaptığı tüm alanların kapasitesi genişletildi. Tesiste daha önce bir fitness salonu bulunurken çalışmalarla birlikte yeni bir fitness salonu daha kazandırıldı. Daha önce olmayan bir okçuluk salonu ile birlikte yeni bir badminton sahası da tesise ilave edildi. Tenis kortları ve futbol sahaları tadilat öncesinde açık alanda yer aldığı için yağışlı havalarda kullanılamıyordu. Yapılan çalışmalarla birlikte kort ve halı sahalar tamamen yenilendi, eskinin aksine artık kapalı spor alanlarına dönüştürüldü. 



YETİŞKİNLER VE ÇOCUKLAR İÇİN BİRÇOK BRANŞ BİR ARADA 
Tüm modernize faaliyetlerinin tamamlanmasıyla birlikte İstanbul'un en geniş ve fonksiyonel spor tesislerinden birisi olma özelliğine kavuşan Tuzla Kafkale Spor Kompleksi 2 adet kapalı tenis kortu; 2 adet kapalı, bir adet açık futbol sahası , ayrı ayrı olmak üzere kadın ve erkek fitness salonları, okçuluk salonu, uzak doğu sporları salonu, jimnastik salonu, çok amaçlı stüdyo salon, spor salonu, basketbol sahası, voleybol sahası ve badminton sahası ile İstanbullulara hizmet verecek. Bunların yanında komplekste 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 2 adet squash salonu, tartan pisti, 100 kişi kapasiteli bir konferans salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca çocuklar da unutulmadı. Branşların büyük çoğunluğunda çocukların da spor yapabilme imkanı bulacağı spor kompleksinde oyun ve etkinlik alanları da yer alıyor.



HAMAM, SAUNA VE ŞOK DUŞLARI DA YAPILDI
Sportif alanlar kadar yoğun ilgi görmesi beklenen başka alanlar da komplekse kazandırıldı. Daha önce 2 adet saunanın bulunduğu tesiste Fin Hamamı, Osmanlı Hamamı, sauna, buhar odası ve iki adet şok duşu alanları yer alıyor. Kafkale Spor Kompleksi'nde ortaya çıkan bir başka yenilik ise tesisin çatısına kurulan güneş panelleri oldu. Panellerin devreye alınmasıyla birlikte tesisin ihtiyaç duyacağı sıcak suyun tamamı ilave bir enerji kaynağına ihtiyaç duyulmadan karşılanmış olacak. 



34 BİN 400 METREKARE SPOR ALANI
Tuzlalıların ve çevre halkının merakla beklediği tesis inşaat çalışmalarının ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte hizmete açıldı. Tesisteki tüm sportif alanlarda aynı anda hizmet vermeye başlayan Kafkale Spor Kompleksi 8 bin 400 metrekaresi açık alan, 26 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere spor severlere 34 bin 400 metrekarelik spor alanında hizmet veriyor.