Baş ağrısının toplumda en sık görülen hastalık belirtilerden biri olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Keriman Oğuz; ‘Baş ağrısı başın tamamında, tek taraflı veya herhangi bir noktasında; zonklayıcı, sıkıştırıcı, patlayıcı, bıçak saplanır gibi tiplerde görülebilir.

Saniyelik sürebildiği gibi, saatler, günler hatta haftalarca devam eden baş ağrıları vardır. Günlük hayatta insanlar ‘’başım ağrıyor’’ dese de baş ağrısının birçok tipi ve nedeni vardır. İnsanlar genellikle altında ciddi bir sorun olduğu endişesini taşırlar ve bu nedenle doktora başvururlar.

Tiplerine göre farklı baş ağrısı grupları vardır. Ama öncelikle baş ağrılarını primer ve seconder olarak iki büyük gruba ayırabiliriz. Primer baş ağrısı altında herhangi bir neden olmayan kendisi bir hastalık olarak ortaya çıkan baş ağrılarıdır.

Seconder baş ağrısı ise altında yatan bir hastalığa bağlı oluşan baş ağrılarıdır. Baş ağrılarının büyük çoğunluğu primer baş ağrılarıdır. Ancak baş ağrısı nedeniyle doktora başvuran hastalarda ilk yapılması gereken seconder baş ağrılarının dışlanması gerekliliğidir’ açıklamasında bulundu.