İtalyanlar tarafından çok sevilen patlıcan yemeklerinden biri olan, Melanzane alla Parmigiana, Türk damak tadına yakın olması sebebiyle, ülkemizde makarna ve pizzadan sonra en çok tercih edilen İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor.
 

İTALYANLARIN EN SEVİLEN PATLICAN YEMEĞİ: MELANZANE ALLA PARMIGIANA

İtalyan mutfağı ile Türk mutfağı benzer özellikler taşıyor ve patlıcan her iki kültürde de en çok tüketilen sebzeler arasında yer alıyor. İtalyanlar tarafından çok sevilen patlıcan yemeklerinden biri olan, Melanzane alla Parmigiana, Türk damak tadına yakın olması sebebiyle, ülkemizde makarna ve pizzadan sonra en çok tercih edilen İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor.

İtalyan mutfağı ile Türk mutfağı benzer birçok özellik taşıyor. Patlıcan, Türk mutfağında olduğu gibi İtalyan mutfağında da vazgeçilmez sebzeler arasında yer alıyor. İtalya’da en çok tüketilen sebzelerden biri olan patlıcan ile yapılan Melanzane alla Parmigiana, İtalyanlar tarafından en sevilen lezzetlerden biri. Güney İtalya başta olmak üzere, ülkenin genelinde sevilerek tüketilen peynirli ve domates soslu patlıcan yemeği Melanzane alla Parmigiana, hem hafif olması hem de Türk damak tadına yakın olması nedeniyle, makarna ve pizzadan sonra, en çok tercih edilen İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor.

Hem İtalya’da Hem de Türkiye’de Çok Seviliyor

İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilerek, “Ospitalità Italiana” ödülü alan La Mia Luce’nin İşletme Müdürü Abdullah Ardal, “Özellikle Akdeniz ülkesi olması sebebiyle, İtalyan mutfağı ile Türk mutfağı çok benzer özellikler gösteriyor. Melanzane alla Parmigiana, misafirlerimiz tarafından en çok tercih edilen başlangıçlar arasında yer alıyor. Patlıcan, pecorino romano peyniri, parmesan peyniri, mozzarella peyniri ve domates sos ile hazırlanan Melanzane alla Parmigiana, İtalya’nın en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Patlıcan dilimlerinin üst kısımlarının kızartılması yani granite edilmesi ve domates sosu ile peynirle kaplanarak fırında pişirilmesiyle yapılır” diye konuştu.

Melanzane alla Parmigiana’nın malzemelerinin İtalya’dan ithal edildiğini vurgulayan Ardal,“Ülkemizde en çok bilinen mozzarella peynirinin yanı sıra Roma bölgesine ait keçi sütünden yapılan pecorino romano peyniri ve Emilia-Romagna bölgesinde üretilen ve inek sütünden yapılan parmesan peyniri ile sunuluyor. Domates sosu ise, Catania adasında yetişen ve ithal ettiğimiz Antonella cinsi özel domatesler ile hazırlanıyor” dedi.