İstinye Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen, 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, 3 altın madalya birden kazandı.

Bursa Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen 1.Ulusal Kestaneli Lezzetler Yemek Yarışması’nda, İstinye Üniversitesi öğrencilerinden Kübra Metin, “Tatlı Tabağı” kategorisinde, “Mereng Eşliğinde Kestane Krokanlı Şekerpare’’ tatlı tabağıyla; Göktuğ Karaoğlu, “Su Ürünleri ve Deniz Mutfağı Ana Yemek” kategorisinde, “Ahtapot Eşliğinde Deniz Börülcesi ve Mango Soslu Somon” tabağıyla ve Cihan Beylen ise, “Taze Makarna” kategorisinde, ''Karides ve Kestane Dolgulu Artizan Mantı'' tabağıyla altın madalyaya layık görüldü.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇABALARININ KARŞILIĞINI ALDI

Aşçılık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağla Özer, bu başarıdan duydukları sevinci paylaşarak, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz sadece başarılarıyla değil; disiplinleri, hazırlıkları, temizlikleri, düzenleri ve saygılarıyla da yarışma jürisinden büyük övgüler aldılar. Çok farklı kategorilerin olduğu büyük bir yarışmaydı. Aşçılık bölümümüz bu sene eğitim-öğretime başladı. Dolayısıyla öğrencilerimiz 2 aydır eğitim görüyor. Hızlıca öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırladık. Onlar da çabalarının karşılığını aldılar. Öğrencilerimiz 3 farklı kategoride yarıştı ve üçü de altın madalya kazandı. Farklı şehirlerden gelen üniversiteler de vardı; biz birinci olduk, öğrencilerimle gurur duyuyorum."

ZORLU BİR SÜREÇTİ, UYUMADAN ÇALIŞTIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU

Yarışmada altın madalya kazanan öğrenciler, zor bir süreçten geçtiklerini ama kazandıkları için gurur duyduklarını vurgulayarak; özetle şunları söylediler: "Bu sene açılan bölümümüzden 3 kişinin birden altın madalya kazanması, bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu yarışma bizim için ayrıca önemli bir fırsattı. Yarışmaya gece gündüz çalışarak hazırlandık. Çoğu zaman hocalarımız da bizimle kaldılar ve yardımcı oldular; onlara çok teşekkür ediyoruz.”

İstinye Üniversitesi Hakkında

İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital”, “Medical Park " ve "VM Medical Park" olmak üzere, üç ayrı hastaneyi tek çatı altında buluşturan “MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulmuştur.

Kendisini fark yaratacak eğitim ve araştırmaya adamış başarılı akademik kadrosu ile İstinye Üniversitesi, öğrencilerine var olan bilgiyi aktararak, kendi alanlarında güçlü bir donanım sağlarken; eğitim ve araştırma performansı ile yeni bilgi üretilmesine katkıda bulunup, Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedeflemektedir.

Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, öğretim üyelerinin araştırmaları ile bilimin sınırlarını genişletmeyi, bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için uygulamaya geçirmeyi ve bununla birlikte, topluma kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.

Öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerini evrensel standartlarda yürüterek, öğrencilerine geniş tabanlı bir bilgi yelpazesinin yanı sıra; teknoloji ve sanatı da kapsayan bir öğrenme ve ilerleme ortamı sunar. Öğrencilerini liderlik yetenekleri ile donatılmış, bilimin gücüne güvenen, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, eleştirel düşünebilen; insani ve etik değerlere sahip, kendini geliştirme ve yaratıcılığını kullanma alışkanlığı edinmiş bireyler olarak yetiştirir.

Mezunlarını, MLPCare Grubu çatısı altında birleşen Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park başta olmak üzere, İstinye Üniversitesi’nde edindikleri bu yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendirir. İstinye Üniversitesi, geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini bünyesinde yetiştirerek toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.