Müze

Kitaplarının telif hakkını ve mal varlığını Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlayan Türk hikâyeciliğinin öncülerinden Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’da yaşadığı ve pek çok hikâyesini kaleme aldığı köşkü, çağdaş müzecilik anlayışıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Hikaye Armağanı

Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanı, edebiyat dünyamızın en uzun soluklu ödüllerinden biri olarak varlığını sürdürüyor. 1955’te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Armağan, 1964’ten itibaren Darüşşafaka Cemiyeti tarafından sürdürülüyor. Pek çok genç yazarı edebiyatımıza kazandıran Armağan, bir takvim yılı içinde yayımlanmış hikâye kitapları arasında jürinin seçtiği başarılı ve üstün esere veriliyor. Armağan, 2012’den itibaren Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle verilmeye başlandı.

Darüşşafaka & Sait Faik

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli çocuklara eğitimde fırsat eşitliği hakkı tanıyan Darüşşafaka’nın misyonuna gönül verenlerden biri de Sait Faik’tir. Vefatından bir yıl önce, Fatih’te bulunan Darüşşafaka Lisesi’nin düzenlediği bir edebiyat matinesine katılan ve ardından okulu dolaşan usta yazar, gördüklerinden o kadar etkilenir ki, annesi Makbule Abasıyanık’a kitaplarının telif hakkını ve mal varlıklarını Darüşşafaka’ya bağışlamayı önerir. Annesi de 8 Kasım 1954 tarihinde düzenlediği vasiyetnameyle yazarın bu arzusunu yerine getirir.

İletişim Bilgisi

Adres:

Burgazadası Mh. Çayır Sk.

34975 Burgazadası/İstanbul

0216 381 20 60

Ziyaret Saatleri:

Çarşamba,Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar günleri 10:30-17:30 arası

Resmi tatil ve bayramlarda müzemiz ziyarete kapalıdır.

Okul, grup gezilerinden önce rezervasyon yapılması rica olunur.

Rezervasyon için: [email protected]