Sadberk Hanım Müzesi 

Sevgi Gönül Binası’nda MÖ 6000’den, Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu’da yaşayan uygarlıkların kültürünü yansıtan arkeolojik eserler kronolojik bir düzende sergilenmektedir. Pişmiş toprak ya da metal kaplar, figürinler, ritüel semboller, cam eserler, sikkeler, süs eşyaları, tabletler ve heykeltraşlık eserleri ile mezar stelleri bu bölümde sergilenen eserler arasında yer almaktadır.

Birinci kat vitrinlerinde Prehistorik ve Protohistorik dönemlere ait eserler sergilenmekte ve bu katta Neolitik dönemden başlayan kronolojik sergileme Frigler'e ait eserler ile son bulmaktadır.

İkinci kat vitrinlerinde Miken, Geometrik, Arkaik, Klasik ve Hellenistik dönem eserleri yer almakta ve son olarak 3. katta da Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler sergilenmektedir.

Koleksiyon

Sadberk Hanım Müzesi kuruluşunda yaklaşık 3 bin esere sahipken bugün 20 bine yakın eseri bünyesinde barındırmaktadır. MÖ 6. binyıldan, Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu’da yaşamış uygarlıkların maddi kültür kalıntılarını yansıtan arkeolojik eserler Sevgi Gönül Binası’nda, Osmanlı ağırlıklı İslâm eserleri, Osmanlılar için yapılmış Avrupa, Uzak ve Yakın Doğu eserleri ile Osmanlı dönemi dokumaları, kıyafetleri ve işlemeleri Azaryan Yalısı’nda sergilenmektedir.

Koleksiyonda bulunan eserler, akademik çalışmalarda kullanılmak üzere araştırmacıların hizmetindedir. Araştırma talebinde bulunmak için formu doldurabilrisiniz.

Kütüphane

Sadberk Hanım Müzesi İhtisas Kütüphanesi yaklaşık 11.389 matbû ve 668 yazma eserle özel ihtisas kütüphaneleri arasında önemli bir işleve sahiptir. Kütüphane koleksiyonu içindeki yıllıklar, özellikle nadir eser niteliğindeki sâlnâmeler ayrı bir önem taşımaktadır. Sadberk Hanım Müzesi Kütüphanesi sâlnâme koleksiyonu 421 adet sâlnâmesiyle özel kütüphaneler arasında Türkiye’de birinci olup, özel ve resmi kütüphanelerin geneline bakıldığında ise ilk beşe girmektedir.

Kütüphane, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler ve akademisyenlerin hizmetindedir. Randevu almak için formu doldurabilirsiniz.

Fotoğraf Arşivi

Sadberk Hanım Müzesi fotoğraf arşivinde, koleksiyonda yer alan tüm eserlerin yüksek çözünürlüklü fotoğrafları bulunmaktadır. Bu arşiv, müze bünyesinde katalog ve yayın çalışmalarında kullanılmakla beraber, belirli bir telif ücreti karşılığında çeşitli yayınlarda kullanımına da izin verilmektedir. Fotoğraf arşivinden yararlanmak için formu doldurabilirsiniz.

Bağlı Olduğu Kurum/Kişi: İstanbul Vehbi Koç Vakfı 

Denetleyen Müze: İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü 

Ziyaret Saatleri:
10:00-17:00

Kapalı Günler:
Çarşamba günleri
1 Ocak
Dini bayramların birinci günleri

Tam Bilet:
10 TL

İndirimli Bilet:
7 TL (Müzekart+ ve Museum Pass sahipleri)

Öğretmen ve Öğrenci Bileti:
3 TL

Ücretsiz Giriş:
Kokartlı rehberler
ICOM Kart sahipleri
65 yaş üzeri ziyaretçiler
Engelli ziyaretçiler (+1 refakatçi)
7 yaş altı çocuklar (+1 refakatçi)
KoçAilem üyeleri
Sotheby's Preferred Kart sahipleri (+ 1 ziyaretçi)

Otobüs Seferleri:
25A Rumelikavağı - Hacıosman
25E Sarıyer - Kabataş
25G Sarıyer - Taksim
25H Hacıosman Metro - Havantepe
25T Sarıyer - Taksim
25Y Hacıosman Metro - Yunus Emre / Uyum Sitesi
40 Rumelifeneri / Garipçe - Taksim
40B Sarıyer - Beşiktaş
41 Sinpaş Sitesi - 4. Levent Metro
41C Ayazağa - Sarıyer
41SF Sarıyer - Fatih Sultan Mehmet
42K Kazımkarabekir - Sarıyer
42KT Sarıyer - Kocataş
59RS Sarıyer - Rumeli Hisarüstü
150 Hacıosman Metro - Rumelifeneri
151 Hacıosman Metro - Kilyos
152 Hacıosman Metro - Zekeriyaköy / Kısırkaya
153 Bahçeköy - Sarıyer
154 Hacıosman Metro - Koç Üniversitesi

Müzemizin sergi salonlarında flaş ve "selfie çubuğu" kullanmamanızı rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

Müze binalarımız tarihi eser statüsünde olduğundan rampa ve asansör bulunmadığını belirtir, anlayışınız için teşekkür ederiz.

Müzemizin otoparkı bulunmamaktadır, özel araçlarıyla gelen ziyaretçilerimiz sahil yolu boyunca müsait olan yerlere park edebilir.

Adres: Piyasa Caddesi No: 25/29 Büyükdere
34453 Sarıyer - İSTANBUL
Telefon: +90(212) 242 38 13 -14
Faks: +90(212) 242 03 65
e-posta:[email protected]