BİZE ULAŞIN

Doğan Hastanesi (K.çekmece / İstanbul)

Adres: Ziya Gökalp Cad. No:2 K.Çekmece / İstanbul (E-5 Üzeri Petrol Ofisi Arkası)

Santral Telefon: (0212) 624 34 34

4440911

Faks: (0212) 579 91 98

E-mail: [email protected]

http://www.aeromedicalcenter.net/

HAKKIMIZDA

Doğan Hastanesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Aero Medical Center (AMC) olmak için yetkilendirilen sınırlı sayıdaki hastanelerden biridir. 

Doğan Havacılık Tıp Merkezi 2001 yılından bu yana, Türkiye’de ve Avrupa’da görevli pilotların ilk ve periyodik sağlık muayeneleri için gerekli olan hasta koşulları ve kriterlere sahiptir. Havacılık sektörünü tanıyan sağlık kadromuz ve eğitimli uçuş hekimlerimiz tarafından muayeneler yapılmaktadır. Merkezimiz, THY uçuş personeli ve Özel Havayolu Şirketleri, Özel Uçuş Eğitimi veren Okullar, uçak teknisyenleri, kabin memurları , load masterları ve tüm uçuş personeline hizmet vermektedir. 

Sivil pilotların periyodik sağlık muayeneleri, tüm dünyayı kapsayan Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ICAO (International Civil Aviation Organization), Avrupa ülkelerini kapsayan Birleşik Havacılık Düzenlemesi JAR-FCL 3(Joint Aviation Regulation) ve Avrupa Havacılık Güvenlik Teşkilatı EASA ( European Aviation Safety Agency ) sağlık kurallarına göre 'ULAŞTIRMA BAKANLIĞI / SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nün verdiği yetkiye dayanarak yapılmaktadır. Pilotlar, uzman hekimler ve uzman uçuş hekimleri tarafından 5 ana branşta (Dâhiliye, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Göz ve Psikiyatri) değerlendirilmekte ve uçuşa engel bir durumlarının olup olmadığına karar verir.

Uçucu personelinin muayeneleri 08:30'da başlar. 

Kayıt işlemleri alındıktan sonra, pilotaj hostesimiz eşliğinde laboratuarda Tahlil örnekleri verilir. Tahliller sonrasında uçucu personele kahvaltı ikram edilmektedir.Kahvaltı sonrasında doktor muayeneleri yapılmakta olup, tüm işlemler öğle saatlerine doğru sona ermektedir. 

Muayene sonuçlarının bir örnekleri kişinin kendisine verilip,bir örneğide aynı gün içerisinde hazırlanarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne PDF ortamında taratılarak mail aracılığıyla ve aynı zamanda kurye aracılığı ile gönderilmektedir.

YANINIZDA GETİRMENİZ GEREKENLER

Pilotaj Muayeneleri İçin

* 3 Adet Fotoğraf
* Eski Sağlık Sertifikaları
* Muayene günü aç karnına gelinmesi 
gerekmektedir.

Not: Periyodik muayenelerde gözlük ve lens kullananların gözlüklerini ve lenslerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

K/M, Teknisyen, Load Master, Dispach Muayeneleri İçin

* 2 Adet Fotoğraf
* Muayene günü aç karnına gelinmesi 
gerekmektedir.

Not: Periyodik muayenelerde gözlük ve lens kullananların gözlüklerini ve lenslerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir. 

TETKİKLERİN GEÇERLİLİK SÜRELERİ

EKG

30 yaş altı (5 Yıl)
30 -39 yaş (2 Yıl)
40 -59 yaş (1 yıl)
60 yaş üstü (6 ay)

ODYOMETRİ

40 yaş altı (5 Yıl)
40 yaş üstü (2 Yıl)

GÖRME ALANI

40 yaş altı (5 Yıl)
40 yaş üstü (2 Yıl) 

SFT (Solunum Fonksiyon Testi)

40 yaş altı (5 Yıl)
40 yaş üstü (4 Yıl) 

Akciğer Grafisi

40 yaş altı (5 Yıl)
40 yaş üstü (4 Yıl)