Kurum Kodu:734792

Kurum Adı:Yenisahra İmam Hatip Ortaokulu

Telefon:2163177699

Faks:2163176949

WEB Adresi:http://yenisahraimamhatipoo.meb.k12.tr

Adres:Yenisahra Mah. İstiklal Cad. No6 ATAŞEHİR/İSTANBUL

VİZYON

Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirmek, eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili bilgileri haiz öğrenciler yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.

MİSYON

Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek

BAŞARILAR

Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında öğretime başlamıştır. Amacımız il çapındaki yarışmalarda dereceler kazanmaktır.

KURUM BİLGİLERİ

Öğretmen Sayısı:12

Rehber Öğretmen Sayısı:

Öğrenci Sayısı:104

Öğretim Şekli:NORMAL

Ders Başlama ve Bitiş Saati:08.40-14.50

Derslik Sayısı:8

İnternet Bağlantısı:ADSL (1 Mbit)

Yemekhane:1

Lojman Bilgisi:Yok

Isınma Şekli:DOĞALGAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık:Kadıköy 15 dakika, Kartal 20 dakika.

Ulaşım:Okulumuz e-5 (D-100) üstü Optimum Alışveriş merkezi yanındadır. Metro, minibüs ve otobüslerle kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Kadıköy - Kartal Metro Hattı (M4 hattı) sayesinde ulaşılabilir. Metroda Yenisahra durağında inilir. Kartal, Maltepe, Pendik ilçelerine giden tüm otobüs ve minibüsler Yenisahra bölgesinden geçmektedir.