Telefon :0216 548 23 23

Belgegeçer :0216 456 52 68

WEB:http://atasehirisokulu.meb.k12.tr

Adres :Atatürk Mahallesi 2. Cadde No. 4/A Ataşehir / İSTANBUL

VİZYON :24 yaşından gün almamış, hafif düzeyde eğitilebilir olan öğrencilerimizin seviyelerine uygun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yapabilecekleri bir iş ve mesleğin temel becerilerini kazanmalarını, kendine, ailesine ve topluma yararlı, üretici birer yurttaş olarak yetişmelerini, sahip oldukları yeteneklerini kapasiteleri oranında kendileri için mümkün olabilecek en üst seviyeye gelmesini ve toplum içinde kendilerine yeterli olabilmesini sağlayacak bilgi, beceri ve sosyal olanakları sunmayı amaçlayan bir anlayışıyla hizmetimizi sürdürmekteyiz.

MİSYON :Özel eğitim gerektiren öğrencilerimizin, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda ve ölçüsünde, yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamak, yetişmiş personelimizle geliştirilmiş eğitim program ve yöntemleri uygulayarak özel eğitim gerektiren bireylere hizmet vermektir. Oluşturduğumuz güven ortamıyla, öğrencilerimizde var olan cevher ve potansiyeli ortaya çıkararak geliştirmek. Kendi kendine yetebilir seviyeye getirmek. Her seviyede ve farklılıkları olan öğrencilerin eğitim -öğretim ihtiyaçlarını sezinlemek, bunları programlamak ve uygulamak. Okul, aile ve çevredeki kuruluşlarla işbirliği ile öğrencilerimizi hayata hazırlamak için varız.

BAŞARILAR :

Öğretmen :45

Rehber Öğretmen :3

Öğrenci :235

Resim Sınıfı :2

Müzik Sınıfı :2

Derslik :17

BT Sınıfı :0

Misafirhane :0

Kütüphane :0

Fen Labaratuarı:0

Hazırlık Sınıfı :0

Konferans Salonu :0

Atölye-İşlik :11

Spor Salonu :0

Öğretim Şekli :TAM GÜN NORMAL EĞİTİM

Kantin:0

Yemekhane :1

Revir :1

Bahçe :1

Saatler :09:40-14.50

Bağlantı :ADSL (4 Mbit)

Yabancı Dil :YOK.

Isınma :DOĞALGAZ

Pansiyon :YOK.

Lojman :0 Sayısı:0

Servis :Okulumuzdaki öğrenciler "Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilerin Okullara Erişiminin Sağlanması İçin Ücretsiz Taşınması Projesi"kapsamında 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 17 servis aracıyla taşınmaktadırlar.

Ulaşım :Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli gibi bölgelerden okulumuza direkt ulaşım mevcuttur. Bir çok otobüs ve minibüsün geçiş güzergahında bulunmaktayız. Okulumuz, gümrük binasına yakın bir mesafede bulunmaktadır..

Yerleşim Yeri :Okulumuz; Vali Muammer GÜLER Öğrenci Yurdu, Kadriye Faik Koparan İlkokulu, Sait Cordan Ortaokulu ve Özel Eyüboğlu Ataşehir İlköğretim Okulunun arasında bir noktada bulunmaktadır.

İl /İlçe Merkezine Uzaklık :İl Merkezine 35 km , İlçe Merkezine ise yaklaşık olarak 1 km uzaklıktayız..

Kontenjan Bilgileri :---

Taban-Tavan Puan Bilgileri :Okulumuz puanla öğrenci almamaktadır.