Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali ve 25. Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali ile 16. Bodrum Bale Festivali başlıyor. 21 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Zorlu PSM’de yapılacak gala ile başlayacak olan 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin Programı Şöyle;

21 Haziran Perşembe Zorlu Psm Turkcell Sahnesi’nde Antonio Pirolli yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu sahne alacak.

---------------------------------------------

28 ve 29 Haziran’da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Sahnesi’nde Mozart’ın ünlü ‘Saraydan Kızma Kaçırma’ operası sahnelenecek. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde gerçekleşecek operanın rejisi Yekta Kara’ya ait. Mozart’ın bu ünlü eserini Zdravko Lazarov’un şefliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

---------------------------------------------------

3 - 4 Temmuz tarihlerinde Zorlu Psm Turkcell Sahnesi’nde Verdi’nin ‘La Traviata’sı sanatseverlerle buluşacak. Macerata Opera Festivali tarafından sahneye taşınacak klasik eserin şefliğini Alessandro Cedrone üstleniyor. Rejisinin Henning Brockhaus’a ait olduğu ‘La Traviata’, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu ile izleyiciye ulaşacak.

----------------------------------------------

7 Temmuz tarihinde Zorlu Psm Turkcell Sahnesi’nde 9. Festival kapsamında operaseverlerle buluşacak olan son eser ise Mikis Theodorakis’in ünlü ‘Zorba’sı olacak. Nikos Kazancakis’in ünlü eserinden sinemaya da uyarlanan eseri Bujor Hoinic şefliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi sahneye taşıyacak.

--------------------------------------------

16. Bodrum Bale Festivali

1 - 15 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Antik Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 8 Eylül’de ‘Bale Yıldızları Akşamı’nda Viyana Devlet Opera Balesi’ni ağırlayacak. Festival kapsamında sahnelenecek diğer eserler ise ‘Zorba’, ‘Esencia Flamenca’, ‘Don Kişot’ ve ‘Frida’.

-------------------------------------------------------

25. Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali

4 - 18 Eylül tarihleri arasında 25.si düzenlenecek Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali’nde 13 Eylül’de antik tiyatroda Bolşoy sahne alacak. Best of Bolshoi ile sahne alacak topluluğun dışında festivalde ‘Turandot’, ‘Zorba’ ve ‘Aida’ da sanatseverlerle buluşacak.

Genel Kurallar

  • Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahnelenecek eserlerde balkon kısmından gazilere, şehit ve gazilerin dul ve yetimleri, engeliler ve “65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz T.C. vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında 2022 sayılı Kanun” kapsamındaki kişiler kimlik ibraz etmek şartıyla ve gişeden yer numarası almak kaydı ile ücretsiz, Zorlu PSM'de balkon kısmında 50 ve üzeri toplu satışlarda ve öğrencilere kimlik ibraz etmek şartıyla sadece gişelerde %50 indirim uygulanacaktır.
  • Yaş sınırı belirtilmeyen yetişkin temsilleri 8 yaşın üzerindeki izleyiciler için geçerlidir.
  • Temsillerimiz ilan edilen tarih ve saatte başlar. Seansa geciken seyircilerimiz ilk perdeyi izleyemezler.
  • Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü gerektiğinde temsil düzeninde ve programda değişiklik yapabilir.
  • Devlet Opera ve Balesi temsilleri için açığa alma ve açık para yükleme işlemi yapılmamaktadır. Katılamayacağınız Devlet Opera ve Balesi temsili için 48 saat öncesine kadar [email protected] adresine talebinizi iletebilirsiniz. Temsilin başlamasına 48 saatden az kalan bilet ücretleri iade edilmemektedir.
  • Devlet Opera ve Balesi etkinlikleri, Sözleşme koşulları gereği yukarıda belirtilen tarih ve saatlerde önce gişelerde, sonra belirtilen saatte online satış kanallarından satışa sunulmaktadır. Bu sebeple, çok yoğun ilgi gören bazı temsillerin biletleri gişelerde 10 dakika içinde tükenmekte, ve online satış aktif edildiğinde tüm salon dolu görünmektedir. İnternet satışı başladığında biletlerin “Tükendi” olarak görünmesi ile ilgili teknik bir aksaklık, koltuk kapatma ya da sistem dışı bir özel satış durumu söz konusu değildir.
  • 7 yaşından küçük izleyicilerimizin matine ve çocuk temsilleri dışındaki temsillere getirilmemesini rica ederiz.