ATHLEİSURE TRENDİ VE SOKAK STİLİ


 

Renklerin ve desenlerin ön planda olduğu 2017-2018 sonbahar-kış sokak modası belli oldu. Sokak modası bu sonbaharda tüm ihtişamı ve şıklığı ile devam ediyor. Ayrıca, stilimizi yansıtacağımız en önemli noktalardan biri... Peki, moda dünyasının henüz daha adını geçen sezon koyduğu, etkisinin artarak devam ettiği athleisure trendi nedir?

Athleisure, spor kıyafetlerin günlük hayatımızın merkezine yerleştiği bir akım. Spor kıyafetlerin lüks günlük kıyafetlerle birleştiği, feminen parçaların spor ayakkabılarla kombinlendiği, geçtiğimiz sezon başlayıp şimdilerde hayatımıza yayılan bir rüzgar. Değişen moda anlayışıyla birlikte rahat kombinler, spor ayakkabılar sezonun gözde still unsurları arasında. Taytınızın üzerine salaş bir tişörtü kombinleyip üzerinize da bir ceket alabilir veya belinize sweatshirt bağlayarak sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz.

İlk Kural Vücudunu Tanımak

Sokak stilinizi en iyi şekilde oluşturabilmenin ilk kuralı kendi vücudunuzu tanımaktır. Örneğin boyunuzu, basen ölçünüzü dikkate alarak seçeceğiniz eşofman altları ile sokak stilinizi yansıtabilir, evinizdeki rahatlığı sokağa yansıtabilirsiniz. Hem rahat hem de spor tarzda bir sokak stili için yırtık kotlarda olmazsa olmazlarımızdan. Yırtık kotlarınızı sonbahar-kış sezonuna tamamlamak için üzerinize alacağınız uzun, geniş kalıplı oversize kabanlar da stilinizi taçlandırmaya devam ediyor. Bu tarz kombinler, hem boyu olduğundan daha uzun gösteriyor hem de rahat etmenizi sağlıyor. Havaların yeni yeni soğumaya başladığı bugünlerde bir sezon trendi önerim de kurtarıcımız olan trençkotlar. Bu sezon renk renk modelleriyle yerini buluyor.
 

Nineties Sokak Stili

Birçok tasarımcıya ilham veren nineties bu sezonda en iyi görünen spor stillerini bizlere kazandırmaya devam ediyor.

Geçmişten beslenen moda yine geçmişin izleri ile Nineties sokak stili bu sezona damgasını vuruyor. Blazer ceketlerde geniş kesimler, oversize kalıplar ile maskülen stilleri ön plana çıkararak modada çığır açmaya devam ediyor. Bu sezonun vazgeçilmezleri arasında yer alan kot ceketlerin yanında puantiye ve ekose desenli ceketler ön plana çıkıyor. Newyork sokaklarını fetheden kırpılmış kotlar ve nostaljik gençlik yıllarını çağrıştıran tasarımlar ülkemizde de sokak modasının en önemli parçaları olarak karşımıza çıkıyor. İnce bir vücudunuz varsa yüksek bel pantolon tercihi ile nineties esinitisini imajınıza yansıtabilirsiniz.


Ekoseli Tasarımlar Yükselişte

Bu sezonda siyahla beyazın uyumlu birlikteliğine sıkça rastlayacağız. Siyah-beyaz çizgili etekler fazla kiloları gizlemek için de kurtarıcımız olacak. Burada dikkat etmemiz gereken dikey çizgiler kullanmamız gerektiği… Yatay çizgiler basenlerimizi olduğundan da geniş göstereceğinden atlanmaması gereken bir detay. Çizgili tasarımlar yerini korurken bu sezon çizgilerin ezeli rakibi diyebileceğimiz ekoseli tasarımlar yükselişte. Minimal tasarımlara hareket katan ekoseler birçok fikre ilham veriyor. Her parça da kullanabileceğimiz ekose tasarımlar sokak stilinde yıldızlaşıyor. Stilinize ufak dokunuşlarla trend görünüm katmak için mutlaka bir ekosa desenli yünlü atkınızı hazır bulundurun. Sokak stilinden ofis hayatına da kolaylıkla uyarlanabilecek bu tasarımlar, bu sezon stilimize en güzel renkleriyle eşlik edecek.