URUGUAY FAHRİ KONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adresi: ALARKO HOLDİNG A.Ş., Muallim Naci Cad., No: 69, Ortaköy, 34347, İSTANBUL

Telefon: (212) 310 33 00 -310 33 20- 261 45 22

Faks: (212) 260 23 78

E mail: [email protected]

Görev Bölgesi: İstanbul

T ürkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da Türkiye’de oturum iznine sahip üçüncü bir ülkenin vatandaşı olmanız durumunda Uruguay vizesi başvurularınızı Uruguay Fahri Konsolosluğu’na yapmanız gerekecektir.

Uruguay Fahri Konsolosluğu İstanbul, Uruguay vize işlemleri ve Türkiye’de yaşayan Uruguay vatandaşlarının pasaport, nüfus cüzdanı, doğum gibi işlemleri konusunda yetkili kurumdur.

Uruguay Fahri Konsolosluğu İstanbul görev alanı

Uruguay vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Uruguay Fahri Konsolosluğu İstanbul'a başvuru yapmanız gerekecektir.

Uruguay Fahri Konsolosluğu Vize Çıkış Süresi

Uruguay vize başvurularınızın sonuçlanma süresi 2-3 iş günüdür. Uruguay vize süreçleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için www.vizemerkezi.com.tr adresimizden bilgi alabilirsiniz.

Uruguay Fahri Konsolosluğu Vize Ücreti

Uruguay'a yapılacak olan seyahatinizin türü ve kalış sürenize göre vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenmektedir.

Uruguay Fahri Konsolosluğu Pasaport Yenileme

Uruguay vatandaşları süresi dolmak üzere olan pasaportlarını Uruguay Fahri Konsolosluğu'nda yenileyebilirler.

Türkiye’de ikamet eden Uruguay vatandaşları Uruguay pasaportu ile ilgili işlemleri için Uruguay Konsolosluğu’na müracaat edebilirler. Uruguay Konsolosluğu’na pasaport işlemleri için müracaatta bulunacak kişiler aşağıda yer alan belgeleri ibraz etmekle yükümlüdür.

Resmi kimlik: Uruguay hükümeti tarafından tanzim edilen nüfus cüzdan belgesi Uruguay Konsolosluğu’na ibraz edilmelidir.

Uluslararası doğum kayıt belgesi: Uruguay Konsolosluğu’na pasaport için başvuruda bulunan kişinin doğum bilgilerini içeren doğum belgesi sunulmalıdır.

Vatandaşlık belgesi: Uruguay Konsolosluğu’na pasaport için müracaat eden kişinin Uruguay vatandaşı olduğunu gösterir belge.

Fotoğraf: Başvuru sahibinin 4 adet biometrik vesikalık fotoğrafı Uruguay pasaportu başvurusunda Uruguay Konsolosluğu’na ibraz edilmelidir.

Evlilik Cüzdanı: Uruguay Konsolosluğu’na pasaport başvurusunda bulunan kişi evli ise, evlilik cüzdanını ibraz etmelidir.

Diploma: Uruguay pasaportu için Uruguay Konsolosluğu’na başvuruda bulunan kişinin Akademik veya Mühendislik unvanı var ise, bunu gösterir diploma ibraz etmelidir.

Türkiye Oturma izni: Uruguay Konsolosluğu’na pasaport talebi ile başvuru yapan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti oturma izni ya da ikamet belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.

Nüfus kayıt örneği: Uruguay Konsolosluğu’na pasaport için müracaat eden kişi 5 yıldan daha uzun bir süredir Türkiye’de ikamet ediyorsa, pasaport başvurusunda İngilizce tercüme edilmiş vukuatlı nüfus kayıt örneği sunmalıdır.

Pasaport işlem harcı: Uruguay Konsolosluğu’na pasaport için başvuru yapan kişilerin 50-100 USD işlem harcı ödemesi gerekmektedir.

Uruguay Fahri Konsolosluğu İstanbul Çalışma Saatleri:

Pazartesi - Cuma: 09.00 - 17.00

Uruguay Fahri Konsolosluğu İstanbul 2016 Resmi Tatilleri

Uruguay Fahri Konsolosluğu İstanbul ve Türkiye’de yer alan diğer Konsoloslukları, Uruguay resmi tatillerinin dışında Türkiye resmi tatillerinde de hizmet vermemektedir.

Uruguay'a seyahat edecek olan vatandaşlarımızın tatil programlarını hazırlamadan önce Uruguay Fahri Konsolosluğu İstanbul resmi tatil programını gözden geçirmeleri vize işlemlerinin tamamlanması için yararlı bir adım olacaktır.