SURİYE ARAP CUMHURİYETİ BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Suriye'deki savaş nedeniyle Suriye Başkonsolosluğu T.C. vatandaşları için vize hizmeti vermemektedir.

Suriye İstanbul Başkonsolosluğu Adresi Nedir?

Adres: Teşvikiye, Maçka Cd. Ralli Apt. No:37, 34367 Şişli/İstanbul

Telefon: (212) 232 71 10, 232 67 21, 225 48 41

Faks: (212) 230 22 15

[email protected]

Çalışma Saatleri: Pazartesi - Cuma: 08.30-15.00

Suriye Konsolosluğu İstanbul Çalışma Saatleri Nedir?

Suriye Başkonsolosluğu hafta içi hergün Saat: 09:30-15:00 arasında konsolosluk hizmeti vermektedir.

İstanbul Suriye Başkonsolosluğu Görev Bölgesi Nedir?

Marmara ve Ege Bölgesi'nde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve T.C. İkamet İzni sahibi yabancı uyruklu kişiler, Suriye vize işlemlerini Suriye İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yapabilirler. Türkiye’de ikamet eden Suriye vatandaşlarının da Suriye vatandaşlık işlemleri için Suriye İstanbul Başkonsolosluğu'na başvuru da bulunmaları gerekmektedir.

Suriye Konsolosluğu nerede Otobüs ile nasıl gidilir?

Beyoğlu konumundan Suriye Konsolosluğu konumuna Otobüs - 87, Otobüs - 43 ile gitmek 22 dk sürer.

Büyükçekmece Sahili, Büyükçekmece konumundan Suriye Konsolosluğu konumuna Teleferik - BÜYÜKÇEKMECE - HARAMIDERE, Otobüs - 145T, Teleferik - TAKSIM - TEŞVIKIYE ile gitmek 105 dk sürer.

Büyükçekmece konumundan Suriye Konsolosluğu konumuna Otobüs - 303, Otobüs - 34BZ, Otobüs - 59UÇ, Otobüs - 30A ile gitmek 103 dk sürer.

Şirinevler Meydanı, Bahçelievler konumundan Suriye Konsolosluğu konumuna Otobüs - 34BZ, Otobüs - 27T, Otobüs - 30A ile gitmek 53 dk sürer.

İstiklal Caddesi, Beyoğlu konumundan Suriye Konsolosluğu konumuna Otobüs - 87, Otobüs - 43 ile gitmek 22 dk sürer.

Suriye Konsolosluğu konumuna en yakın duraklar:

Nişantaşi 53 metre uzaklıkta, 1 dk yürüme mesafesi

Teşvikiye - Şişli 104 metre uzaklıkta, 2 dk yürüme mesafesi

Nişantaşi - Şişli 257 metre uzaklıkta, 4 dk yürüme mesafesi

Maçka Oteli - Şişli 285 metre uzaklıkta, 4 dk yürüme mesafesi

Maçka 498 metre uzaklıkta, 7 dk yürüme mesafesi

Hangi hatlar İstanbul'da Suriye Konsolosluğu konumuna gider?

Bu hatlar Suriye Konsolosluğu konumuna yakın duruyor: Metro - M2

Suriye İstanbul Başkonsolosluğu 2017 Resmi Tatil Günleri Nedir?

Suriye Ankara Büyükelçiliği ve Suriye İstanbul Başkonsolosluğu, Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 yılı resmi tatilleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 yılı resmi tatillerinde hizmet verememektedir. Suriye vize işlemleri ve Suriye konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin aşağıdaki Suriye resmi tatil tarihlerini göz önünde bulundurarak seyahatlerini veya işlemlerini organize etmeleri gerekmektedir.

Suriye Başkonsolosluğunun Görevleri Nedir?

Başkonsolosu ve Suriye Konsolosluğu, Suriye Devleti’nin çıkarlarını ve Suriye vatandaşlarının haklarını korumakla görevlidir.

Suriye Konsolosluğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Devleti arasında ikili ticari ilişkilerini geliştirmek ve bu ülkede bulunan Suriye vatandaşlarına rehberlik etmekle görevlidir.

Suriye Konsolosluğu, Suriye Devleti’ne seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini yapar.

Türkiye’de yaşayan Suriye vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işleri Suriye Konsolosluğu tarafından yürütülür.

Suriye Konsolosluğu Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Suriye seyahati öncesinde vize başvurusu yapacak olan kişilerin Suriye Vize Başvuru Formu doldurmaları gerekmektedir. Suriye vize başvuru formu, Suriye vizesi başvurusu yapıldığına dair resmi bir belgedir. Suriye vize başvurusunun ilk adımını vize başvuru formu oluşturmaktadır. Suriye Başkonsolosluğu; başvuru sahibi hakkındaki kapsamlı bilgiye başvuru formu aracılığı ile ulaşırken, eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak bilgiler verilmelidir.

Suriye Konsolosluğu vize başvuru formu ve başvuru evrakları arasında belirttiğiniz bilgileri dikkate alacak, uyumsuz ve gerçeğe uygun olmayan bilgilerinizle karşılaşması durumunda başvuru işlemleriniz ret ile sonuçlanabilecektir. Vize başvuru formu olmadan gerçekleştirilen Suriye vize işlemleri Suriye Konsolosluğu tarafından geçersiz sayılacaktır.

Başvuru formu tükenmez kalem ile, büyük harflerle doldurulmalı ve başvuru evraklarında belirtilen bilgileri destekleyici şekilde yanıtlanmasına dikkat edilmelidir. Başvuru formunun en alt kısmında bulunan bölüme pasaporttaki imza ile aynı olan imza atılarak başvuru formu doldurma işlemi tamamlanmalıdır.

Suriye Konsolosluğu Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Suriye Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği dilekçe ibraz edilmelidir. Suriye Konsolosluğu’na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.

Suriye Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Suriye Konsolosluğu’na hitaben İngilizce yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

Suriye Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Suriye Konsolosluğu’na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, Suriye’deki ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Suriye Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Suriye Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

İstanbul Suriye Başkonsolosluğu Konsolosluk İşlemleri Nedir?

Doğum Kaydı

Askerlik Belgesi

Sivil Kaydı

Konsolosluk Kaydı

Ölüm Kaydı

Boşanma Kaydı

Çifte Vatandaşlık İşlemleri

Apostille İşlemi

Evlilik Kaydı

Pasaport Yenileme İşlemi

Temsil Yetki Belgesi Düzenleme

İkamet ve İşsizlik Kaydı

Askerlik Geciktirme için Oturum Kanıtı

Suriye Oturum İşlemi

Çalışma Belgesi

Oturum Uzatma İşlemi

Ehliyet Belgesi Yenileme İşlemi

Suriye Vatandaşlık Doğrulama İşlemi