PANAMA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Adres: Ergenekon Mah. Cumhuriyet Cad. Kök Apt. No:193 Kat:6A Şişli / İstanbul

Telefon Numarası:+90 212 0212 234 74 77

Faks Numarası: +90 212 234 74 78

E- posta adresi: [email protected]

www.panama.org.tr

Panama Konsolosluğu, Panama Vizesi

Panama Cumhuriyeti’ne seyahat edecek T.C. Diplomatik Pasaport (siyah), T.C. Hizmet Pasaport, T.C. Hususi Pasaport ve T.C. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, 180 gün süreli seyahatlerinde Panama vizesinden muaftırlar.

DİKKAT!

Panama ülkesine erişim için herhangi bir ülke üzerinden aktarmalı uçuş yapılması gerekmektedir. Panama seyahati, uluslararası uçuş sırasında aktarma yapılan havalimanı için Transit Vize müracaatında bulunma zorunluluğu gerektirebilmektedir. Havalimanı transit vize, havalimanının uluslararası alanında bekleme yapması gereken yolcular için geçerlidir. Zira havalimanı transit vize, o ülke topraklarına giriş izni vermemektedir.

Panama Konsolosluğu Hakkında

Panama Türkiye dış temsilcisi olarak Panama İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Fahri Panama Konsolosluğu görevlerini sürdürmektedirler. Panama Konsolosluğu İstanbul, uzun süreli vize işlemleri, vatandaşlık işlemleri, belge tasdik işlemleri, ölüm-doğum-boşanma işlemleri, çeviri hizmetleri ve apostille işlemi konusunda konsolosluk hizmeti vermektedir.

Panama’ya ticari, çalışma ve öğrenim amaçlı seyahat gerçekleştirmek isteyen kişilerin ziyaret amacına uygun olarak Panama Konsolosluğu’nu arayarak, bilgi almaları mümkün olmaktadır.

Panama Konsolosluğu İstanbul, Panama vize müracaatlarını bölge ayrımı yapmaksızın değerlendirmeye alırken, Panama vizesi için şahsen başvuru zorunluluğu bulunmamaktadır. Panama Konsolosluğu vize müracaatına yetkili seyahat acentaları kanalıyla yapılan başvuruları kabul etmektedir. Ancak Panama Vizesi verilme kararı ve vize süresinin değerlendirmesi tamamen Panama Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir.

Panama Sınır Kapısından Geçiş Koşulları

Panama Konsolosluğu, Panama seyahat planı olan T.C. vatandaşlarının, ülkeye girişlerinde beklenmedik sorunlarla karşılaşmamaları için seyahat belgelerinin (pasaport) geçerlilik süresini önceden kontrol etmeleri konusunda uyarmaktadır. Panama seyahati dönüş tarihi sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip olmalıdır. Panama Konsolosluğu, 10 yıldan eski pasaport sahiplerini, seyahate çıkmadan önce pasaportlarını yenilemeleri konusunda uyarmaktadır. Panama sınır kapısında gümrük görevlilerine beyan edilen pasaportla beraber konaklama ve ulaşım rezervasyon belgeleri ile ülkede kalmayı öngördükleri süreyle orantılı makul miktarda döviz bulundurmaları önemle tavsiye olunur.