ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Adres: Levent, Levent Caddesi, Lale sokak No:8, 34460 Levent/ Beşiktaş

Tel: +90 (212) 323 2037

E-mail: [email protected] , [email protected]

Özbekistan Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri

Özbekistan Başkonsolosluğu hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Özbekistan Konsolosluğu İstanbul Nasıl Gidilir?

Özbekistan Konsolosluğu İstanbul, Avrupa yakasında Sarıyer ilçesine bağlı İstinye semtinde yer almaktadır. Beşiktaş sahil mevkinden Sarıyer'e giden otobüslerle kolaylıkla İstinye Caddesine ulaşmak mümkündür. Özbekistan Başkonsolosluğu, İstinye Devlet Hastanesi'nden 2 blok uzaklıkta bulunmaktadır.

Özbek Başkonsolosluğu Resmi Tatil Günleri 2017

Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğu, Özbekistan Cumhruiyeti Devleti'nin resmi tatillerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bazı resmi tatil günlerinde kapalı olacaktır. 2017 yılı içerisinde Özbek vizesi için başvuruda bulunmak veya Özbekistan konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen Türkiye'de yaşayan Özbeklerin bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerine dikkat etmelidirler.

1 Ocak - Yılbaşı

8 Mart - Uluslararası Kadınlar Günü

21 Mart - Nevruz

9 Mayıs - Hatıra Günü

1 Eylül - Bağımsızlık Günü

1 Ekim - Öğretmenler Günü

8 Aralık - Anayasa Günü

Ay takvimine göre Ramazan Bayramının ilk günü Ruza Hayit

Ay takvimine göre Kurban Bayramının ilk günü Qurban Hayit

Özbekistan Konsolosluğu Vize Başvurusu

Özbekistan vize başvurularında Özbekistan Dışişleri Bakanlığından temin edilmiş teleks numarası gerekmektedir. Özbekistan Başkonsolosluğu İstanbul, Özbekistan vize başvuru işlemleri öncesinde Özbekistan’da davet eden kurum/kişinin Özbekistan Dışişleri Bakanlığı’na Davet Mektubu ile başvuruda bulunması gerektiğini hatırlatır. Özbekistan Dışişleri Bakanlığı onayından geçmesi durumunda Özbek teleks numarası olarak adlandırılan resmi bir yazı ile iznin verildiği Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğu’na bildirilir. Özbek vize başvurusu bu süreçten sonra ancak yapılabilir. Özbekistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de İkamet İzni sahibi yabancı uyruklular, Özbekistan İş Ziyareti Vizesi, Özbekistan Turistik Ziyaret Vizesi ve Özbekistan Özel Ziyaret Vizesi için başvuruda bulunmalıdırlar.

Özbekistan Konsolosluğu Görev Bölgesi

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, İzmit, Kırklareli, Manisa, Muğla, Sakarya ve Tekirdağ illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Özbekistan vize işlemlerini ve legalize işlemlerini Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğuna yapabilirler.

Özbekistan Online Vize Başvuru Formu

Özbekistan Vize Başvuru Formu eksiksiz ve doğru, "e-vize" olarak Özbek Dışişleri Bakanlığının online sistemi üzerinden doldurulmaktadır. Özbekistan’a gerçekleştirilecek seyahatin detaylarını Özbekistan Başkonsolosluğunun öğrenebilmek için yönelttiği soruların açıkca ve doğru olarak formda beyanına dikkat etmektedir. Özbek vize başvurusu için gerekli olan evraklarda beyan edilen bilgilerle, Özbekistan Vize Başvuru Formu’nda deklare edilen bilgilerin birbirini desteklemesine dikkat edilmelidir.

Özbekistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Özbekistan vize başvuru formu Özbekistan Büyükelçiliği Konsolosluk Birimi resmi web sitesinden online olarak doldurulmaktadır. Özbekistan Vize Başvuru Formu eksiksiz ve doğru beyanlarla doldurulmalıdır. Özbekistan’a gerçekleştirilecek seyahatin detaylarını Özbekistan Büyükelçiliği öğrenebilmek için yönelttiği soruların açıkca ve doğru olarak formda beyanına dikkat etmektedir. Özbekistan online vize başvuru formunu doldururken dikkat edilmesi gerekenler:

Grup olarak yapılan başvurularda her bir başvuru sahibi için ayrı başvuru formu doldurulsa da aynı vize klasörünün için 15 kişiye kadar kayıt yapılabilmektedir. Grup olarak yapılan başvurularda her bir başvuru sahibi için ayrı başvuru formu doldurulsa da aynı vize klasörünün için 15 kişiye kadar kayıt yapılabilmektedir.

  • Online formu doldururken Ã, Ö, â, ç, ğ, ñ, ü, ş harfleri yerine A, O, a, c, g, n, u, s harflerini tercih etmelisiniz.
  • Özbekistan online vize başvuru formu sadece İngilizce olarak doldurulmaktadır.
  • Eğer Windows Internet Explorer kullanıyorsanız Özbekistan online vize başvuru formuna erişmek için en az 8.0 versiyonu tercih etmelisiniz.
  • Eğer Mozilla Firefox kullanıyorsanız Özbekistan online vize başvuru formuna ulaşmak için en az 3.0. versiyonu tercih etmelisiniz.
  • Eğer Opera kullanıyorsanız Özbekistan online vize başvuru formuna erişmek için en az 10. versiyonu tercih etmelisiniz.
  • Online vize başvuru formuna ulaşmak için bilgisayarınızda JavaScript yüklü olmalıdır.
  • Online vize başvuru formunu görüntülemek ve hard copysini (çıktı) almak için bilgisiyarınızda e-Adobe Acrobat Reader'ın en az 5.0 versiyonu yüklü olmalıdır.
  • Her bir başvuru sahibi için ayrı başvuru formu doldurulmalıdır.

  • Form kaydedildikten sonra "print" butonu ile formun çıktısı alınmalıdır.

Özbekistan Konsolosluğu Vize Dilekçesi (İş yeri dilekçesi)

Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğuna yapılan vize başvurularında müracaatçı seyahatin amacının ve şartlarını belirtir vize talep dilekçesi ibraz etmelidir. Müracaatçı çalışıyor ise dilekçe mutlaka bağlı olduğu iş yerinin antetli kağıdına hazırlanmalıdır.

Özbekistan Konsolosluğuna hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.

Özbekistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Özbekistan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

Özbekistan Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Özbekistan Konsolosluğu’na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Özbekistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Özbekistan Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

Özbekistan Konsolosluğu Vize Ücreti

Özbekistan Başkonsolosluğu vize harç ücretlendirmesini vize sürelerine (7 günden 1 yıla kadar süreli) ve vize giriş (tek giriş-çift giriş-çok giriş)sayılarına göre belirlemektedir. Özbek vize ücreti, Özbekistan Konsolosluğu tarafından başvuru esnasında belirlenecektir.

Özbekistan Konsolosluğu Konsolosluk İşlemleri

Özbekistan Başkonsolosluğui, Türkiye’de ikamet eden Özbek vatandaşlarının nüfus kaydı, evlilik kaydı, doğum kaydı, pasaport yenileme gibi işlemleri konusunda destek sunmaktadır. Özbekistan Konsolosluğu aynı zamanda Özbekistan dışında ikamet eden ülke vatandaşlarının haklarını korumak ve bu kişilere rehberlik etmek ile yükümlüdür.

Özbekistan Başkonsolosluğu Legalize İşlemleri

Özbek Konsolosluğu legalize etme süreci, belgelerdeki mevcut imzaların gerçek olduğunu inceleyen ve tasdik eden, ayrıca bu belgelerin bulunduğu ülke yasalarına uygun şekilde olup olmadığını belirleyen işlemlerden grubundan oluşmaktadır. Konsolosluk legalize etme işlemi, mevcut belgelerin uluslararası toplumda geçerliliği tasdik edilmektedir.

Özbekistan Konsolosluğu legalize işlemleri İstanbul Başkonsolosluğunda sadece salı günleri 10:00-13:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Özbekistan diplomatik temsilcilikleri Konsolosluk Müdürlük ve yurtdışında bulunan Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümleri ülkelerin ilgili makamlarca tasdiklenen ve Özbekistan Cumhuriyetinde kullanılması öngörülen yabancı kurum ve müesseselerin belgelerini legaize etmektedir.

Özbekistan Cumhuriyeti’nde Konsolosluk legalize etme işlemleri, Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Konsolosluk Müdürlüğü’nde ve ayrıca yurtdışında Özbekistan Cumhuriyeti Konsolosluk Dairesinde düzenlenmektedir.

Özbekistan Başkonsololsuğu idaresi, ayrıca yurtdışında gösterilmesi amacıyla Özbekistan Cumhuriyeti kurumları ve müdürlükleri tarafından verilen belgeleri legalize etmektedir.

Özbekistan’da düzenlenen veya verilen belgeler, aşağıdaki şemaya esasen sadece Özbekistan Cumhuriyeti’nde onaylanır – “1 Nolu Noter – Adalet Bakanlığı – Dışişleri Bakanlığı”.

Özbek Konsolosluğunda Nüfus kayıt, evlilik cüzdanı, iş staji ve öğrenim (ikili anlaşmalara göre diplomaların denkleştirilmesi ve eğitim düzeyinini gösteren sertifikalar), hesap numaraları, rapor(ilmuhaber), konşimento, fatura, sertifikalar ve diğer ticari nitelikli belgelerinile ilgili belgelerin legalize edilmektedir.

Pasaport, partilere ilişkin belgeler, sendika üyelik kartları, çalışma cüzdanı, askeri tezkere, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait eğitim diplomalarının asılları, sürücü belgelerinin asılları, müsadere edilen kişisel mallara ait belgeler ve ayrıca dini mensuplara ve sınıflara ilişkin belgelerin asılları ve fotokopileri legalize edilmemektedir.