İTALYA BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres:Boğazkesen Cad. Tomtom Kaptan Sk. No: 5, 34433, Tophane, Beyoğlu/İstanbul

Tel: 0 212 243 10 24 /0 212 252 54 37

Fax: 0 212 252 58 79

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu çalışma saatleri

Pazartesi Cuma 09.15 / 12.30 (Çarşamba 14.15 / 16.15)

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu Ofis Saatleri

Pazartesi, Perşembe 08.30 / 13.00 ve 13.30/ 16.30 (Cuma 8:30 / 14:30)

İtalya Konsolosluğu İstanbul Nasıl Gidilir?

İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu Beyoğlu’na bağlı bulunan Tophane semtinde bulunurken İstiklal Caddesi üzerinde iseniz İtalyan İstanbul Başkonsolosluğuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Postacı Sokak’tan ilerleyerek Hollanda Konsolosluğu’nun az ilerisinde bulunan İstanbul İtalya Başkonsolosluğuna ulaşabilirsiniz. Yine Karaköy vapur iskelesi, Kabataş tramvay hattının Tophane durağı, İtalyan Başkonsolosluğuna kolayca ulaşabileceğiniz toplu taşıma araçları ve duraklarıdır.

İtalya Konsolosluğu İstanbul Adresine giden Bazı Otobüs Numaraları: Aşağıda direk olarak Tophane durağından geçmekte olan bazı İETT otobüs numaraları bulunmaktadır, bu otobüsleri kullanarak İtalya Başkonsolosluğu İstanbul adresine kolayca ulaşabilirsiniz.

İETT 70 KE – Kurtuluş – Eminönü

İETT 30 D – Dereboyu – Taksim

İETT 26 B - Gayrettepe – Eminönü

İETT 26 – Dikilitaş – Eminönü

İETT YT 1 – Yenikapı – İDO – Taksim

İETT 26 A – Fulya Mahallesi – Eminönü

İETT 28 – Edirnekapı – Beşiktaş

İETT 28 T – Topkapı - Beşiktaş

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu'nun Görev Bölgeleri

Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova illerinde ikamet eden vatandaşların İtalya Vize başvurularını İstanbul Başkonsolosluğu'nun Vize Hizmet Merkezi'nden İtalya Vize başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz.

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu Tatil Günleri 2017

01 Ocak Yılbaşı Tatili

17 Nisan Paskalya

01 Mayıs İşçi Bayramı

02 Haziran İtalyan Cumhuriyet Bayramı

25-26 Haziran Ramazan Bayramı

1-4 Eylül Kurban Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

01 Kasım Azizler Günü

25-26 Aralık Noel Tatili

Not:

İtalya vizesi başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gereken ilk ve önemli husus; İtalya vize başvurusunda bulunduğunuz İtalya İstanbul Başkonsolosluğu Birimini ve Hangi İtalya Konsolosluğunun görev alanı içerisinde yer alındığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilmediği taktirde İtalya vize başvurusunda bulunurken zaman kaybı yaşanmasına neden olacaktır.

İTALYA KONSOLOSLUĞU HAKKINDA

İtalya vatandaşlarının ve İtalya’yı merak eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İtalya’ya seyahat etmesi için İtalya Başkonsolosluğundan vize başvurusunda bulunulması gerekir. İtalya’ya yapılan uzun süreli seyahatlerde (180 gün içerisinde toplamda 90 günden fazla İtalya’da kalma durumları için) ya da öğrenim, aile kurma, çalışma gibi uzun zamanlar ikamet edilecek durumlarda alınan ulusal vize başvurusu İtalya Başkonsolosluğuna veya İtalya Büyükelçiliği Konsolosluk bölümüne şahsen yapılırken, kısa süreli seyahatler için (Schengen vize başvurusu) için İtalya Başkonsolosluğu şahsen yapılan başvuruları kabul etmemektedir.

Bunun yerine İtalya Başkonsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri veya akredite edilmiş seyahat acentaları tarafından İtalya kısa süreli vize başvurularında bulunulabilmektedir.

İtalya Kısa süreli C tipi vize (Schengen vizesi) başvurularını, aracı kurumlar tarafından yapılmış olsa dahi İtalya vizesinin sonuçları hakkında karar verme yetkisine bu kurumlar sahip değildir. İtalya kısa süreli vize başvurularının incelenmesi, değerlendirmesi ve onaylanması İtalya Başkonsolosluğu veya İtalya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümünün makamlarının sorumluluğu altında olacaktır.

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan İtalya vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul İtalya Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

Pasaport başvurusu için İtalya Başkonsolosluğu'nu ibraz edilmesi gereken belgeler:

> Başvuru Formu

> 2 adet vesikalık fotoğraf, fon beyaz olmalı

> Reşit olmayanlar için Muvafakatname

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu

İtalya vizesi için vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak doldurulabilir. İtalya vize başvuru formu için tıklayınız.

İtalya İstanbul Başkonsolosluğu Ulusal Vize Formu

İtalya Ulusal vize başvuru formu için tıklayınız.

İstanbul İtalya Başkonsolosluğu Vize Çıkış Süresi

İtalya vize başvurularınızın sonuçlanma süresi ortalama 5 ila 7 iş günü sürmektedir. Yabancı uyruklu vatandaşların vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 15 iş günü sürmektedir. İtalya vize başvurularınızı 90 gün önceden yapabilirsiniz.

İtalya Başkonsolosluğu Vize Ücreti

İtalya'ya yapılacak olan seyahatin türü ve kalış süresine göre vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenecektir. İtalya Vizesi için İtalya Vize harcı Vize Hizmet Merkezi'ne ödenebilmektedir.