İSVİÇRE BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu Adresi:

Büyükdere Cad No: 173, Plaza A Blok, Kat 3, Levent / İSTANBUL

http://www.isvicrebilgi.com/

İsviçre Konsolosluğu İstanbul Telefon :(212) 283 1282

İsviçre Konsolosluğu İstanbul Faks: (212) 283 1298

İsviçre Konsolosluğu İstanbul E-mail: [email protected]

İsviçre Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: https://www.eda.admin.ch

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğa Nasıl Gidilir?

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde bulunmaktadır. Levent'e İstanbul'un pek çok noktasından ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır. Beşiktaş istikametinden 40B numaralı SARIYER-BEŞİKTAŞ otobüsü ile Kabataş rıhtımlarından kalkan 27 E numaralı ŞİRİNTEPE - KABATAŞ otobüsü ve ya Taksim'den hareket eden 25T numaralı SARIYER - TAKSİM otobüsü ya da Zincirlikuyu Metrobüs durağından geçen 29P numaralı POLİGON MAHALLESİ-4.LEVENT-ZİNCİRLİKUYU METROBÜS otobüsü ile ayrıca Mecidiyeköy otobüsleri ile Levent'e ulaşabilmek mümkündür.

İstanbul İsviçre Konsolosluğu adresine Taksim Metro hattının 1,Levent durağı, Metrobüs hattının Zincirlikuyu durağını kullanarak Başkonsolosluğa rahatlıkla ulaşılabilir.

İstanbul Atatürk Havaalanı Yeşilköy bölgesinden Beşiktaş Levent bölgesinde bulunan İsviçre Başkonsolosluğu'na uzaklık 30 km/h, trafik yoğunluğunun olmaması halinde taksi ile ulaşım 50 dakika'dır. Taksi ile ulaşım ücreti yaklaşık 60 TL civarında tutmaktadır.

isviçre Konsolosluğu İstanbul Adresine giden Bazı Otobüs Numaraları,

İETT M 2 – Şişhane – Darüşafaka Metro

İETT DT 1 – Ortaköy – Dereboyu – Taksim

İETT 25 İ – İstinye İskele – Metrobüs

İETT 29 Ş – İstinye Dereiçi – Şişli

İETT 59 UC – Uçaksavar - Şişli

İETT 122 Y – Çekmeköy – Mecidiyeköy

İETT DT 2 – Ortaköy – Dereboyu – Taksim

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu haftaiçi her gün Saat: 08.30/11.00 arası; İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu Vize Bölümü ise Saat: 08.30 / 11.00 arasında hizmet vermektedir.

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu Vize Bölümü ile görüşme günleri Pazartesi-Perşembe Saat: 15.00–16.30 arası, İsviçre Vize Randevusu için arama günleri haftaiçi her gün Saat: 08.30–11.00 /13.30–16.30 arasında görüşme sağlayabilirsiniz.

İsviçre Konsolosluğu İstanbul Görev Bölgesi:

Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi'ne bağlı illerde ikamet eden kişiler, İsviçre vize işlemleri ve İsviçre konsolosluk işlemleri için İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunmalıdır. Kısa süreli İsviçre seyahatleri için yapılan vize başvuruları doğrudan İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu'na kabul edilmemektir. Kısa süreli İsviçre vizeleri olarak kabul edilen İsviçre Turistik Vizesi, İsviçre Ticari Vizesi, İsviçre Aile Ziyareti Vizesi ve İsviçre Transit Vizesi başvuruları Vize Hizmet Merkezlerine yapılmalıdır.

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu 2017 Resmi Tatil Günleri

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 resmi tatil günlerinde ve İsviçre Konfederasyonu'nun 2017 resmi tatil günlerinde kapalıdır.

02.01.2017 Yeni Yıl

14.04.2017 Paskalya

17.04.2017 Paskalya

01.05.2017 Emek ve Dayanışma Bayramı

25.05.2017 Dini Bayram

05.06.2017 Dini Bayram

26.06.2017 Ramazan Bayramı - 2. Gün

27.06.2017 Ramazan Bayramı - 3. Gün

01.08.2017 Milli Gün

01.09.2017 Kurbam BAyramı - 1. Gün

04.09.2017 Kurbam BAyramı - 4. Gün

25.12.2017 Noel

26.12.2017 Noel

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu Dilekçe Örneği

İsviçre Konsolosluğu'na hitaben, İsviçre’ye ne sebeple seyahatte bulunulacak ise; ziyaret sebebini detaylı anlatan bir dilekçe örneği olmalıdır.

İsviçre Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, İstanbul İsviçre Konsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılacak dilekçe, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içermelidir. Dilekçe, imzalı ve kaşeli olmalıdır.

İsviçre Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Şirket Sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

İsviçre Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı İsviçre Viize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

İsviçre Schengen Vize Başvuru Formu

Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca veya İngilizce dillerinden birinde, net ve eksiksiz bir şekilde, büyük harflerle yanıtlanmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

İsviçre Schengen vize başvuru formu, İsviçre Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olup, Konsolosluğun İsviçre vizesi talebinde bulunan kişiler hakkında bilgi edinilebilmesini sağlamaktadır. İsviçre Konsolosluğu’nun hazırlamış olduğu başvuru formunun doldurulması zorunludur ve İsviçre vize başvuru işlemlerinin ilk adımını İsviçre vize başvuru formu oluşturacaktır.

İsviçre vize başvuru formu, eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurularak başvuru evraklarınız arasında bulundurmalısınız. İsviçre Konsolosluğu vize başvuru sahibi hakkındaki detaylı bilgiye başvuru formu aracılığı ile ulaşırken, İsviçre vize başvuru formunda eksiksiz ve gerçeğe uygun olan bilgiler verilmelidir. İsviçre vize başvuru formunda vermiş olduğunuz bilgilerin, başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi desteklemesi ise İsviçre Konsolosluğu’nun göz önünde bulunduracağı bir konudur. İsviçre Konsolosluğu vize başvuru formu ve başvuru evrakları arasında beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alacak, uyumsuz ve gerçeğe uygun olmayan bilgilerinizle karşılaşması halinde vize başvuru işlemlerinizi reddedebilecektir.

İsviçre vize başvuru formu uluslararası prosedür de kullanılan resmi bir belgedir. Amacına ve gerçeğe uygun bir şekilde doldurulmalı verilen sahte bilgilerin suç unsuru taşıyacağı göz önünde bulundurulmalıdır. İsviçre vize başvuru formunda beyan edilen asılsız ve eksik bilgiler İsviçre vize işlemlerinizin yanmasına sebep olurken, aynı zamanda ceza almanıza yol açacaktır. İsviçre vize başvuru formunda yapılan usulsüzlük ile vize başvurunuzun yanması, ülkeye giriş çıkışınızın zorlaşması ve para cezası alma gibi muhtemel olan cezalarla karşılaşılabilirsiniz.

Ayrıca İsviçre vize başvuru formunun doldurulup imzalanması halinde, vize sürenizin sonunda ülkeyi terk edeceğiniz, vize almış olmanızın İsviçre girişinizi garanti etmeyeceğini, ülkeye girişin İsviçre sınır görevlilerinin sorumluluğunda olduğunu baştan kabul ettiğinize dair bir içeriğe de sahiptir.

İsviçre Konsolosluğu, İsviçre Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İsviçre vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmaktadır. İsviçre vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında tükenmez kalem kullanmalı, büyük harfle doldurmalı ve başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi destekleyecek şekilde olmasına özen gösterilmelidir. İsviçre Konsolosluğu belirlediği ölçülerde olan 35x45 mm ölçülerinde ki biometrik fotoğrafınızı formun fotoğraf kutucuğuna yapıştırarak ve vize başvuru formunun en alt köşesinde ki bölüme imza atarak başvuru formunun doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Atacak olduğunuz imzanızın pasaportunuzda bulunan imzanız ile aynı olmasını ise İsviçre Konsolosluğu göz önünde bulunduracaktır. İsviçre vize işlemleri sırasında birbirleriyle aynı olan imzalar kullanmaya özen göstermelisiniz.

İsviçre Konsolosluğu, İsviçre Vize Başvuru Formu Türkçe Doldurulabilir mi?

İsviçre vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak doldurulabilirken, İsviçre vize başvuru formu Türkçe olarak doldurulmaya uyumludur.

İsviçre Konsolosluğu, İsviçre Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?

İsviçre vize başvuru formları, İsviçre Konsolosluklarının internet üzerindeki adreslerinden, İsviçre Konsoloslukların kendisinden yahut danışmanlık yapmakta olan vize merkezlerinden formlarınızı temin edebilirsiniz.

İsviçre Konsolosluğu, İsviçre Vize Başvuru Formu İndirme

İsviçre vize başvuru formu indirebilmek için İsviçre vize işlemleri için çalışmalar yürüten kurumların web üzerinde ki iletişim araçlarından, bu web sitesinin İsviçre Konsolosluğu vize başvuru formu linkinden indirebilir, İsviçre vize başvuru formunu edinebilirsiniz.

İsviçre Konsolosluğu Vize Ücreti

Her tür İsviçre vize başvurusu için vize harcı ve hizmet bedeli ödenmesi gerekmektedir. İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu vize harcı ile birlikte alınan hizmet bedeli, İsviçre vize başvurularının işleme konması için Vize Hizmet Merkezi tarafından alınmaktadır. İsviçre vize başvuru ücretinin Euro değeri sabittir ancak sadece Türk Lirası olarak ödenebilir. İlgili döviz kuru, İsviçre Başkonsolosluğu konsolosluk bölümü tarafından belirlenmekte ve düzenli olarak güncellenmektedir. İsviçre vize ücreti, İsviçre Vize Hizmet Merkezi'ne vize başvuru dosyasının teslim edilmesinin ardından gişede ödenmektedir.

İsviçre Konsolosluğu Vize Başvurusu

Vize Hizmet Merkezi, vize müracaatlarını randevu sistemi ile kabul etmektedir. Vize Hizmet Merkezi online randevu sistemine kayıt yaptırılarak, İsviçre Schengen vize başvuru işlemlerine başlanmaktadır. İsviçre Schengen vize başvurusu için randevu alacak kişi öncelikle, randevu sistemi üzerinden randevu tarihi ve saatini seçmek için kişisel bir hesap oluşturulmalıdır.

Başvuru sırasında sayfa üzerinde kişiye özel oluşturulan hesap aktivasyonu, mail veya SMS yolu ile bildirilmektedir. Açılan kişisel hesap üzerinden istenilen “Bilgi Formu”nun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması gereklidir. Bilgi formunun doldurulma işleminin tamamlanmasının ardından çıktısı alınmalıdır. İsviçre vizesi için gerekli evraklarla birlikte Bilgi Formunun çıktısı, Vize Hizmet Merkezi'nde müracaatta sunulmalıdır.

İsviçre Konsolosluğu & Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport sahibi vatandaşların, İsviçre seyahati öncesinde İsviçre vize yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Ancak pasaportlarında geçerli bir schengen vizeleri varsa İsviçre’ye serbestçe giriş yapabilirler.

İsviçre Konfederasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan vize muafiyet anlaşması sebebiyle, T.C. Hususi Pasaport (Yeşil), Hizmet Pasaport (Gri) ve Diplomatik (Siyah)Pasaport sahipleri, İsviçre vize yükümlülüğünden muaf tutulmaktadırlar. İsviçre seyahatlerinde 180 gün içinde 90 günü geçmemesi halinde, İsviçre vizesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

İsviçre Konsolosluğu, İsviçre seyahati öncesinde pasaport sahiplerinin pasaport geçerlilik süresini İsviçre vize uyum koşullarını göz önünde bulundurarak seyahat etmeleri konusunda uyarıda bulunmaktadır. T.C. pasaport sahiplerinin geçerlilik süreleri, İsviçre seyahat bitiş tarihinden sonra da en az 3 ay olmalıdır.

İsviçre Vizesi Nedir?

Aralık 2008 tarihinden itibaren Schengen sahasına dahil olan İsviçre, Türk vatandaşlarına schengen vize yönetmeliklerini uygulamaktadır. Buna göre, İsviçre Schengen vizesi ilk defa kullanılırken, İsviçre üzerinden Schengen bölgesine giriş yapılmalıdır. Schengen ülkeleri ortak Schengen Bilgi Sistemi- SIS adı verilen bir veri tabanını kullanmaktadır. Bu veri bankasına, Schengen ülkesine giriş yapması gereken kişilerle ilgili tüm bilgiler yüklenmektedir. Schengen üyesi ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına her zaman açıktır.

İsviçre Konsolosluğu Vize Başvurusu

Ankara İsviçre Büyükelçiliği, Konsolosluk Departmanı’nı 15 Nisan 2013 tarihinden itibaren kapatmıştır. Konsolosluk hizmetlerini İstanbul’a aktarmıştır. İsviçre vizesi işlemleri, İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yürütülmektedir.

İsviçre vizesi, İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve vize başvuru merkezi akreditasyonu bulunan seyahat turizm acenteleri aracılığıyla başvurular yapılmaktadır. Kısa süreli İsviçre vizesi (schengen) başvuruları için yetkili başvuru merkezlerine müracaatlar kabul edilirken; İsviçre Konsolosluğu başvuru sahibini Konsolosluğa davet edebilme hakkına sahiptir.

İsviçre Konsolosluğu, İsviçre’ye kısa süreli seyahatler için vize işlem müracaatlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle, İsviçre vize işlem başvurularının doğrudan Konsolosluğa yapılmasını talep etmemektedir. İsviçre Konsolosluğu vize müracaatlarını, İsviçre Konsolosluğu tarafından yetkili İsviçre Vize Başvuru Merkezleri ve başvuru merkezlerine akredite olmuş turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul etmektedir. Başvuru Merkezleri, İsviçre Konsolosluğu adına İsviçre vize başvuru işlemleri hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi, vize başvuru dosyalarının teslim alınması, İsviçre Konsolosluğu vize harçlarının tahsil edilmesi ve İsviçre vize başvurularının İsviçre Konsolosluğu tarafından karara bağlanması halinde pasaportların iade edilmesi sürecinden sorumludur.

İsviçre Konsolosluğu, İsviçre Vizesi için Gerekli Evraklar

İsviçre schengen vizesi için gerekli evraklar başvuru yapılacak olan İsviçre vize kategorisine göre değişmektedir. İsviçre’ye kısa süreli, davetiyesiz ve turistik gezi amaçlı seyahatler için İsviçre turistik vize evrakları, ticari bir faaliyet, konferans, fuar ve toplantı gibi içerikler için İsviçre ticari vize evrakları, İsviçre’de bulunan aile, akraba, aile dostu ve arkadaş ziyaretlerinde bulunabilmek için ise, İsviçre aile / akraba / arkadaş ziyaret vizesi evraklarının organize edilmesi gerekmektedir.

İsviçre Konsolosluğu gerek görmesi halinde İsviçre vizesi için gerekli evraklara ek evrak isteyebilirken bu bilgi göz önünde bulundurmalıdır. İsviçre vizesi için evraklar eksiksiz olarak toparlanmalı ve doğru bir şekilde organize edilmelidir.

Güncel Fotoğraf: İsviçre vize başvurusunda kabul edilen biometrik fotoğraf, 2 adet, 3,5 cm x 4,5 cm ölçülerinde, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

Pasaport Süresi: İsviçre vize başvurusunda kullanılan pasaport, Hamili tarafından imzalı, ilk alınmış tarihi 10 seneyi geçmemiş olan, en az iki boş sayfası bulunan, Schengen hudutlarından çıkış tarihinden en az üç ay daha uzun geçerlilik süresi olan pasaport.

Banka Hesap Cüzdanı: Sunulan banka hareketleri en az son üç ayın aktif banka hesap hareketlerini göstermelidir. Banka hesabındaki meblağ İsviçre de kalınmak istenen süreç için ortalama (en az) günlük 100 İsviçre Frank’ı olmalıdır. Öğrenci veya özel evde kalacak olan ziyaretçiler daha düşük meblağlar gösterebilirler. Yetersiz bakiyeye sahip olan başvuruların sonuçlanması gecikmelere yol açabilir. Bu durumda İsviçre Konsolosluğu, yeni banka hareketleri istemek durumunda kalabilir yada “Taahhüt mektubu” işlemini başlatabilir. Derhal geçerli olmak üzere, eksi bakiyeli banka hareketleri hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir.

Seyahat Sağlık Sigortası: İsviçre vizesi başvuru sahibi, Schengen ülkelerindeki ilk kalış süresini kapsayan, en az 30’000.- Euro limitli bir kaza ve sağlık sigortası yaptırmakla mükelleftir (orijinal ve fotokopi). Sigorta olası geri gönderme, hastalık durumunda acil tıbbi yardımı ve/veya acil yataklı tedaviyi karşılamalıdır.

Seyahat Rezervasyonları: İsviçre Konsolosluğu vize başvurusunda sunulacak uçuş rezervasyonu (gidiş ve dönüş) ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler ile otel rezervasyonu veya seyahat planını gösteren belgelerin sunulmasını ister.

Vize Çıkış Süresi

İsviçre Konsolosluğu kısa süreli vize başvurularını ortalama 5-7 gün içerisinde sonuca ulaştırmaktadır. Ancak, konsolosluğun vize işlemlerini öngörülen sürede sonuca ulaştıracağının garantisi yoktur. Dolayısıyla bazı durumlarda İsviçre vize işlemleri için öngörülen sürenin uzaması ya da kısalması söz konusu olabilmektedir. İsviçre vizesi başvuru işlemlerinin Türkiye ya da İsviçre resmi tatil günlerine ya da İsviçre Konsolosluğu’nun iş yoğunluğunun fazla olduğu günlere denk gelmesi, vize işlemlerinin daha uzun sürede sonuçlanmasına yol açar.

İsviçre Vize Ücreti

İsviçre vize ücretleri yapılacak olan İsviçre seyahatinizin içeriğine, İsviçre ne kadar süre kalınacağına göre değişiklik gösterecektir. İsviçre uzun süreli ve kısa süreli vizeler İsviçre vize ücretlerini belirlerken, İsviçre vize işlemleri için çalışmalar yürütmekte olan kurumlarla kurulacak olan iletişimlerle İsviçre vize ücretlerini öğrenebilirsiniz.

İsviçre’ye Giriş

İsviçre vizesi almış olmak, İsviçre’ye giriş yapma garantisi vermemektedir. İsviçre sınır girişlerinde görev yapan memurlar ve polis kişilerin ülkeye girişine izin vermeme hakkına sahiptir. İsviçre Vizesi ile İsviçre hava ya da kara sınır kapılarından giriş yaparken geçerli otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası ve seyahat harcamalarının nasıl karşılanacağı sorulabilir ve sunulan otel rezervasyonu teyit edilmek istenebilir. Bu nedenle İsviçre’ye giriş yapacak kişiler, söz konusu belgelerin birer kopyasını yanında taşımalıdır.

İsviçre vize başvuruları sırasında biometrik bilgi beyanı

Schengen ülkeleri, 25.09.2014 tarihinden itibaren diplomatik temsilcilikleri, schengen vizesi başvuruları için biometrik bilgileri kaydetmeye başlamıştır. Bu çerçevede Schengen Bölgesi’ne seyahat edecek kişilerden parmak izi ve biometrik resim alınarak VIS kaydı tutulmaktadır. Verilen parmak izi 5 yıl içinde yapılacak Schengen vizesi başvurularında (ististani durumlar hariç) geçerli olmaktadır. Bu durumda sadece ilk defa İsviçre Schengen vizesi için başvuru yaptığınızda şahsen gelmek zorundasınız. Daha önce kayıt altına alınan parmak izinizin kalitesi yetersiz ise tekrar parmak izi vermeniz zorunlu olacaktır. 12 yaşından küçük çocuklar parmak izi vermek zorunda değildir.

İsviçre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Hususlar:

*İsviçre Konsolosluğu vize başvurusu yapan kişi eğer, İsviçre seyahati sonrası 2.ci veya 3. cü Schengen ülkelerine direk olarak seyahat edecek olması halinde bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriklerinin bilgisini beyan etmelidir.

*İsviçre vizesi ile ilgili kararlar konusunda yetkili merciiler; İsviçre Konsolosluğu’dur. İsviçre vizesi başvurularında destek alınan aracı kurumların İsviçre vizesine ilişkin kararlar üzerinde hiçbir yetkisi bulunmamaktadır

* D Tipi (Uzun Süreli) İsviçre vizesi başvuruları doğrudan İsviçre Konsolosluğu’na yapılmalıdır. Oturma izni olarak da tabir edilen D Tipi Vize için yapılan başvurular, konsolos mülakatı ile kabul edilmektedir.

* Türkiye oturum izni sahibi yabancı ülke vatandaşları Türkiye’den yapacakları İsviçre vize başvurularını doğrudan İsviçre Konsolosluğu’na yapabilirler

* Ülkesinde İsviçre diplomatik temsilciliği bulunmayan kişiler, İsviçre vizesi başvurularını kendilerine en yakın ülkede faaliyet gösteren İsviçre temsilciliğine yapabilirler. Örneğin: Irak ve Suriye vatandaşları İsviçre vizesi başvurularını Türkiye’de bulunan İsviçre Vize Başvuru Merkezlerine şahsen yapabilirler.

İsviçre Konsolosluğu Vize Reddi

İsviçre schengen vizesi başvurularında İsviçre Konsolosluğu 2 önemli sorunun cevabını bulmayı amaçlar; İsviçre seyahati süresi boyunca ziyareti finanse edecek kadar yeterli nakite kişi sahip midir? ve İsviçre'den geri dönecek midir? İsviçre vizesi için gerekli evrakların içinde mutlaka banka hesap özeti (ortalama en az günlük 100 İsviçre Frank’ı olmalı), ev, araba ve benzeri sahip olunan mal varlığının sunulmaması halinde vize reddi olasılığı yüksek olacaktır. İkinci sorunun cevabı için kişinin çalıştığı/bağlı bulunduğu işyerinden belgeler, maaş bordrosu, İzin belgesi vb. beyanı önemlidir. İsviçre vize başvurusunun reddedilme koşulu; bu iki durumun net bir şekilde ortaya konulmama durumunda ortaya çıkmaktadır. Başvuru dosyasında maddi açıdan kanıtlanmış yeterli birikim sunulamamışsa; İsviçre Konsolosluğu başvuruya vize reddi kararı alacaktır.

İsviçre seyahati için gerekli olan pasaportun geçerlilik süresi dolmuşsa; daha önceki seyahatlerde sınır dışı edilme durumu söz konusu ise; seyahat sigortası tarihleri kısa tutulmuşsa; eksik ya da sahte belge ile başvuru yapılmışsa; İsviçre vize reddi olasılığı yüksek olacaktır. Daha önceki İsviçre vize başvurusunda vize reddi alınması; yeni başvuru da vize reddi alma olasılığını arttırmaktadır.

İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu Konsolosluk Hizmetleri:

Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Departmanı 15 Nisan 2013 tarihinden itibaren kapatılmıştır. Türkiye'de yaşayan İsviçre vatandaşlarına ait tüm Konsolosluk hizmetlerinden İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu sorumludur. İsviçre Konsolosluk hizmetleri pasaport ve kimlik kartı düzenlemesi, vatandaşlık belgesi işlemleri, tasdik işlemleri, medeni durum değişiklikleri, kayıt işlemleri vs., İsviçre Başkonsolosluğu İstanbul tarafından yapılmaktadır.

İsviçre Federasyonu Dişişleri Bakanlığı Destek Hattı (FDFA):

FDFA destek hattı yılın 365 günü 24 saat boyunca aşağıdaki konularda detaylı bilgi sunmaktadır:

Seyahat Bilgilendirme

Yurtdışında seyahat eden İsviçre vatandaşlarının çevrimiçi kayıt işlemleri

Konsolosluk Himayesi

Yurtdışında Yaşamak

Diğer Konsolosluk Hizmetleri (İsviçre temsilciliklerinin pasaport ve kimlik kartı düzenlemesi, kayıt işlemi, nüfus işleri, medeni hukuk, tasdik, belge onayı, miras, sosyal yardım, depozito vb. gibi hizmetler)

--------------------------------------------------------------