HİNDİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Adres:Cumhuriyet Cad., No:18, Dörtler Apt., No:11-12, 34367, Elmadağ / İSTANBUL

Telefon: (90) 212 2962131/ (90) 212 2962132

Fax: (90) 212 2962130

E-mail: [email protected]/[email protected]

Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri:

Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu haftaiçi her gün Saat: 09:30 – 17:30 arasında hizmet vermektedir. Hindistan Vize başvuruları, konsolosluk bölümü tarafından randevu sistemi ile kabul edilmektedir.

Hindistan Konsolosluğu Vize Bölümü, vize müracaatları hafta içi Pazartesi- Cuma günleri Saat: 09:30-12:00 arasında kabul edilir. Pasaport ve Döküman Teslim Saatleri: 17:00 – 17:30 arasındadır.

İstanbul Hindistan Konsolosluğu Biometrik Veri İbraz Bölümü; vize başvurusu sırasında başvuru sahibi kişilerin biometrik parmak izlerini, dijital fotoğraf çekimini ve elektronik imzalarını almakla yükümlüdür.

Hindistan İstanbul Başkonsolosluğa Nasıl Gidilir?

İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu İstanbul ili, Şişli ilçesine bağlı Elmadağ semtinde bulunmaktadır. Taksim, Elmadağ İstanbul ve Türkiye’nin simgesel ve merkezi konumunu temsil ederken günün 24 saati ulaşıma en elverişli bir noktadır. Hindistan Başkonsolosluğuna Taksim Metro hattının Taksim yönüne giden finüküleri kullanılarak ve ya bulunduğunuz semtten Taksim yönüne girmekte olan toplu taşıma araçlarıyla ya da Beşiktaş rıhtımından kalkmakta olan dolmuşlarla Başkonsolosluğa kolayca ulaşılabilecektir.

Hindistan Konsolosluğu'na Anadolu yakasında bulunan Kadıköy ilçesinden İETT 110 numaralı Kadıköy-Taksim otobüsleri ile Elmadağ semtine ulaşım sağlanabilir ve ya İstanbul Eminönü ilçesi üzerinden hareket eden İETT 70 KE numaralı Kurtuluş-Eminönü otobüsü ile de gidilebilir ya da Esenler Metro yönünden hareket eden İETT 85 T numaralı Esenler Metro-Taksim otobüsü ile ulaşımı tercih edenler; Elmadağ istikametinde yer alan Hindistan Başkonsolosluğu'na ulaşabilirler.

İstanbul Atatürk Havaalanı Yeşilköy bölgesinden Şişli ilçesinde bulunan Hindistan Konsolosluğu'na uzaklık 25 km/h, trafik yoğunluğunun olmaması halinde taksi ile ulaşım 45 dakika'dır. Taksi ile ulaşım ücreti yaklaşık 70 TL civarında tutmaktadır.

İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu 2017 Resmi Tatil Günleri

İstanbul Başkonsolosluğu'nun temsil ettiği Hindistan Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 yılı resmi tatil günlerinde hizmet verememektedirler. Hindistan vizesi işlemleri ve Hindistan konsolosluk işlemleri için müracatta bulunacak kişilerin aşağıdaki tarihleri göz önünde bulundurarak işlemlerini organize etmeleri önerilir.

01 Ocak 2017 Yeni Yıl Tatili

26 Ocak 2017 Cumhuriyet Günü

04 Nisan 2017 Ram Navmi

09 Nisan 2017 Mahavir Jayanti

10 May 2017 Buddha Purnima

26 Haziran 2017 Idu'l Fitr

15 Ağustos 2017 Kurtuluş Günü

30 Ağustos 2017 Zafer Bayramı

02 Eylül 2017 Id-ul-Zuha(Bakrid)

30 Eylül 2017 Dussehra

01 Ekim 2017 Muharram

02 Ekim 2017 Mahatma Gandhi'nin Doğum Günü

29 Ekim 2017 Cumhuriyet Bayramı

19 Ekim 2017 Diwali(Deepavali)

04 Kasım 2017 Guru Nanak’ın Doğum Günü

02 Aralık 2017 Milad-Un-Nabi

25 Aralık 2017 Noel Tatili

Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi:

İstanbul Hindistan Konsolosluğu üzerinden Hindistan Vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin online vize başvuru formu üzerindeki bilgileri eksiksiz olarak doldurup, randevu almaları gerekmektedir. Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova illerinde ikamet eden Türk vatandaşları ya da yabancı uyruklu kişillerin Hindistan vize işlemleri ve Hindistan konsolosluk işlemleri için İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu’na başvuruda bulunmaları gereklidir.

İstanbul Hindistan Konsolosluğu Dilekçe Örneği :

Hindistan vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişilerin, seyahat amacını ve planını anlatan, İngilizce yazılmış bir Dilekçe örneği hazırlamaları gereklidir.

Hindistan vize başvurusu yapan Kişi İşveren ise; Hindistan Konsolosluğu’na hitaben, şirketin antetli kağıdına, seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklığını/pozisyonu anlatan İngilizce yazılmış bir Dilekçe, imza ve kaşeli hazırlanmalı.

Hindistan vize başvurusu yapan Kişi Emekli ise; aynı içerik bilgilerini içeren dilekçeyi, emekli kişi kendi imzası ile düzenlemeli.

Hindistan vize başvurusu yapan Kişi Çalışan ise; Türkiye’deki şirketten/kurumdan antetli kâğıda, İngilizce olarak yazılmış Hindistan Vize Talep Dilekçesi: başvuru sahibinin kurum içi görevi, gidiş amacı, seyahat tarihleri, konaklamaya ilişkin bilgileri ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmeli.

Hindistan vize başvurusu yapan Kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Hindistan Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

İstanbul Hindistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunacak kişiler İngilizce hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş online Hindistan Vize Başvuru Formu ile başvuruda bulunmalıdır. Hindistan vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında büyük harf kullanılmalı ve hindistan vize başvurusu için gerekli olan evraklarla, formda beyan edilen bilgilerin birbirini desteklemesine özen gösterilmelidir.

Online Hindistan Vize Başvuru Formu içinde yer alan başlıklar ve yanıtlanması istenen sorular İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu tarafından şu başlıklar altında toplanmıştır: Hindistan vize başvuru sahibi hakkında bilgi edinmeye yönelik kişisel bilgiler ve iletişim bölümü; Hindistan'a yapılacak seyahate ilişkin bilgiler bölümü, önceden Hindistan seyahati yapanların yanıtlaması istenilen sorulardan oluşan bölüm; Aile bilgileri içeren bölüm; geçmişte ve şu an çalışılan iş ile ilgili istenilen bilgiler bölümü; Hindistan seyahatine referans oluşturan kişi ile ilgili bölüm; 10 yıl içinde seyahat gerçekleştirilen ülkelerle ilgili bölüm; Hindistan vize reddine ait bölüm ve önceden Hindistan vize başvurusu yapanların yanıtlaması gereken bölümlerden oluşmaktadır.

İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu Vize Ücreti

Hindistan Vizesi için ödenmesi gereken Hindistan vize ücreti; İstanbul Hindistan Konsolosluğu 'na vize dosyasının teslim edilmesinin ardından vize harcı gişede peşin Amerikan Doları olarak ödenmelidir.

Hindistan Başkonsolosluğu İstanbul, Konsolosluk Hizmetleri:

İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu, Türkiye’de yaşayan Hindistan vatandaşlarının pasaport- kimlik yenileme, noterlik işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda da konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdür.

Doğum Belgesi Tasdik İşlemleri, Yeminli Beyan-Kefaletname-Teminat Mektubu vb. belgelerin Tasdik İşlemleri, Evlilik Belgesi Tasdik İşlemleri, Sağlık Belgesi Tasdik İşlemleri, Bekarlık Belgesi Tasdik İşlemleri, Ölüm Belgesi Tasdik İşlemleri, Vekaletname Tasdik İşlemleri, Maaş/Deneyim Belgesi Tasdik İşlemleri, Yabancı Vatandaşlar/Türk Vatandaşları için Tasdik İşlemleri.

Doğum Belgesi Tasdik İşlemi:

Doğum belgesi sahibinin veya doğum belgesi tasdik edilecek kişinin reşit olmaması durumunda,ebeveynlerden birinin şahsen başvurusu gereklidir.

Başvuru için gerekli belgeler:

Doğum belgesi sahibinin veya doğum belgesi tasdik edilecek kişininreşit olmaması durumunda ebeveynlerden birinin pasaport aslı ve fotokopisi (ilk sayfa/ son sayfa ve geçerli vize sayfası).

Doğum belgesiaslı ve fotokopisi aşağıdakiler tarafından tasdik edilmelidir.

Doğum belgesinin Hindistan’da düzenlenmesi durumunda,

Doğumun gerçekleştiği bölgedeki yerel noter,çocuğun doğduğu eyaletteki/birlik toprağındaki İçişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.

Doğum belgesinin Türkiye’deki yetkili merciler tarafından verilmesi durumunda:

Belgenin T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmesi gerekir .

Doğum belgesinin başka ülkelerdeki yetkilimerciler tarafından verilmesi durumunda:

Belgenin ilgili ülkedeki Indian High Commission/ Hindistan Büyükelçiliği/ Başkonsolosluğu tarafından tasdik edilmesi gerekir.

Tasdik için sunulan belgeler doğrultusunda ek belgeler de istenebilir.Belge, aynı gün,başvurudan yaklaşık 45-60 dakika içerisinde işlem görür.

DİĞER BELGELER (Yeminli beyan, kefaletname, teminât mektubu vb.)İÇİN TIKLAYINIZ.

http://www.hindistankonsoloslugu.com/hindistan-konsolosluk-islemleri