İSRAİL KONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres:İsrail İstanbul Başkonsolosluğu,

Levent Mahallesi Cömert Sokak, Yapı Kredi Plaza C Blok Kat:7

Levent / İstanbul 1180

Telefon:+90 212 317 65 00

Faks: +90 212 317 65 55

[email protected]

Yeni Pasaport,Askerlik İşlemleri vs. için

​Lütfen bilgi için 0212 317 65 14 numaralı telefonu arayınız.

Vize Müracaat Saatleri

Pazartesi-Cuma ​

10:00 - 13:00

E-Diplomasi

https://www.facebook.com/#!/IsraelinTurkey

https://twitter.com/#!/IsraelIstanbul

http://israilblogu.com/

İsrail Konsolosluğu İstanbul Nasıl Gidilir?

İsrail Konsolosluğu İstanbul adresi, 4. Levent semtinde bulunmaktadır. İsrail Başkonsolosluğunun bulunduğu 4. Levent semti oldukça merkezi bir konuma sahip olurken şahsi araçla ve toplu taşıma ile ulaşıma elverişlidir. Yeni Kapı - Hacıosman metro hattının 4. Levent durağı İsrail Konsolosluğuna ulaşımınızı sağlayacaktır.

Yine Zincirlikuyu Metrobüs durağında inecek olan kişiler Sarıyer yönüne gitmekte olan toplu taşıma araçlarını kullanarak İsrail Başkonsolosluğu İstanbul adresine kolayca ulaşabilirler. Aşağıda İstanbul İsrail Konsolosluğuna giden ve direk olarak 4. Levent durağından geçen bazı otobüs numaraları mevcuttur.

NOT: İsrail Başkonsolosluğu İstanbul Adresi, İsrail Konsolosluğu İstanbul telefon numarası yukarıda bulunan bölümlerde mevcuttur. İstanbul İsrail Konsolosluğuna bu iletişim yollarını kullanarak ulaşabilirsiniz. İsrail Konsolosluğu İstanbul, İsrail’in İstanbul’da bulunan en resmi temsilcisi olurken İsrail'e dair iletişime geçebileceğiniz, bilgi alabileceğiniz ve İsrail seyahatinize dair bir takım prosedürleri gerçekleştirebileceğiniz resmi bir İsrail temsilciliğidir.

İsrail Büyükelçiliği Ankara ise İsrail devletinin Türkiye’de bulunan bir başka resmi İsrail temsilcisidir. İsrail Konsolosluğu İstanbul, bölgede bulunan İsrail vatandaşları için hizmet verirken ülke vatandaşlarının tüzel kişiliklerini hak ve menfaatlerini iyileştirme yönünde çalışmalarda bulunur.

Ayrıca İsrail Konsolosluğu İstanbul, İsrail vizesi işlemleri ile ilgili de hizmetler verirken, İsrail vizesi, İsrail vize ücretleri, İsrail turistik vize, İsrail ticari vize, İsrail uzun süreli ve kısa süreli vizelere dair işlemlerin, bilgi alışverişinin sürdürülebileceği resmi bir temsilciliktir.

Konsolsoluğumuz Hakkında

İsrail'in İstanbul'deki resmi temsilciliği olan İsrail Konsolosluğu'na hoş geldiniz.

Konsolosluğumuzu ziyaret etmek veya bizimle iletişime geçmek için lütfen iletişim kısmını ziyaret edin.

Web sayfamız Başkonsolosluğumuzun ve diğer diplomatlarımızın çalışmalarının yanı sıra Akademik İlişkiler, Basın ve Halkla İlişkiler ve Kültür Departmanı'nın çalışmaları ve aktivitelerini içermektedir.

Vize hizmetleri ile ilgili her türlü başvuru ve sorunuz için Vize Hizmetleri bölümünü ziyaret ediniz.

İsrail İstanbul Konsolosluğu Hizmetleri

İsrail İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerek İsrail vatandaşlarına gerek Türk vatandaşlarına İsrail'le alakalı tüm soru ve sorunlarında geniş kapsamlı hizmet sunmaktayız.

İsrail İstanbul Başkonsolosluğu'nda sunduğumuz hizmetlerden bazıları:

Konsolosluk Hizmetleri

İsrail Başkosolosluğu'ndaki Konsolosluk Departmanı, İsrail'i ziyaret etmek isteyenlere veya Türkiye'de ikamet eden İsrail vatandaşlarına çeşitli noter hizmetleri sunmaktadır. Web sayfamızda gerekli dokümaların listesi ve formları bulabilirsiniz. Konsolosluk Departmanımız için lütfen tıklayınız.

İsrail Konsolosluğu İstanbul Tatil Günleri 2017

İsrail Konsolosluğu İstanbul, Türkiye resmi tatil günleri ve İsrail resmi tatil günleri kapalıdır. İsrail Konsolosluğu İstanbul'un kapalı olduğu günler;

01/01 - Yeni Yıl

10/04 - İsrail Dini Bayram

11-12/04 - israil Dini Bayram

17-18/04 - İsrail Dini Bayram

23/04 - 23 Nisan Çocuk Bayramı

01/05 - İşçi Bayramı

02/05 - Bayram

19/05 - Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

30/05 - Yahudi Bayramı

31/05-01/06 Yahudi Bayramı

24-27/06 - Ramazan Bayramı

30/08 - Zafer Bayramı

01-04/09 - Kurban Bayramı

20/09 - İsrail Dini Bayram

21-23/09 - İsrail Dini Bayram

29/09 - Yom Kippur (yarım gün)

04/10 - Yom Kippur (yarım gün)

05-06/10 - Sukot

11/10 - Simhat Tora

12-13/10 - Simhat Tora

29/10 - Cumhuriyet Bayramı

Ticari Hizmetler

İstanbul'daki İsrail Ticaret Ataşeliği Ofisi, İsrail ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Misyonumuz, yeni iktisadi ortaklıkları teşvik etme ve İsrail Devleti ile Türkiye arasındaki mevcut ortaklıkları; iki taraflı fayda, eşitlik ve karşılıklılık temelinde genişletme amaçlı geniş çaplı faaliyet ve hizmetlere odaklanmıştır. Ticaret Ataşeliğimizin web sayfasında çeşitli ticari sektörlere ilişkin güncel bilgileri, gerek katıldığımız gerekse organize ettiğimiz etkinlikleri ve sergi haberlerini bulabilirsiniz. Ticaret Ataşeliği Ofisimiz için lütfen tıklayınız.

Vize İle İlgili Bilgiler

* Pasaport müddeti en az 6 ay olmalıdır.

* Vize neticesi 5-7 iş günü içerisinde verilecektir.

* Müracatlar ve pasaportların geri dağıtımı hafta içi her gün 10:00 - 13:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Bu saatlerin dışındaki başvurular kabul edilmemektedir.

* Onaylanan Pasaportların Teslimi Sadece "Pasaport Teslim Makbuzu" Karşılığında Yapı Kredi Plaza C Blok Girişi Resepsiyonunda Bulunan İsrail Başkonsolosluğu Görevlisi Tarafından Yapılacaktır.

* Vize ücreti alınmamaktadır.

* Vize ile ilgili sorularınız için saat 14.00'den sonra 0212 317 65 14-0212 317 65 19-0212 317 65 21 nolu telefonlardan vize bölümümüze ulaşabilirsiniz.

GEREKLİ EVRAKLAR

1. Pasaportunuzun (süresi talep edeceğiniz vize bitiminden sonra en az 6 ay geçerli olmalıdır)

2. Başvuru formu + son bir sene icerisinde çekilmis 2 adet resim (5 x 5 boyutunda)

3. Şirketin Ticaret ve Sanayi Odasından faaliyet belgesi veya ilgili meslek odasına kaydı ( fotokopiler yeterlidir)

4. Şirketin antetli kağıdına başvuru dilekçesi

5. Israil"de sizi davet eden şirket/ kişiden davetiye. Faks 0212 317 65 55 ya da e mail [email protected] veya [email protected] aracılığıyla bize ulaştırılmalıdır.

6. İmza sirküleri fotokopisi veya anlaşma

7. Sosyal Sigortalar Kurumu'nda ise giriş kaydınız

8. Resmi Gazetedeki şirket ilanınızın fotokopisi

9. Vergi levhasi fotokopisi

YUKARIDA BELİRTİLEN EVRAKLARA SAHİP OLMAYAN KİŞİLERDEN İSTENILEN BELGELER

1. Tapu Fotokopisi

2. Banka Cüzdanları

3. Otel ve uçak rezervasyonları

Gemiciler ve grupların başkonsolosluktan telefonla bilgi almalarını rica ederiz.

NOTER İŞLERİ

Bilgi ve randevu için başkonsolosluğu arayıp bilgi alınız

Görüş ve önerileriniz için lütfen bize ulaşın: [email protected]

[email protected] [email protected]

Fax: 0212 317 65 55

Vizeler

İsrail Devletinin İç İşleri Bakanlığı İsrail’e giriş koşullarını belirleyen Devlet yasalarını uygulamakla sorumludur (Geri Dönüş Yasası, 5710 - 1950, ve İsrail’e Giriş Yasası, 5712 - 1952). Bu kanunları yurtdışında uygulama yetkisi Dışişleri Bakanlığına (Resmi İlanlar Gazetesi, 255 16 Ekim 1952) ve İsrail’in yurtdışındaki temsilcilerine verilmiştir (Resmi İlanlar Gazetesi 2465, 7 Ekim 1978).

İsrail pek çok ülke ile vize muafiyeti anlaşmaları yapmıştır. Elçiliğe gitmeden önce, İsrail vizesi almanız gerekip gerekmediğini kontrol edin (İsrail’in vize muafiyeti anlaşması olan ülkelerin listesini indirmek için lütfen buraya tıklayınız). Bu muafiyetin sadece ziyaret için olan vizeler ve pasaportlar için geçerli olduğunu unutmayınız lesepase için değildir).

Aşağıda vize türleri ve bunların temin edilmesi için olan müracaat süresi vardır:

  1. Göç Vizesi

Geri Dönüş Yasası, 5710 - 1950 her Yahudi’nin İsrail Devletine geri dönme hakkını belirler. Kanun Yahudiler ve anayurtları arasındaki bağın bir ifadesidir. İsrail’e dönen Yahudiler uzakta kalmış olan, veya ataları İsrail’den uzakta kalmış olan ve şimdi ülkelerine geri dönen insanlar olarak kabul edilir. Kanunla ilgili olarak, “Bir Yahudi, Yahudi bir anneden doğan veya Yahudiliğe geçen ve başka bir dinin mensubu olmayan bir kişidir.”

İsrail Devleti ve Yahudi Makamları arasındaki bir anlaşmaya göre, Yahudi Makamı İsrail’e göç konusuyla ilgilenmektedir: adayları kontrol etmek, öneriler vermek ve danışmanlık yapmak, göç merkezlerine, çalışma veya istihdam yerlerine yönlendirmek, vb. Yahudi makamının kişinin göçü ile öneride bulunan bir aliyah, özel görevli müracaatı İsrail Devletinin resmi bir temsilcisine yazılı tavsiyeleri ile beraber gönderir.

Kanunlara göre, göç vizesini düzenleme yetkisi sadece diplomatik / konsolosluk temsilcisine aittir. Bu nedenle, temsilci müracaatı ve aliyah temsilcisinin tavsiyesini inceler. Diplomatik/konsolosluk temsilcisi ilave bilgiler talep edebilir, bu bilgiler hem müracaat edenden hem de göç temsilcisinden olabilir. Şüphede kalınması halinde, diplomatik /konsolosluk temsilcisi müracaatı karar verilmesi için Dış İşleri Bakanlığının konsolosluklar bölümüne gönderebilir.

İsrail’e göç sürecini başlatmak isteyenler Yahudi Kurumunun ikamet ettikleri bölgeden sorumlu olan aliyah Temsilcisi ile irtibata geçmelidirler. Bir aliyah temsilcisi ile nasıl irtibata geçileceği konusunda bilgi almak için, lütfen Genel Bilgiler bölümüne bakınız.

  1. A/1 Geçici Konaklama Vizesi (İade Yasası çerçevesinde göç için Kabul edilebilirdir)

A/1 Geçici Yerleşik kişi vizesi göç (aliyah) için uygun olan ve Yahudi makamlarının aliyah temsilcisinin inceleme sürecini tamamlamış ve müracaatı bir İsrail elçiliğinde diplomatik/konsolosluk temsilcisi tarafından müracaatı incelenmiş ve onaylanmış olan kişilere verilir.

  1. A/2 Öğrenci Vizesi

Bu vize İsrail’de ilk ve ortaokullarda, akademik kurumlarda, yeshivot ve Yahudi Makamlarının gençlik kurumlarında eğitim görmek isteyen kişilere verilecektir. Bu vize bir yıl süresince ve çoklu girişler ve çıkışlar için geçerlidir. Bu vizenin alıcılarına İsrail’de çalışma izni verilmemektedir.

Lütfen dikkat: Reşit olmayan bir kişiye her iki ebeveyninin veya kanuni vasisinin yazılı muvafakati olmadan bir vize verilmeyecektir.

Vize, aşağıdakileri tedarik eden öğrencilere verilir:

· İsrail’e giriş için olan vize için doldurulmuş ve imzalanmış müracaat (İsrail’e girmek için Müracaatı yüklemek için tıklayın ).

· Pasaport için iki resim.

· İsrail’de Kabul edilmiş bir eğitim kurumunda eğitim için Kabul sertifikasyonu.

· Öğrencinin eğitiminin mali gereksinimlerini ve İsrail’de kalış süresi boyunca gerekli olan dönem boyunca ihtiyaçlarını karşılayabilecek mali imkanlara sahip olduğunun kanıtı.

· O ülkenin İsrail devletinde bir diplomatik elçiliği olması şartı ile, en az bir yıl boyunca geçerli olan bir seyahat belgesi. Eğer İsrail’de bu tip bir elçilik yoksa, pasaport çalışmaların tüm süresi boyunca ve o süreden sonra da altı ay boyunca daha geçerli olmalıdır.

· Ücretin Ödenmesi (ücretler tablosunu indirmek için buraya tıklayınız).

  1. A/3 Din adamı vizesi

Bu vize İsrail’de tanınmış dini herhangi bir kurumun daveti üzerine, İsrail’deki dini topluluklar arasında ruhani görevlerini yapmaları için din adamlarına verilmiştir. Ziyaret için İsrail’e giden ve giriş vizesine ihtiyaç duyan bir din adamı normal B/2 vizesini alacaktır.

Sadece İçişleri Bakanlığının bir A/3 vizesi verme yetkisi mevcuttur. Müracaat İsrail’de din adamlarını davet eden dini kurum tarafından sunulmalıdır. Elçilik vizeyi sadece İçişleri Bakanlığının önceden onayı ile verecektir. Vizenin geçerliliği İçişleri Bakanlığının yönergeleri uyarınca olacaktır ve sadece İsrail’de yenilenme seçeneği mevcut olacaktır.

Eğer Vize İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanırsa, vize elçilik tarafından aşağıdakilerin temini üzerine verilecektir:

· İsrail’e girmek için olan doldurulup imzalanmış olan vize başvurusu (İsrail’e girmek için Müracaatı yüklemek için tıklayın ).

· Geçerli bir pasaport.

· Ücretin ödenmesi (ücretler tablosunu indirmek için buraya tıklayınız).

· Pasaport için iki resim.

  1. A/4 vizesi - A/2 ve A/3 vizelerinin alıcılarının eşleri ve çocukları içindir

Bu vize A/2 ve A/3 vizelerinin eşlerine ve reşit olmayan çocuklarına verilir.

Vize aşağıdaki şartlarla verilecektir:

· Müracaat eden, bir A/2 veya A/3 vizesi almış olan kişinin eşi ve/veya reşit olmayan çocuğudur.

· A/4 vizesi için bir müracaat doldurulup imzalanmıştır, ve ilgili kişinin vize müracaatına eklenmiştir (İsrail’e girmek için Vize formu ).

Ücretin Ödenmesi (ücretler tablosunu indirmek için buraya tıklayınız).Pasaport için iki resim.

  1. B/1 Çalışma Vizesi

Bu vize İsrail’deki kalışı iş amacı ile belirli bir süre için onaylanmış olan bir kişi içindir. Bu vize uzmanlar ve sanatçılar ve benzer işkollarına verilmektedir ve sadece İçişleri Bakanlığının onayı ile verilir.

İçişleri Bakanlığının nüfus müdürlüklerinden birine müracaat sunulduğunda, ücret müracaat eden tarafından ödenmelidir. İçişleri Bakanlığından onayın alınmasına müteakiben, Elçilik başvuru sahibi ile görüşme yaptıktan ve ondan aşağıdaki belgeleri aldıktan sonar B/1 Çalışma Vizesini düzenleyecektir:

  1. İyi durum sertifikası (onaylanmış).
  2. Elçilik tarafından Kabul edilen klinikler veya hastanelerde gerçekleştirilmiş tıbbi muayenelerin sertifikasyonu (sertifikasyon diğerlerine ilaveten tüberküloz, hepatit ve AIDS için olan normal testleri) ve kan testlerinin sonuçlarını kapsamalıdır.
  3. Parmak izi alımının beyanı (İsrail Devleti ülkeye çalışmak için giren yabancı işçilerden parmak izi almaya başlamıştır) ve bir fotoğraf.
  4. Doldurulmuş bir vize müracaatı (İsrail’e girmek için Vize formu ).
  5. Pasaport için iki resim.

B/1 Çalışma vizesinin geçerliliği İçişleri Bakanlığının mevzuatı uyarınca olacaktır. İşçi İsrail’e vizede belirtilen sure içerisinde girmelidir ve vizede belirtilen sure kapsamında ülkede kalmalıdır. Bu vizeyi alan bir kişi vizesini uzatmak için İçişleri Bakanlığının nüfus müdürlüklerinden birisine başvurabilir.

  1. B/2 Ziyaretçi Vizesi

Bir B/2 vizesi İsrail’de kısa süreli olarak kalmak isteyen herhangi kişiye verilir (ziyaret, turizm, iş toplantısı veya bir İbranice ulpan’da eğitim için). İsrail’e bir B/2 vizesi ile giren bir kişinin İsrail Devletinde çalışmasına izin verilmemektedir.

Bir B/2 vizesi düzenlenme tarihinden itibaren üç aya kadar olan bir sure boyunca geçerlidir. İsrail’deki kalma süresi Sınır Polisi tarafından belirlenecektir. Ziyaret süresini uzatmak isteyen bir ziyaretçi, İçişleri Bakanlığının bölgesel nüfus müdürlüklerinden birine bir müracaatta bulunabilir.

Elçilikte uygulanacak olan süreç:

· İsrail’de kalma süresinin sonrasında da en az alt ay daha geçerli olacak seyahat belgelerinin sunulması.

· İsrail’e girmek için vize için olan doldurulup imzalanmış bir müracaat (İsrail’e girmek için Vize Müracaatının indirilmesi için Vize formu ).

· Müracaat edenin seyahat belgelerinin fotokopisi.

· Müracaat edenin İsrail’e ziyareti için yeterli imkanı olduğunun kanıtı.

· İsrail’e havayolu ile gidiş dönüş biletleri için talimat.

· İki pasaport resmi.

· Ücretin ödenmesi (ücretler tablosunu indirmek için buraya tıklayınız).

Lütfen Dikkat :

  1. Konsolos ek belgeler isteyebilir.
  2. Ücret uygulamanın değerlendirilmesinde kullanıldığından, eğer vize herhangi nedenle verilemezse, müracaat edene geri ödeme yapılmayacaktır.

------------------------------