GÜNEY KORE BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Güney Kore Başkonsolosluğu İstanbul Adres:

Kaptanpaşa Mahallesi, Piyale Paşa Bulvarı, Orta Doğu Plaza, Kat: 19, Okmeydanı, Şişli / İSTANBUL

Telefon: (0212) 368 8368

Faks Numarası: (0212) 320 7413

Güney Kore Konsolosluğu Resmi Web Sitesi:

tur-istanbul.mofa.go.kr

Kore Konsolosluğu Resmi Web Sitesi:

mofat.com.tr

Güney Kore İstanbul Başkonsolosluğu Ulaşım :

Güney Kore İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul ili Şişli ilçesine bağlı Okmeydanı Kaptan Paşa Mahallesi'nde bulunmaktadır. Okmeydanı Piyale Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Güney Kore Başkonsolosluğu'na Taksim istikametinden ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır. İstanbul Şişli istikametinden hareket eden Piyale Paşa Bulvarı bölgesinde bulunan Kore Başkonsolosluğu civarından geçen 77A numaralı ŞİŞLİ-VEZNECİLER otobüsü ile ulaşım mümkündür.

Güney Kore Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri:

Kore İstanbul Başkonsolosluğu haftaiçi her gün Saat: 09:00-12:30 / 14:00-17:00 arasında konsolosluk hizmeti vermektedir. Kore ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti anlaşmasından ötürü uzun süreli Kore vize başvuruları için konsolosluk bölümü ile irtibata geçebilirsiniz.

Güney Kore Cumhuriyeti Devleti Türkiye Diplomatik Temsilcilikleri:

Kore Devleti’nin Türkiye Diplomatik Temsilcilikleri olarak Büyükelçiliği, Başkonsolosluğu ve Fahri Konsolosluğu bulunmaktadır. Türkiye’deki Kore diplomatik temsilcilikleri olarak;

- Kore Ankara Büyükelçiliği

- Kore İstanbul Başkonsolosluğu

- Kore İzmir Fahri Konsolosluğu

- Kore Kayseri Fahri Konsolosluğu

Kore İstanbul Başkonsolosluğu Görevleri :

- Türkiye’de yaşayan Kore vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işlemlerinin yürütülmesi Kore Konsolosluğu’nun görevidir.

- Kore Konsolosluğu Türkiye - Kore ticari bağlarını geliştirmek; bu ülkede çalışan Kore vatandaşlarını himaye etmek; vatandaşlık işlemlerinde hizmet vermekle sorumludur.

- Güney Kore’ye seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemleri Kore Konsolosluğu tarafından yürütülür.

Güney Kore İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi:

Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova da dahil 11 ilde ikamet eden Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu vatandaşlara, Kore vize işlemleri ve Kore konsolosluk işlemleri ile ilgili hizmet vermektir.

Güney Kore Başkonsolosluğu İstanbul 2016 yılı Resmi Tatil Günleri:

Güney Kore Devleti’nin Türkiye dış temsilcilikleri resmi tatil ve milli bayramlarda kapalı olacaklardır. Aşağıda belirtilen tarihlerde Güney Kore Başkonsolosluğu hizmet verememektedir.

1 Ocak 2016 Yeni Yıl Tatili

1 Mart 2016 Bağımsızlık Hareketi Günü

5 Nisan 2016 Ağaç Günü

5 Mayıs 2016 Çocuk Bayramı

6 Haziran 2016 Anma Günü

17 Temmuz 2016 Kuruluş Günü

15 Ağustos 2016 Kurtuluş Günü

3 Ekim 2016 Ulusal Kuruluş Günü

25 Aralık 2016 Noel Tatili

Güney Kore Konsolosluğa Vize Başvurusu

Türkiye ve Güney Kore arasında karşılıklı vize muafiyeti anlaşmasına göre Türk vatandaşları Güney Kore'de turistik seyahatlerinde 90 gün süre ile vizesiz ikamet edebilirler. Ancak kişinin Kore'ye seyahati eğitim, çalışma, iş ziyareti, aile ziyareti, geçici çalışma gibi turistik amaç dışında gerçekleşmesi durumunda Güney Kore Konsolosluğu'na vize başvurusu yapılması gerekmektedir.

Kore Memur Vizesi (A-2), Kore Geçici Basın Vizesi (C-1), Kore Ticari Vize (C-2), Kısa Süreli Kore Ziyaretçi Vizesi (C-3), Kısa Süreli Kore İstihdam Vizesi (C-4), Kore Öğrenci Vizesi (D-2), Kore Genel Eğitim Vizesi (D-4), Kore Dini Çalışma Vizesi (D-6), Kore Kurum İçi Vizesi (D-7), Kore Sözleşmeli Yatırımlar Vizesi (D-8), Kore Sözleşmeli Ticari Vize (D-9), Kore Yabancı Dil Öğretme Amaçlı Uzun Vadeli Vize (E-2), Diğer Kore Uzun Vadeli İstihdam Vizeleri (E-1~E-7), Kore Aile Ziyareti ve Aileyle Kalmaya yönelik Vizeler (F-1~F-3), Kore Kültürünü Barındıran Kişilere yönelik Vize (F-4) ve Kore Çalışma Tatil Vizesi (H-1) için vize müracaatı yapılmalıdır.

Güney Kore Konsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Güney Kore vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişilerin, seyahat amacını ve planını anlatan, İngilizce yazılmış bir Dilekçe örneği hazırlamaları gereklidir.

Güney Kore vize başvurusu yapan Kişi İşveren ise; Güney Kore Konsolosluğu’na hitaben, şirketin antetli kağıdına, seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklığını/pozisyonu anlatan İngilizce yazılmış bir Dilekçe, imza ve kaşeli hazırlanmalı.

Güney Kore vize başvurusu yapan Kişi Emekli ise; aynı içerik bilgilerini içeren dilekçeyi, emekli kişi kendi imzası ile düzenlemeli.

Güney Kore vize başvurusu yapan Kişi Çalışan ise; Türkiye’deki şirketten/kurumdan antetli kâğıda, İngilizce olarak yazılmış Güney Kore Vize Talep Dilekçesi: başvuru sahibinin kurum içi görevi, gidiş amacı, seyahat tarihleri, konaklamaya ilişkin bilgileri ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmeli.

Güney Kore vize başvurusu yapan Kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Güney Kore Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

Güney Kore Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Güney Kore İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunacak kişiler Türkçe olarak ayrıntılı bir şekilde hazırlanmış ve eksiksiz yanıtlanması istenilen Güney Kore Vize Başvuru Formu ile başvuruda bulunmalıdır. Güney Kore vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında büyük harf kullanılmalı ve Kore vize başvurusu için gerekli olan evraklarla, formda beyan edilen bilgilerin birbirini desteklemesine özen gösterilmelidir.

Kore Vize Başvuru Formu için tıklayınız

İstanbul Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Vize Ücreti

Kore Vizesi için ödenmesi gereken Kore vize ücreti; İstanbul Kore Cumhuriyeti Konsolosluğu 'na vize dosyasının teslim edilmesinin ardından vize harcı gişede peşin olarak ödenmelidir.