DUBAİ (BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ )BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres: Konaklar Mah. Meşeli Sok. No:11 34330 4. Levent İstanbul İstanbul

Telefon: (212) 317 92 57-58

Faks: (212) 278 05 70

Web: http://www.uaeconsulate.com.tr

E Posta: [email protected]

Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: www.uae-embassy.ae/Embassies/tr

İstanbul Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğu, Türkiye’de ülkesinin ticari menfaatleri koruyan ve geliştiren fakat diplomatik yetkiye sahip olmayan, çeşitli resmi vazife idame ettiren resmi bir kurumdur. Birleşik Arap Emirlikleri İstanbul Başkonsolosluğu’nun görevleri, antlaşmalar ve nizamnamelerle belirlenmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğun genel amacı ise, Türkiye’de ticari menfaatleri korumak, geliştirmek, pasaport yenileme, tıbbi, kanuni, eğitimsel yardım sağlama, ulaşım, bulunan ülkenin otoriteleri ile iletişim kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgilenmektir. Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğu İstanbul Adresi, Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu İstanbul telefonu yukarıda bulunan bölümlerde mevcuttur. İstanbul Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğuna bu iletişim yollarını kullanarak ulaşabilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğu İstanbul, Birleşik Arap Emirlikleri devletinin İstanbul’da bulunan en resmi temsilcisi olurken Birleşik Arap Emirlikleri hakkında iletişime geçebileceğiniz, bilgi alabileceğiniz ve Birleşik Arap Emirlikleri seyahatinize dair bir takım prosedürleri gerçekleştirebileceğiniz bir kurumdur. Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği Ankara ise yine Birleşik Arap Emirlikleri devletinin Türkiye’de bulunan bir başka en resmi Arap Emirliği temsilcisidir. Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu İstanbul, bölgede bulunan Arap Emirliği vatandaşları için hizmet verirken ülke vatandaşlarının tüzel kişiliklerini hak ve menfaatlerini iyileştirmekle yükümlüdür. Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğu İstanbul’a Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai vizesi için başvuru yapılabilmekte, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai vize işlemleri yürütülebilmektedir.

Görev Bölgesi: Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, İzmit, Kırklareli, Kütahya Manisa, Sakarya, Tekirdağ.

Dubai İstanbul Başkonsolosluğu Nerede?

Dubai İstanbul Başkonsolosluğu Levent’tedir. Yenikapı – Hacıosman metro hattı ya da Levent üzerinden geçen otobüsler aracılığı ile Dubai İstanbul Başkonsolosluğu’na ulaşabilirsiniz.

Dubai İstanbul Başkonsolosluğu Ulaşım

Arap Emirlikleri Başkonsolosluğu İstanbul adresi 4. Levent’te bulunmaktadır. İstanbul metropolünün oldukça merkezi bir konumunda bulunan Başkonsolosluğa toplu taşıma ve özel aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şişli, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu gibi güzergâhlar ise konsolosluğa yürüme mesafesi uzaklığındadır. Yine Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosluğu İstanbul adresine Metrobüs hattının Zincirlikuyu durağında inerek, taksim Metro hattının 4. Levent durağını kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz. Aşağıda Arap Emirliği Başkonsolosluğuna Mecidiyeköy’den ulaşabilmenizi sağlayacak olan otobüs numaraları mevcuttur

Çalışma Saatleri

Dubai Konsolosluğu Pazartesi-Cuma: 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Resmi Tatil Günleri 2017

Dubai Konsolosluğu Türkiye ve Dubai resmi tatil günleri olan aşağıdaki tarihlerde hizmet vermemektedir:

Miladi Yılbaşı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Ramazan Bayramı

Zafer Bayramı

Kurban Bayramı

Cumhuriyet Bayramı

BAE Milli Günü

Dubai İstanbul Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği* nde gerçekleştirebilirler. Pasaport yenileme işlemleri için eski pasaportun aslının ve fotokopisinin ve pasaporta uyumlu 2 adet 45×60 mm (4.5×6 cm) ya da 50×60 mm (5×6 cm) ebatlarında beyaz fonlu biyometrik fotoğrafın hazır bulundurulması gerekmektedir. Parmak izi işlemleri ilgili makamlar tarafından uygulanmaktadır.Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Dubai vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul Dubai Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

Dubai İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvurusu

Birleşik Arap Emirlikleri vizesi için vize başvuru formu İngilizce olarak da doldurulabilir. Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapacağınız seyahatiniz öncesinde Birleşik Arap Emirlikleri başvuru formunuzu internet üzerinden online olarak doldurabilirsiniz.

Vize Başvuru Formu

Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği görev bölgesinde bulunan kişiler Birleşik Arap Emirlikleri Vizesi başvurularında ülkeye yapacakları seyahatin amacına uygun evraklar sunmakla yükümlüdür. Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Birleşik Arap Emirlikleri Vize Başvuru Formu

Dubai İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk İşlemleri

Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği, Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Birleşik Arap Emirlikleri vizesi işlemleri konusunda hizmet vermekte olan yetkili Birleşik Arap Emirlikleri temsilcilikleridir. Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de yaşayan Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarının pasaport- kimlik yenileme, noter işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği’nden pasaport çıkartma ve yenileme, konsolosluk doğum belgesi, noter hizmetleri, oy kullanma yardımı, vergi formları ve acil durum yardımı hizmetleri alınabilmektedir.

Dubai İstanbul Başkonsolosluğu Vize Çıkış Süresi

Dubai vize başvurularınızın sonuçlanma süresi ortalama olarak 3 iş günüdür. Dubai vize başvurularınızı seyahatinizden en az 1 hafta önce gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Vize Reddi

Birleşik Arap Emirlikleri’ne hangi koşullarla giriş yapılabileceğine Birleşik Arap Emirlikleri temsilcilikleri karar verir. Konsolosluklar müracaatları değerlendirirken kendi ülkelerine giriş yapacak olan kişilerin ekonomik olarak yük olmayacağına, kamu düzenini bozmayacağına, kamu sağlığına risk oluşturmayacağına ve geri dönmek için yeterince sosyal, kültürel ve maddi sebeplerin olup olmadığını görmek isterler. Birleşik Arap Emirlikleri vizesi başvuruları bazı durumlarda ret ile sonuçlanabilmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların tam olarak yerine getirilmemesi buna sebep olmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Birleşik Arap Emirlikleri Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri vizesi başvurularında;

  • Seyahat amacının kanıtlanmaması,
  • Sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi,
  • Geçerli pasaporta ya da onaylı seyahat belgesine sahip olunmaması,
  • Aynı ülke için daha önceden sınır dışı kararının bulunması,
  • Vize başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması,
  • Seyahat bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması gibi durumlarda Afganistan vizesi başvurusu, Birleşik Arap Emirlikleri vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği Ankara Tatil Günleri

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği, Türkiye resmi tatil günleri ve Birleşik Arap Emirlikleri resmi tatil günleri kapalıdır. Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği'ne vize işlemleri ya da konsolosluk işlemleri için başvuruda bulunacak kişiler işlemlerini, Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Başkonsolosluğu'nun resmi tatil günlerini göz önünde bulundurmalıdır.