DANİMARKA BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Danimarka Başkonsolosluğu İstanbul İletişim

Adres: Trump Towers, Büyükdere Cad., No:1, Kule: D.2 No:463 Şişli / İST

Danimarka Başkonsolosluğu İstanbul Telefon

+90 (212) 359 19 00

Danimarka Başkonsolosluğu İstanbul Vize, Oturum, Çalışma izni E-mail

[email protected]

Danimarka Konsolosluğu İstanbul Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma : 09.00 - 17.00

Danimarka Vize reddine itiraz

Danimarka vize başvurusu reddedilen kişilerin ret kararına itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Danimarka vize başvurusuna ret cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Danimarka Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuru yapabilirler.

Danimarka Başkonsolosluğu İstanbul Ulaşım

İETT 25 G – Sarıyer – Hacıosman – Mecidiyeköy – Taksim

İETT DT 1 – Ortaköy – Dereboyu – Taksim

İETT 54ÖR – Örnektepe – Taksim

İETT 46 Ç – Çağlayan – Eminönü

İETT 74 A – Gayrettepe – Eminönü

İETT 30 A – Beşiktaş – Mecidiyeköy

İETT 48 N – Güzeltepe – Taksim

Danimarka Konsolosluğu İstanbul Vize Bölümü

Pazartesi - Cuma : 10.00 - 13.00

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler İngilizce ya da Fransızca hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Fransızca vize başvuru formu hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Danimarka Vize Başvuru Formu

Danimarka vize başvuru formu, Danimarka Başkonsolosluğu tarafından Danimarka vizesi başvuru sahibi hakkında bilgi edinilebilmesi amacıyla hazırlanmış olan resmi bir belgedir. Danimarka Konsolosluğu’nun hazırlamış olduğu başvuru formunun doldurulması zorunlu olurken Danimarka vize başvuru işlemlerinin ilk adımını Danimarka vize başvuru formu oluşturacaktır.

Danimarka vize başvuru formu, eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurularak başvuru evraklarınız arasında bulundurmalıdır. Danimarka Konsolosluğu vize başvuru sahibi hakkındaki detaylı bilgiye başvuru formu aracılığı ile ulaşırken, Danimarka vize başvuru formunda eksiksiz ve gerçeğe uygun olan bilgiler verilmelidir. Danimarka vize başvuru formunda vermiş olduğunuz bilgilerin, başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi desteklemesi ise Danimarka Konsolosluğu’nun dikkat ettiği bir konudur. Danimarka Konsolosluğu vize başvuru formu ve başvuru evrakları arasında beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alacak, uyumsuz ve gerçeğe uygun olmayan bilgilerinizle karşılaşması halinde vize başvuru işlemleriniz reddedebilecektir.

Danimarka vize başvuru formu, uluslar arası prosedür de kullanılan resmi bir belgedir. Amacına ve gerçeğe uygun bir şekilde doldurulmalı verilen sahte bilgilerin suç unsuru taşıyacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Danimarka vize başvuru formunda beyan edilen asılsız ve eksik bilgiler Danimarka vize işlemlerinizin yanmasına sebep olurken, aynı zamanda ceza almanıza yol açacaktır. Danimarka vize başvuru formunda yapılan usulsüzlük ile vize başvurunuzun yanması, ülkeye giriş çıkışınızın zorlaşması ve para cezası alma gibi muhtemel olan cezalarla karşılaşılabilirsiniz.

Ayrıca Danimarka vize başvuru formunun doldurulup imzalanması halinde, vize sürenizin sonunda ülkeyi terk edeceğiniz, vize almış olmanızın Danimarka’ya girişinizi garanti etmeyeceğini, ülkeye girişin Danimarka sınır görevlilerinin sorumluluğunda olduğunu baştan kabul ettiğinize dair bir içeriğe de sahiptir.

Danimarka Konsolosluğu, Danimarka Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Danimarka vize başvuru formu, İngilizce ve Dan’ca olmak üzere iki farklı seçenekle doldurabilmektedir. Danimarka vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında tükenmez kalem kullanmalı, büyük harfle doldurmalı ve başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi destekleyecek şekilde olmasına özen gösterilmelidir. Danimarka Konsolosluğu belirlediği ölçülerde olan 35x45 mm ölçülerinde ki biyometrik fotoğrafınızı formun fotoğraf kutucuğuna yapıştırarak ve vize başvuru formunun en alt köşesinde ki bölüme imza atarak başvuru formunun doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Atacak olduğunuz imzanızın pasaportunuzda bulunan imzanız ile aynı olmasını ise Danimarka Konsolosluğu göz önünde bulunduracaktır. Danimarka vize işlemleri sırasında birbirleriyle aynı olan imzalar kullanmaya özen göstermelisiniz.

Danimarka Konsolosluğu, Danimarka Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?

Danimarka vize başvuru formları, Danimarka Konsolosluklarının internet üzerindeki adreslerinden, Danimarka Konsoloslukların kendisinden yahut danışmanlık yapmakta olan vize merkezlerinden formlarınızı temin edebilirsiniz.

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Turistik Vize talep dilekçesi örneği aşağıdaki gibidir;

DANİMARKA BAŞKONSOLOSLUĞU’NA

İSTANBUL

Ülkenize ../../…. İle ../../…. tarihleri arasında turistik amaçla seyahat etmeyi planlamaktayım. Seyahatim süresince oluşacak tüm masraflarım(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) tarafımdan karşılanacaktır. Seyahatim bitince ülkenizden ayrılacağımı taahhüt ve garanti ederim. Tarafıma gerekli vizenin verilmesini rica ederim.

Saygılarımla.....

Ticari vize talep dilekçesi için aşağıdaki gibidir;

DANİMARKA BAŞKONSOLOSLUĞU’NA

İSTANBUL

Şirketimizin satış müdürü Bay/Bayan………………………….. ülkenizdeki iş ortağımız olan …………… firması ile iş görüşmesi ve çalışma alanımızla ilgili araştırma yapmak üzere ../../... & ../../..... arasında ülkenizi ziyaret edecektir.

…………’in seyahati süresince oluşacak tüm masrafları(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) şirketimiz tarafından karşılanacaktır. Satış müdürümüz seyahati bitince ülkenizden ayrılacaktır. Kendisi için gerekli vizenin verilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla……

Danimarka Konsolosluğu İstanbul Resmi Tatil Günleri 2017

01 Ocak Yeni Yıl

13 Nisan Danimarka Yerel Dini Tatili

14 Nisan Danimarka Yerel Dini Tatil

17 Nisan Paskalya Tatili

12 Mayıs Danimarka Yerel Dini Tatili

25.Mayıs Danimarka Yerel Dini Tatili

05.Haziran Danimarka Yerel Dini Tatili

2-27 Haziran Ramazan Bayramı

1-4 Eylül Kurban Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

24-26 Aralık Noel Tatili Arefesi

Danirmarka Başkonsolosluğu İstanbul Görev Bölgesi

Danirmarka İstanbul Başkonsolosluğu, Danimarka vize işlemlerinde görev bölgesi ayrımı yapmadan Türkiye'nin her yerinden Danimarka vize başvurularını kabul etmektedir. Bununla birlikte İstanbul çevrsindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne illerinde ikamet eden vatandaşlar başvurularını Danimarka Başkonsolosluğu İstanbul'a yapabileceklerdir.

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Danimarka vizesi için başvuru yapan kişiler başvurularının kabul edilmesi için Danimarka konsolosluğu tarafından talep edilen şartları yerine getirmelidir. Danimarka vizesi başvurularında Danimarka konsolosluğu ve Danimarka Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartları taşımayan kişilerin Danimarka vizesi talepleri ret ile sonuçlanabilmektedir.

Danimarka vizesi başvurularında seyahat amacını kanıtlayıcı belgeler sunulmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Danimarka vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Danimarka seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Danimarka vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Danimarka vizesi talebi reddedilebilmektedir.

Danimarka Vize Reddi

Danimarka vizesi için başvuru yapan kişiler başvurularının kabul edilmesi için Danimarka konsolosluğu tarafından talep edilen şartları yerine getirmelidir. Danimarka vizesi başvurularında Danimarka konsolosluğu ve Danimarka Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartları taşımayan kişilerin Danimarka vizesi talepleri ret ile sonuçlanabilmektedir.

Danimarka vizesi başvurularında seyahat amacını kanıtlayıcı belgeler sunulmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Danimarka vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Danimarka seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Danimarka vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Danimarka vizesi talebi reddedilebilmektedir.

Seyahat Belgelerinden kaynaklı Danimarka Vize reddi

vizesi başvurusunda bulunan kişiler Danimarka konsolosluğu tarafından ibraz edilen belgeleri güncel ve orijinal olarak ibraz etmelidir. Danimarka konsolosluğu vize başvurusunda sunulan evrakların güncel olmaması, sahte olması ya da tam olmaması gibi durumlarda başvuru sahibinin Danimarka vizesi talebi Danimarka vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Danimarka vizesi reddi

Danimarka Konsolosluğu’na Danimarka vizesi için başvuruda bulunan kişiler, yapacakları seyahatin amacını ve başvuru sahibinin söz konusu seyahate ilişkin şartları taşıdığını gösterir belgeler sunmalıdır. Danimarka vizesi başvurularında seyahatin amacı ve şartlarına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunamayan ya da sunduğu belgeler inandırıcı bulunmayan kişilerin Danimarka vizesi başvuruları Danimarka vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Örneğin; kişi Danimarka’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Danimarka’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır.

Kamu Güvenliği nedeniyle Danimarka Vizesinin reddedilmesi

Danimarka Vizesi için başvuru yapan kişilerin Schengen yasaları çerçevesinde, Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin ya da birkaçının kamu düzeni ve kamu güvenliği konularında tehlike oluşturuyorsa, söz konusu kişilerin Danimarka vizesi talebi Danimarka vize reddi ile neticelenebilmektedir.

Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olmasından kaynaklı Danimarka vizesi reddi

Danimarka vizesi talebinde bulunan kişilerin, Danimarka seyahatleri bittiğinde ülkelerine geri döneceklerini gösterir belgeler ibraz etmesi gerekir. Danimarka konsolosluğuna seyahatleri bittiğinde ülkelerine geri döneceklerini gösterir belgeler sunamayan kişilerin Danimarka vizesi başvuruları Danimarka konsolosluğu tarafından ret ile yanıtlanabilmektedir.

Schengen Giriş yasağından kaynaklı Danimarka vize reddi

Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkeler açısından da bağlayıcı olabilmektedir. Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) üye ülkelerden herhangi birine girişi yasak olduğuna dair kayıt bulunan kişilerin Danimarka vize başvurusu ret ile sonuçlanabilmektedir.

Sağlık sigortası sebebiyle Danimarka Vizesinin reddedilmesi

Danimarka’ya seyahat etmek isteyen kişiler Danimarka vizesi başvurusunda Danimarka seyahatlerinin süresini kapsayan, geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Danimarka vizesi başvurusunda, Danimarka konsolosluğunun talep ettiği standartlarda seyahat sağlık sigortası poliçesi ibraz etmeyen kişilerin başvuruları Danimarka vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Ekonomik şartlardan kaynaklı Danimarka vize reddi

vizesi için başvuru yapan kişiler seyahatleri süresince ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik koşullara sahip olduklarını ve sahip oldukları gelirin yasal yollarla elde edildiğini kanıtlayan belgeler ibraz etmelidir. Danimarka vizesi başvurusunda bulunan kişilerin seyahat için yeterli ekonomik imkana sahip değil ise ya da sahip oldukları ekonomik olanaklara yasal yollarla kavuşması mümkün değilse bu kişilerin Danimarka vize başvuruları reddedilmektedir.

Schengen vizesi süresinden kaynaklı Danimarka vizesi reddi

Schengen vizesi 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı veren bir vizedir. Danimarka Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişi son 6 ay içerisinde Schengen Bölgesi’nde 90 gün konaklamış ise, kişi Danimarka vize reddi ile karşılaşabilmektedir.