BENİN FAHRİ KONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Benin Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu, Adresi:

Keresteci Hakkı Sok. No: 50 Akbıyık Cankurtaran- Eminönü İSTANBUL

Benin Cumhuriyeti Konsolosluğu Vize Bürosu Adresi:

İTÜ Maden Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümü Maslak – İSTANBUL

Tel: (212) 285 66 88

Faks: (212) 285 65 31

E-posta: [email protected]

https://www.beninfk.com/

Benin Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu, Adresi:

Keresteci Hakkı Sok. No: 50 Akbıyık Cankurtaran- Eminönü İSTANBUL

Benin Cumhuriyeti Konsolosluğu Vize Bürosu Adresi:

İTÜ Maden Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümü Maslak – İSTANBUL

Benin İstanbul Fahri Konsolosluğu Çalışma Saatleri :

Benin İstanbul Fahri Konsolosluğu haftaiçi hergün Saat: 10.00 / 17.00 arasında fahri konsolosluk hizmeti vermektedir.

Benin İstanbul Fahri Konsolosluğu, Fahri Konsolos:

Benin İstanbul Fahri Konsolosluğu Görevi:

Benin Cumhuriyeti Türkiye dış temsilcisi olan İstanbul Benin Fahri Konsolosluğu, İstanbul’da iki yönlü görev üstlenmektedir. İki ülke arasında ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışmalarını yürütmektedir. Benin Fahri Konsolosluğu, Benin Ankara Büyükelçiliği'nin verdiği yetkiye dayaranarak; uzun süreli vize işlemleri, tatil ve her türlü vize başvuru işlemleri için fahri olarak destek vermektedir. Benin vizesi müracaatları sadece Benin Ankara Büyükelçiliği 'nden yapılabilmektedir. Ankara Büyükelçiliği haricindeki Benin Fahri Konsoloslukları sadece Benin vatandaşlarına destek olmak için görev üstlenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için seyahat belgesi ve vize verme yetkisine sahip değildir.

Benin İstanbul Fahri Konsolosluğu Görev Bölgesi:

Benin Türkiye dış temsilciliği olan İstanbul Fahri Benin Konsolosluğu, İstanbul ve çevresinde ikamet eden kişilerin Benin konsolosluk işlemlerini için yetkilidir.

Benin Konsolosluğu 2016 Resmi Tatil Günleri

Benin Ankara Büyükelçiliği ve Benin İstanbul Fahri Konsolosluğu, Benin Cumhuriyeti Devleti'nin 2016 yılı resmi tatilleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2016 yılı resmi tatillerinde hizmet verememektedir. Benin vizesi için başvuruda bulunacak veya Benin konsolosluk işlemleri için müracatta bulunacak kişilerin aşağıdaki tarihleri göz önünde bulundurarak seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelidirler.

01.01.2016 Yeni Yıl Tatili

03.01.2016 Vaudoun Günü

28.03.2016 Paskalya

01.05.2016 Emek ve Dayanışma Günü

05.05.2016 Ascension (Dini Bayram)

16.05.2016 Whit Monday (Dini Bayram)

06.07.2016 Ramazan

01.08.2016 Kurtuluş Günü

15.08.2016 Dini Bayram

11.09.2016 Kurban

01.11.2016 Noel

Aralık 2016 Hz. Maouloud Doğum Günü

31.12.2016 Yılbaşı

Benin Konsolosluğu Vize Başvurusu

Benin Türkiye dış temsilciliği olan Ankara Benin Fahri Konsolosluğu'na vize müracaatı için şahsen başvuru yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Benin Konsolosluğu yetkili seyahat acentaları aracılığıyla yapılan vize başvuru işlemlerini kabul etmektedir.

Benin Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Benin Türkiye dış temsilcilikleri olan Ankara Benin Büyükelçiliği, Benin Fahri Konsolosluğu İstanbul ve Benin İzmir Fahri Konsolosluğu’ndan temin edilen Benin Vize Başvuru Formu’nda beyan edilen bilgiler ile seyahat amacına uygun evrakların birbirini desteklemesi çok önemlidir. Benin Büyükelçiliği'ne Benin vize başvurusunda bulunacak kişiler, Fransızca olarak hazırlanmış Benin Vize Başvuru Formu'nu eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurulmaları gerekmektedir.

Benin Vize Başvuru Formu için tıklayınız.

Benin Konsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Benin Ankara Büyükelçiliği'ne hitaben, Benin'e seyahat sebebine bağlı olarak gerekçelerini anlatan bir dilekçe örneği olmalıdır.

Benin Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Benin Ankara Büyükelçiliği'ne hitaben İngilizce yazılacak dilekçe, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içermelidir. Dilekçe, imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Benin Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Şirket Sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Benin Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Benin Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

Benin Büyükelçiliği Vize Ücreti

Benin Vizesi için ödenmesi gereken Benin vize ücreti; Benin Konsolosluğu'na vize dosyasının teslim edilmesinin ardından vize başvuru gişesinde konsolosluk harcı olarak ödenmektedir.

Benin Konsolosluğu Konsolosluk Hizmetleri:

Benin Fahri Konsolosluğu, vize işlemlerinin yanısıra Türkiye'de bulunan Benin vatandaşlarının doğum, ölüm, evlilik gibi durumları ile ilgilenme, ulaşım, sağlık, eğitim ve hukuki durumlarda çözüm üretmek amacıyla görevler üstlenmektedir.