BELÇİKA İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Belçika Konsolosluğu Resmi Web Sitesi:

turkey.diplomatie.belgium.be

http://www.belcikakonsoloslugu.com

Belçika Başkonsolosluğu İstanbul Adres

Sıraselviler Cad, No: 39 Taksim - İstanbul - Türkiye

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Telefon

+90 212 243 20 68

Belçika İstanbul Konsolosluğu Acil Durum

+90 532 473 58 00

Belçika Başkonsolosluğu İstanbul E-mail

[email protected]

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma saatleri

Pazartesi - Cuma 09.00 - 12.30 ve 13.15 - 16.30

İstanbul Belçika Başkonsolosluğu Schengen Vize Bölümü

Pazartesi-Cuma 9.00 - 11.30 ve 13.30 - 15.00

Belçika Başkonsolosluğu İstanbul Ulusal vize

Pazartesi-Cuma 9.00 - 11.30 ve 13.30 - 15.00

İstanbul Belçika Başkonsolosluğunun görev bölgeleri aşağıdaki illeri kapsamaktadır: İstanbul, Trakya, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale

NOT: T.C. vatandaşlarının ve yabancı uyruklu olup Türkiye’de ikamet eden vatandaşların Belçika vizesi almadan önce dikkat etmeleri gereken ilk husus, kendi ikamet ettikleri bölgenin hangi Belçika Türkiye Temsilciliği görev bölgesi olduğuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Yukarıda Belçika İstanbul Başkonsolosluğunun görev bölgesi içerisine giren iller yer almaktadır. Bunun dışında yer alan bölgeler, vize için Belçika Büyükelçiliğine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Kendi ikamet bölgesinin dışında görevli olan Belçika Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunulduğunda başvurunuz kabul görmeyecektir. Belçika vize başvurusu sırasında zaman kaybetmek istenmiyorsa bu husus gözden kaçmamalıdır.

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Ulaşım

İETT 37T – Yıldıztabya-Taksim

İETT 69A - Mecidiyeköy-Yenikapı

İETT 46E - Hürriyet Mahallesi - Eminönü

İETT 87 - Edirnekapı - Taksim

İETT 61B - Taksim - Beyazıt

İETT 70KY – Kurtuluş - Yenikapı

İETT 35C - Kocamustafapaşa - Taksim

İETT 97T – Basın sitesi - Taksim

İETT 80T - Yedikule - Taksim

İETT 54E - Okmeydanı – Eminönü

İETT 92T - Bağcılar devlet hastanesi - Taksim

İETT 85 - Bakırköy - Şişli

İETT 46ÇY - Çağlayan - Yenikapı

İETT 93T - Zeytinburnu- Taksim

İETT 54HŞ - Hasköy - Şişli – Taksim

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Belçika vize başvuru formu ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.belcikakonsoloslugu.com/belcika-vize-basvuru-formu/

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Turistik Vize talep dilekçesi örneği aşağıdaki gibidir;

Belçika Başkonsolosluğu’na

İstanbul

Ülkenize ../../…. İle ../../…. tarihleri arasında turistik amaçla seyahat etmeyi planlamaktayım. Seyahatim süresince oluşacak tüm masraflarım(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) tarafımdan karşılanacaktır. Seyahatim bitince ülkenizden ayrılacağımı taahhüt ve garanti ederim. Tarafıma gerekli vizenin verilmesini rica ederim.

Saygılarımla.....

Ticari vize talep dilekçesi için aşağıdaki gibidir;

Belçika Başkonsolosluğu’na

İstanbul

Şirketimizin satış müdürü Bay/Bayan………………………….. ülkenizdeki iş ortağımız olan …………… firması ile iş görüşmesi ve çalışma alanımızla ilgili araştırma yapmak üzere ../../... & ../../..... arasında ülkenizi ziyaret edecektir.

…………’in seyahati süresince oluşacak tüm masrafları(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) şirketimiz tarafından karşılanacaktır. Satış müdürümüz seyahati bitince ülkenizden ayrılacaktır. Kendisi için gerekli vizenin verilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla……

Belçika Başkonsolosluğu İstanbul, Belçika Büyükelçiliği ve Belçika Türkiye Temsilcilikleri Belçika’nın resmi tatil günlerinin yanı sıra Türkiye’nin resmi tatil günlerinde de kapalı olacaktır.

1.Ocak Yılbaşı

17.Nisan Lundi de Paques

1.Mayıs İşçi Bayramı

25.Mayıs Ascension

26.Mayıs Ascension

5.Haziran Lundi de Pentecote

26.Haziran Ramazan Bayramı

27.Haziran Ramazan Bayramı

21.Temmuz Belçika Ulusal Bayramı

1-4 Eylül Kurban Bayramı

29.Ekim Cumhuriyet Bayramı

22-25 Aralık Noel

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk İşlemleri

Belçika Krallığı’nın Türkiye’nin çeşitli illerinde temsilcilikleri bulunmaktadır. Belçika Büyükelçiliği, Belçika Konsolosluğu ve Belçika Fahri Konsoloslukları Belçika Krallığına seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemleri ve Türkiye’de ikamet eden Belçika vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda destek sunmaktadır.

Belçika Konsolosluğu, Türkiye’de ikamet eden Belçika vatandaşlarının nüfus kayıt, pasaport, evlilik, doğum, kimlik kartı yenileme gibi işlemleri konusunda destek sunmaktadır. Belçika Konsolosluğu aynı zamanda Belçika dışında ikamet eden ülke vatandaşlarının haklarını korumak ve bu kişilere rehberlik etmek ile yükümlüdür.

Belçika Krallığı’nın Türkiye’nin çeşitli illerinde temsilcilikleri bulunmaktadır. Belçika Büyükelçiliği, Belçika Konsolosluğu ve Belçika Fahri Konsoloslukları Belçika Krallığına seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemleri ve Türkiye’de ikamet eden Belçika vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda destek sunmaktadır.

Belçika Konsolosluğu, Türkiye’de ikamet eden Belçika vatandaşlarının nüfus kayıt, pasaport, evlilik, doğum, kimlik kartı yenileme gibi işlemleri konusunda destek sunmaktadır. Belçika Konsolosluğu aynı zamanda Belçika dışında ikamet eden ülke vatandaşlarının haklarını korumak ve bu kişilere rehberlik etmek ile yükümlüdür.

Görev sahası: Türkiye’de faaliyet gösteren Belçika Büyükelçiliği, Belçika Başkonsolosluğu ve Belçika Fahri konsoloslukları gibi temsilcilikler bulundukları ilde ve yakın çevrede yer alan illerde ikamet eden Belçika vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini yürütme konusunda yetki sahibidir. Bu nedenle herhangi bir işlem için Belçika Konsolosluğu’na başvuru yapması gereken Türkiye’de yaşayan Belçika Krallığı vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları işlemlerini, ikamet ettikleri ilde ya da en yakın ilde bulunan Belçika Konsolosluğu vasıtası ile yapmalıdır.

Kayıt işlemleri: Belçika’da herhangi bir belediyenin nüfus kütüğüne kayıtlı olmayan Belçika vatandaşları Belçika Ankara Büyükelçiliği veya Belçika İstanbul Konsolosluğu nüfus kütüğüne kayıt yaptırabilmektedir.

Resmi evrak işlemleri: Belçika Konsolosluğu, Belçika Krallığı vatandaşlarının Pasaport, nüfus cüzdanı gibi belgelerinin çıkartılması ve yenilenmesi konusunda destek sunmaktadır. Nüfus cüzdanı ve pasaport çıkartma ve yenileme işlemleri ya da bu belgelerle ilgili kayıp, çalıntı gibi durumlar ile karşılaşan Belçika Krallığı vatandaşları Belçika Konsolosluğu’ndan yardım alabilmektedir.

Sürücü Belgesi: Belçika Büyükelçiliği ya da Belçika Konsolosluğu Türkiye’de ikamet eden Belçika vatandaşlarına sürücü belgesinin aslını ya da kopyasını verememektedir. Sürücü belgesi edinmek isteyen ya da mevcut sürücü belgesini yenilemek isteyen Belçika vatandaşları bu işlem için Belçika’da kayıtlı oldukları belediyeye başvuru yapmalıdır.

Eğer kişi Belçika Konsolosluğu ya da Belçika Büyükelçiliği nüfus kütüğüne kayıtlı ise, sürücü belgesi ile ilgili işlemleri için en son kayıtlı olduğu Belçika Krallığı belediyesine Belçika Büyükelçiliği’nden aldığı kayıt belgesi ile birlikte başvuru yapmalıdır.

Hukuki İşlemler: Türkiye’de yaşayan Belçika Krallığı vatandaşları hukuki yollarda çözmeleri icap eden problemleri ile ilgili izlenecek yol konusunda Belçika Konsolosluğu’ndan rehberlik desteği alabilirler.

Seçimler: Türkiye’de ikamet eden Belçika vatandaşları Belçika’da yapılan seçimlerde oy kullanmak istedikleri durumlarda, seçime katılma işlemleri için Belçika Konsolosluğu’ndan bilgi ve destek alabilirler.

Vergiler: Türkiye’de ikamet eden Belçika Krallığı vatandaşları ülkelerine ödemeleri gereken vergiler konusunda Belçika Konsolosluğu ile irtibat kurmalıdır. Belçika’ya karşı borçlu olunan vergilerin toplanmasında yetkili merci Belçika Konsolosluğu’dur.

Sağlık hizmeti: Belçika Büyükelçiliği (Ankara) ve Belçika Başkonsolosluğu (İstanbul) Türkiye’de yaşayan Belçika vatandaşlarının sağlık sorunları ile ilgili problemleri çözmek üzere Türkiye’de yaşayan bazı doktorlar ile anlaşma yapmıştır. Türkiye’de yaşayan Belçika vatandaşları sağlık hizmeti ve anlaşmalı doktorlar konusunda bilgi ve destek almak için Belçika Konsolosluğu’na müracaat edebilirler.

Evlilik: Türkiye’de yaşayan Belçika Krallığı vatandaşları evlilik ile ilgili destek almak için Belçika Konsolosluğu’na başvuru yapabilmektedir. Belçika Konsolosluğu, Türkiye’de yaşayan Belçika vatandaşlarının evlenme akdi ile ilgili evlenme ehliyet belgesi, evlilik sonrası soyadı işlemleri gibi sorunlarına çözüm üretmek adına destek sunmaktadır.

Doğum işlemleri: Türkiye’de ikamet eden Belçika Krallığı vatandaşlarının çocuk sahibi olmaları durumunda doğum bildirimi, doğan çocuğa ilişkin kayıt işlemleri gibi konularda Belçika Konsolosluğu’ndan destek talep edebilirler.

Çocuklarla ilgili işlemler: Belçika Konsolosluğu, Türkiye’de yaşayan çocuk sahibi Belçika vatandaşlarının çocuklarının nüfusa kaydedilmesi, nüfus cüzdanı ve pasaport gibi kimlik kartlarının çıkartılması gibi konularda rehberlik desteği sunmaktadır.

Boşanma işlemleri: Türkiye’de yaşayan Belçika Krallığı vatandaşları evliliklerini bitirmeye karar verdikleri durumlarda, boşanma işleminin gerçekleşmesi, boşanma ile ilgili hukuki sürecin işleyişi ve boşanma kararının Belçika Krallığı ve Türkiye hukuku açısından kabul edilmesi gibi konularda Belçika Konsolosluğu’ndan rehberlik desteği talebinde bulunabilirler.

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Belçika vizesi başvurularında, Belçika Konsolosluğu ve Belçika Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Belçika vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde,Belçika Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Belçika vizesi başvurularında seyahat amacının kanıtlanmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Belçika vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Belçika seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Belçika vizesi başvurusu, Belçika vize reddi ile neticelenebilmektedir. elçika vizesi başvurularında, Belçika Konsolosluğu ve Belçika Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Belçika vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Belçika Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Belçika vizesi başvurularında seyahat amacının kanıtlanmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Belçika vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Belçika seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Belçika vizesi başvurusu, Belçika vize reddi ile neticelenebilmektedir.

Seyahat Belgelerinden kaynaklı Belçika Vize reddi

Belçika vizesi başvurusunda bulunan kişiler güncel ve orijinal belgeler ibraz etmelidir. Belçika konsolosluğu vize başvurusunda sunulan evrakların güncel olmaması, sahte olması ya da eksik olması gibi durumlarda başvuru sahibinin Belçika vizesi başvurusunu ret ile sonuçlandırabilmektedir.

Kamu Güvenliği nedeniyle Belçika Vizesinin reddedilmesi

Belçika Vizesi talebinde bulunan kişilerin Schengen yasaları çerçevesinde, Schengen bölgesine üye ülkelerden biri ya da birkaçı için kamu düzeni ve kamu güvenliği konularında tehlike oluşturacak durumda olması söz konusu kişilerin Belçika vizesi talebinin reddedilmesine yol açabilmektedir.

Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olmasından kaynaklı Belçika vizesi reddi

Belçika vizesi talebinde bulunan kişilerin, Belçika’ya yapacakları seyahat sona erdiğinde ülkelerine döneceklerini gösterir belgeler ibraz etmelidir. Belçika konsolosluğuna seyahatleri bittiğinde ülkelerine geri döneceklerini gösterir belgeler sunamayan kişilerin Belçika vizesi başvuruları Belçika konsolosluğu tarafından reddedilmektedir.

Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Belçika vizesi reddi

Belçika Konsolosluğu’na Belçika vizesi için başvuruda bulunan kişiler, yapacakları seyahatin amacını ve başvuru sahibinin söz konusu seyahate ilişkin şartları taşıdığını gösterir belgeler sunmalıdır. Belçika vizesi başvurularında seyahatin amacı ve şartlarına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunamayan ya da sunduğu belgeler inandırıcı bulunmayan kişilerin Belçika vizesi başvuruları Belçika vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Örneğin; kişi Belçika’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Belçika’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır.

Schengen Giriş yasağından kaynaklı Belçika vize reddi

Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkeler açısından da bağlayıcı olabilmektedir. Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) üye ülkelerden herhangi birine girişi yasak olduğuna dair kayıt bulunan kişilerin başvuruları Belçika vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Ekonomik şartlardan kaynaklı Belçika vize reddi

vizesi başvurularında, kişilerin seyahatleri süresince ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik koşullara sahip olduklarını ve sahip oldukları gelirin yasal yollarla elde edildiğini kanıtlayan belgeler ibraz etmesi gereklidir. Belçika vizesi başvurusunda bulunan kişilerin seyahat için yeterli ekonomik imkana sahip değil ise ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşması mümkün değilse bu kişilerin Belçika vize başvuruları reddedilmektedir.

Schengen vizesi süresinden kaynaklı Belçika vizesi reddi

Schengen vizesi 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı veren bir vizedir. Belçika Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişi son 6 ay içerisinde Schengen Bölgesi’nde 90 gün konaklamış ise, kişi Belçika vize reddi ile karşılaşabilmektedir.

Sağlık sigortası sebebiyle Belçika Vizesinin reddedilmesi

seyahat etmek isteyen kişiler Belçika vizesi başvurusunda Belçika seyahatlerinin süresini kapsayan, geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Belçika vizesi başvurusunda, Belçika konsolosluğunun talep ettiği standartlarda seyahat sağlık sigortası poliçesi ibraz etmeyen kişilerin başvuruları Belçika vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Belçika Vize reddine itiraz

Belçika vize başvurusu reddedilen kişilerin ret kararına itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Belçika vize başvurusuna ret cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Belçika Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuru yapabilirler.