AZERBAYCAN BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adresi :Zeytinoğlu Caddesi No 65, Akatlar Beşiktaş / İstanbul

Telefon: (0212) 325 80 42

Faks Numarası: (0212) 284 9579

İstanbul Azeri Başkonsolosluk Görevi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti arasında ikili siyasi, ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek; Türk kuruluşları ile Azeri kuruluşlar arasında bağlantı kurmak; Türkiye’de yaşayan Azeri vatandaşların çıkarlarını korumak ve himaye etmek için Azerbaycan Başkonsolosluğu İstanbul üzerine düşen tüm sorumluluğu yetkisini kullanarak koordine etmektedir.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluk Görev Bölgesi

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Isparta, Karaman, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile T.C. İkamet İzni sahibi 3. ülke vatandaşları, Azerbaycan vize işlemleri ve Azerbaycan konsolosluk işlemleri için Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğuna başvuru yapmalıdır.

İstanbul Azerbaycan Başkonsolosluk Çalışma Saatleri

Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma günleri saat 09:00-13:00 arası konsolosluk hizmeti vermektedir. Cumartesi ve Pazar kapalıdır.

Azerbaycan İstanbul Büyükelçiliği 2017 Resmi Tatil Günleri Ne Zamandır?

Azerbaycan İstanbul Büyükelçiliği, Azerbaycan Devleti'nin 2017 yılı resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 yılı resmi tatillerinde de hizmet verememektedir. Azerbaycan vizesi için başvuruda bulunmak veya Azerbaycan konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerine dikkat etmelidirler. Haftanın Cumartesi ve Pazar günleri, bunun yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma Yasasına göre iş günleri sayılmayan resmi bayram ve hüzün günleri vatandaşların başvuruları alınmıyor.

Yeni Yıl1 Ocak

Şehitleri Anma Günü20 Ocak

Dünya Kadınlar Günü8 Mart

Nevruz20-21 Mart

Silahlı Kuvvetler Bayramı9 Ekim

Milli Kalkınma Bayramı18 Ekim

Milli Uyanış Bayramı17 Kasım

Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü31 Aralık

Azeri Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu Vize işlem Saati

Pazartesi-Cuma günleri Saat : 09:00-13:00 vize başvurularının kabulü

Pasaport Teslimi ise Pazartesi-Cuma günleri Saat: 14:00-16:00 arasındadır.

İstanbul Azerbaycan Konsolosluğu Belge Tasdik ve Apostil İşlem Saati

Pazartesi-Cuma Saat: 14:30-16:00 arasındadır.

Azerbaycan Başkonsolosluk Pasaport İşlem Saati

Salı- Perşembe Saat: 10:00-12:30 (Azerbaycan Diplomatik Pasaportlar için)

Belgelerin Geri Teslimi ise Pazartesi-Cuma Saat: 17:30- 18:00 arasındadır.

İstanbul Azerbaycan Başkonsolosluk Pasaport İşlem Saati

Salı- Perşembe Saat: 10:00-12:30 (Azerbaycan Hizmet Pasaportları için)

Belgelerin Geri Teslimi ise Pazartesi-Cuma Saat: 17:30- 18:00 arasındadır.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Türü

Azerbaycan Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen kişiler, ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre;kısa süreli Azerbaycan Ticari Vizesi, Azerbaycan Turistik Vize, Azerbaycan Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize, Azerbaycan Aile Ziyareti Vizesi ve Azerbaycan Öğrenci Vizesi için Azerbaycan Konsolosluğu İstanbul'a vize başvurusu gerçekleştirmelidirler.

Azerbaycan Cumhuriyeti Başkonsolosluk Vize Başvuru Nasıl Doldurulur?

Azerbaycan Vize Başvuru Formu Türkçe olarak doldurulmalıdır. Azerbaycan Vize Başvuru Formu eksiksiz ve doğru olarak cevaplanması sırasında gerçekleştirilecek seyahate uygun kategorideki vize başvurusu için gerekli olan evraklarla beyan edilen bilgilerin, formdaki verilen yanıtları destekleme şartı yerine getirmelidir. Azerbaycan vize başvuru formu okunaklı, büyük harflerle ve tükenmez kalemle doldurulup imzalanarak, işlem sonlandırılmalıdır.

Doldurmanız gereken forum FORM belirtilmiştir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Vize Dilekçe Örnekleri Nedir?

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Azerbaycan Konsolosluğu’na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.

Azerbaycan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Azerbaycan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

Azerbaycan Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Azerbaycan Konsolosluğu’na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Azerbaycan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Azerbaycan Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

Azeri İstanbul Başkonsolosluk Hizmetleri Nelerdir?

Azerbaycan Konsolosluğu, Azerbaycan'a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile T.C. İkamet İznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Azerbaycan vize işlemleri konusunda hizmet vermekle yetkilidir.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Azerbaycan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye’de ikamet eden Azerbaycan vatandaşları için kayıt kartoçkası düzenlenmesi; pasaport yenilenmesi; vefat durumunda naaşın sevkiyat işlemleri; gözaltı- tutuklanma ve hapsedilme durumunda elçiliğin hukuki süreci takip etmesi; Apostil ve Noter işlemleri, Evlilik Belgesi, Dirim Belgesi, Vatandaşlık İşlemleri (Doğum belgesi, Nikah Akti, Evlat Edinme Akti, Nikahın Bozulma Akti, Babalık Akti, Ölüm Akti) gibi işlemler İstanbul Azerbaycan Başkonsolosluğu tarafından yürütülmektedir.