AMERİKA (ABD) İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Adres:İstinye Mahallesi, Kaplıcalar Mevki No:2 İstinye/İstanbul

Randevu alın – 08:00-12:00, Pazartesi – Perşembe günleri arası (Cuma günleri kapalı).

Tel: 90-212-335-9000 (sadece acil durumlar)

Fax: 90-212-335-9102

E-posta Gönderin :

https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/contact-istanbul-tr/

Acil Pasaport ve Noter Hizmetleri

https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/emergency-appointment-istanbul-tr/

Amerika Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: tr.usembassy.gov

Amerika Başkonsolosluğu İstanbul Çalışma Saatleri

Amerika Başkonsolosluğu istanbul haftaiçi her gün Saat: 08:00 – 16:30 arasında hizmet vermektedir. Amerika Göçmen Olmayan Vize Başvuruları Amerika İstanbul Başkonsolosluğu tarafından randevu sistemi ile kabul edilmektedir.

Amerika Konsolosluğu İstanbul Vize Bilgi Servisi'nin başvurular hakkında bilgi vermek, eksik evraklar hakkında yönlendirme yapmak ve vize başvuru randevuları için haftaiçi hergün 14:30/15:30 saatleri arasında vize bilgi servisi bölümünden destek alabilirsiniz.

Amerika İstanbul Başkonsolosluğuna Nasıl Gidilir?

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul'un Sarıyer İlçesinin İstinye Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Amerika Konsolosluğu'na Beşiktaş İlçesi sahil mevkinden hareket eden 22, 40 B numaralı Sarıyer otobüsleri ile İstinye semtine ulaşım sağlanabilir ve ya İstanbul Şişli ilçesi üzerinden hareket eden 29 Ş numaralı İstinye Dereiçi otobüsü ile de gidilebilir ya da metro ile ulaşımı tercih edenler için 4. Levent Metro durağından Maslak istikametine doğru devam eden 29 B veya 41 C ile İstinye'ye ulaşılabilir.

İstanbul Atatürk Havaalanı Yeşilköy bölgesinden İstinye ilçesinde bulunan Amerika Konsolosluğu'na uzaklık 41 km/h, trafik yoğunluğunun olmaması halinde taksi ile ulaşım 50 dakika'dır. Taksi ile ulaşım ücreti yaklaşık 90 TL civarında tutmaktadır.

Amerika Başkonsolosluğu İstanbul Görev Bölgesi

(Marmara bölgesi) Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir, İzmit illerinde ikamet eden başvuru sahiplerinin Göçmen Olmayan Vize başvuruları ve konsolosluk işlemleri için İstanbul Amerika Başkonsolosluğu’na başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ancak Amerika Göçmen Olmayan Vize başvurularından sadece Amerika İstanbul Başkonsolosluğu ve Amerika Ankara Büyükelçiliği yetkili olduğu için tüm Türkiye'den yapılacak Amerika Göçmen Olmayan Vize başvurularını kabul etmektedir. Amerika İstanbul Başkonsolosluğu'na Amerika Göçmen Olmayan Vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin vize başvuru işlemlerini online sistem üzerinden yapmaları gereklidir. Online vize başvuru sistemi üzerinden işlem yapılırken; başvuru şehrinin belirtilmesi ve randevu talebinin oluşturulması gerekmektedir.

Amerika Konsolosluğu 2017 Resmi Tatil Günleri

İstanbul Amerika Başkonsolosluğu ve Amerika Türkiye Temsilcilikleri Amerika Birleşik Devletleri'nin 2017 yılı resmi tatilleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 yılı resmi tatillerinde hizmet verememektedir. Amerika vizesi için başvuruda bulunacak veya Amerika Konsolosluk işlemleri için müracatta bulunacak kişilerin aşağıdaki tarihleri göz önünde bulundurarak seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelidirler.

01.01.2017 Yeni Yıl

16.01.2017 Martin Luther King, Jr'ın doğum Günü

20.02.2017 Başkan Washington’un Doğum Günü

23.04.2017 Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01.052017 Emek ve Dayanışma Günü

19.05.2017 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

29.05.2017 Memorial Day

24-27.06.2017 Ramazan Bayramı

04.07.2017 Bağımsızlık Günü

30.08.2017 Zafer Bayramı

31.08-04.09.2017 Kurban Bayramı

04.09.2017 Labor Day

09.09.2017 Columbus Günü / Columbus Day

28-29.10.2017 Cumhuriyet Bayramı

11.11.2017 Gaziler Günü

23.11.2017 Şükran Günü

25.12.2017 Noel Tatili

Amerika Vizesi Dilekçe Örneği

Amerika İstanbul Konsolosluğu'na hitaben, Amerika’ya ne sebeple seyahatte bulunulacak ise; ziyaret sebebini detaylı anlatan bir dilekçe örneği olmalıdır.

Amerika Göçmen Olmayan Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Amerika İstanbul Başkonsolosluğu'na hitaben İngilizce yazılacak dilekçe, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içermelidir. İmzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

Amerika Göçmen Olmayan Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Şirket Sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Amerika Göçmen Olmayan Vize Başvurusunda Bulunacak Kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Amerika Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

Amerika Konsolosluğu & Vize İşlemleri

Amerika seyahatinde bulunacak tüm Türkiye Cumhuriyeti pasaport sahibi vatandaşların Amerika vizesi alarak seyahat etmeleri gerekmektedir. Türkiye’de uzun süreli ikamet izni (oturum izni) sahibi yabancılar, Amerika vizesi işlemleri için ikamet ettikleri şehre bağlı olmaksızın ister İstanbul’daki Amerika Başkonsolosluğuna isterse Ankara Amerika Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunabilirler. Amerika vize başvurunuzu seyahate gidiş tarihinden en fazla 3 ay öncesinde başvurabilirsiniz. Amerika vize başvuru sahibinin seyahat planlarının aksamaması için Amerika vize işlemlerine başlama tarihi ülkeye olan muhtemel seyahat tarihinden en az 5-6 hafta önce olmalıdır. Başvuru yoğunluğuna göre mülakat için randevu tarihi 3-4 hafta sonrasına verilebilmektedir

Amerika Göçmen Olmayan Vize işlemleri öncesinde başvuru yapacak tüm pasaport sahiplerinin pasaport geçerlilik sürelerini kontrol ederek, Amerika seyahati için düşünülen dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliğinin bulunup bulunmadığından emin olmalıdırlar.

Amerika Vizesi

Amerika Birleşik Devletleri, Amerika ülkesine girmek isteyen yabancı uyruklular için 2 ana başlık altında Amerika vizesi prosedürünü uygulamaktadır. Amerika’ya maksimum 6 ay kısa süreli turistik, ticari, mesleki organizasyon katılımı, aile ziyareti, konferans, eğitim, dil okulu ve yaz kampı amacına göre geçici süreli ziyaretler için Amerika Göçmen Olmayan Vizesine başvurabildikleri gibi uzun süreli yerleşim amacı ile göç edecekler için Amerika Göçmen Vizesine de başvurabilirler. Ancak Amerika’ya seyahat sebebine göre düzenlenen yaklaşık 185 farklı alt kategoride vize bulunmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti tarafından geçmişte Amerika’ya sürekli ve düzenli seyahat eden kişilere düzenlenen “Süresiz Vize” türü artık 10 yıl süreli Amerika vizesi ile sınırlandırılmıştır. Artık “süresiz” vize sahiplerinin Amerika vizesi geçerli sayılmamaktadır. Amerika seyahatini aile bireyi ziyareti, tıbbi tedavi, akademik çalışma, bilimsel araştırma, birinci dereceden akrabayı gözetim, nişanlı/müstakbel eş ziyareti veya sık iş görüşmeleri gibi farklı sebeplerden dolayı Amerika’ya düzenli olarak ziyaret sebebini kanıtlayan kişiler için 10 yıllık süreli Amerika vizesi düzenlenebilmektedir.

Ancak 10 yıllık süreli Amerika vizesi ile 10 yıl içinde istenilen süre kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde kalınacağı kesinlikle anlaşılmamalıdır. 10 yıllık Amerika vizesi, Amerika’daki kalış sürenizi belirlemez. Amerika seyahatinde ülkedeki kalma süresini ABD gümrük kapısında görevli Gümrük ve Sınır Koruma Memurları’nın vereceği karar belirlemektedir. Gümrük memurlarının yasal kalış hakkı verebileceği süre maksimum görevlinin vurduğu giriş kaşesinde ki gün sayısı kadardır yani en fazla 5 ay 29 gündür. Gümrük memurunun yazmış olduğu süre dolmadan mutlaka Amerika’dan çıkış yapılması gerekir. Amerika seyahat planı, Amerika vize süresinin uzatılmasını gerektiren durumda, bulunulan eyalete bağlı USCIS Ofisi’ne başvuru yapılarak, Amerika vize kalış süresi uzatılabilmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek kişilerin, Amerika Ziyaretçi Vizeleri yok ise veya Vize Muafiyet Programı için gerekli niteliklere sahip olmamaları halinde; Amerika aktarmalı olarak gidilecek ülkeye (onward flight) anlık ve sürekli transit için, geçerli Amerika transit (C) vize sahibi olması gerekir.

Amerika Göçmen Olmayan vize için online DS 160 formu doldurularak başvuru yapılması zorunludur.DS 160 formu doldurulup vize harç bedeli ödenmeden mülakat randevusu verilmemektedir. Mülakatın yapıldığı gün aynı zamanda parmak iziniz de alınmaktadır.

Amerika Göçmen Olmayan Vize için Gerekli Belgeler

Amerika vize başvurusunda bulunanlar, vize mülakat randevusuna gelirken, seyahat sebebine uygun evrakları ve online olarak doldurdukları DS-160 formunun barkodlu confirmation sayfasını yanlarında getirmeleri zorunludur. Aynı zamanda randevu aldıklarında en son aşamada karşılarına çıkan randevu tarihlerini ve talimat bilgilerini içeren sayfaların da çıktılarını alıp yanlarında bulundurmalı, son 6 ay içinde çkilmiş iki adet 5x 5 cm ölçülerinde renkli ve gözlüksüz çektirdikleri fotoğrafı da yanında getirmeleri gerekmektedir. Amerika'ya gidiş amacına bağlı olarak,duruma göre eşlik eden aile bireylerinin evlilik cüzdanın aslı ya da fotokopisi, 21 yaşından küçük çocuklar için doğum belgesi talep edilebilmektedir.

Amerika DS-160 Başvuru Formu: Göçmen Olmayan Amerika vizesi için DS-160 Başvuru Formu’nun eksiksiz ve doğru bir şekilde İngilizce olarak elektronik ortamda doldurulması gerekir. Online sistem üzerinden doldurulan vize başvuru formu ile birlikte alınan vize randevusu, kişinin başvurusu için özel kayıt sistemi tarafından alınmış olur. Aynı hesap üzerinden başvuru işleminin onaylanması ile işlemin hizmet bedeli kredi kartı güvenli ödeme seçeneği ile tahsil edildiği gibi eğer başvuru yapacak kişinin kredi kartı yok ise Amerika konsolosluğunun vermiş olduğu banka hesabına yatırabilir.

Eğer başvuru sahibi ticari amaçlı B-1 Vizesi, ziyaret amaçlı B-2 Vizesine başvuruyorsa Amerika DS- 160 Formuda bulunan ilgili yerdeki B1-B2 vizesi kutucuğu işaretlenmelidir . F, H, I, J, L, M, O, P, veya R vize kategorilerinde hem asıl başvuru sahibi hem de kendisine eşlik edecek olan yakın aile bireyleri bulunabilir. Yakın aile bireyleri çalışma vizeleri (E, H, I, L, O, P, R), değişim vizesi (J vizesi) veya öğrenci vizelerine (F, M) başvuru yapan asıl başvuru sahibine eşlik edecek olan eş veya 21 yaşın altındaki çocukları kapsar. Online DS-160 Başvuru Formu doldurulurken; seyahat amacına uygun vize türünü seçmek ve doğru vize ücretini ödemek çok büyük önem taşır. DS-160 başvuru formunda yanlış vize türünün seçilmesi halinde Amerika Konsolosluğu başvuruyu geri çevirmektedir. Böylesi bir durumda DS-160 formunun düzeltilip Amerika Konsolosluğu’ndan yeni bir randevu alınması gerekecektir.

Biometrik Fotoğraf: Amerika Göçmen Olmayan Vize başvurusunda kullanılması gereken fotoğraf, son 6 ay içinde çekilmiş ve 5x5 cm boyutunda olmalıdır. Fotoğrafın çözünürlüğü en düşük 600x600 piksel- en yüksek 1200x1200 piksel olmalıdır. Online DS-160 Vize Başvuru Formu’nun doldurulması sırasında, fotoğrafın dijital olarak yüklenmesi gerekecektir.

Amerika Göçmen Olmayan Vize Talep Dilekçesi: Amerika vizesine başvuru yapan kişi adına; Amerika Konsolosluğu’na hitaben, Amerika’ya seyahat sebebini ve hangi tarihlerde seyahat edeceğini, başvuru sahibinin meslek durumunu, pozisyonu, seyahat masraflarının sponsoru ve seyahat tarihleri gibi konulara açıklık getiren bir dilekçe hazırlanmalıdır.

Banka Hesap Cüzdanı: Amerika seyahat masrafları karşılığı bakiyenin banka hesabında teminatını; şahsi banka hesabında Euro/TL veya USD karşılığı görmelidir. Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü- bankadan son 3 aylık aktif hesap hareketini içermeli, 15 gün içinde alınmış olmalı, banka yetkilisi tarafından imzalanmış-kaşeli ve ekinde imzayı atan banka yetkilisinin imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.

Mesleki Durumu Belgeleyen Evraklar: Amerika Göçmen Olmayan Vize müracaatında bulunan kişinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirkette çalıştığına dair resmi evraklar: SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümü, Maaş Bordrosu ve çalıştığı kurum/şirketin resmi evrakların yanısıra bağlı bulunulan işyerinden alınmış, antetli kağıda, yetkili kişi tarafından yazılmış, kaşe ve ıslak imzası bulunan Görev Belgesi veya İzin Belgesi hazırlanmalıdır. Varsa, Meslek Görev Kartı da bu evraklara eklenmelidir.

Amerika Seyahat Rezervasyonları: Amerika Göçmen Olmayan Vize için başvuru dosyası hazırlayan kişinin seyahat planlarını destekleyici ulaşım ve konaklama planını teyit eden rezervasyon bilgileri sunulmalıdır. Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu ile Amerika seyahatinin tarihleri birbiri ile örtüşmelidir. Otel rezervasyonu, seyahat edecek kişinin adına düzenlenmiş olmalı, sunulan rezervasyon belgesinde ismi gözükmelidir

Amerika Göçmen Olmayan Vize Mülakatı: Amerika Konsolosluğu randevu günü, başvuru sahibi ile mülakatı Türkçe ve İngilizce olarak yapmaktadır. Konsolosluk yetkilileri, mülakat öncesinde başvuru sahibinin parmak izini almaktadır. Parmak izinin alınma sebebi; DS-160 formundaki tüm sorulara doğru cevap verildiğini ve mülakat sırasında da doğruların söyleneceğine dair verilen bir tasdik anlamı taşımaktadır.

Amerika Vize Çıkış Süresi: Amerika vize başvurusu sırasında konsolosluk yetkilileri ile yapılan mülakat günü vize kararı red olduğu ya da onaylandığı tarafınıza bildirilmektedir. Eğer vize onaylandı ise Amerika vizesi pasaport ile birlikte 3 iş günü sonra ev ya da iş adresinize en yakın PTT merkezine gönderilmektedir. Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilirken, ek evrak talebinde de bulunabilmektedir. Ancak, konsolosluğun vize işlemlerini öngörülen sürede sonuca ulaştıracağı konusunda bir garantisi yoktur. Dolayısıyla bazı durumlarda Amerika vize işlemleri için öngörülen sürenin uzaması mümkündür. Amerika vizesi başvuru işlemlerinin Türkiye ya da Amerika resmi tatil günlerine veya Amerika Konsolosluğu’nun iş yoğunluğunun fazla olduğu günlere denk gelmesi, vize işlemlerinin daha uzun sürede sonuçlanmasını sağlayabilmektedir.

Vize Reddi: Amerika konsolosluk yetkilileri tüm vize işlemlerinin yapıldığı gün vize kararı başvuru sahibine bildirilir. Eğer vize başvurusu ret kararı ile sonuçlanmış ise pasaportunu geri verir ve bu kararın nedenine dair yazılı bir açıklama paylaşılır.

Ret belgesi 214 (b) olarak işaretli ise, başvuru sahibinin, ABD göçmen yasaları uyarınca başvuru esnasında vize almaya uygun bulunmadığını açıklar. Başvuru sahibi eğer tekrar başvurursa, tekrar vize harç bedelini ödemesi, yeni bir vize görüşmesi için randevu alması ve ilk vize başvurusundan sonra şartlarını nasıl değiştirdiğine dair yeni belgeler sunması gerekmektedir.

Başvurunun Göçmenlik Yasasının 214(b) maddesine istinaden reddedilmesi halinde başvurunun yeniden gözden geçirilmesi veya karara itiraz olasılığı yoktur. Göçmenlik Yasasının 214 (b) maddesine istinaden verilen ret kararına yönelik sorular cevaplanmaz.

Ret belgesi 221 (g) olarak işaretliyse başvuru sahibinin vize başvurusuna devam edebilmesi için yapması gereken ilave adımlar olduğunu gösterir.Bu belgede ayrıca gerekli ilave adımların nasıl gerçekleştirileceğine dair bilgiler bulunur. Başvuru sahibinin tekrardan vize harç bedeli ödemesine gerek yoktur.

Amerika Göçmen Olmayan Vize Başvurusu Hakkında Önemli Hususlar:

* Türk vatandaşı olmayan yabancıların, Türkiye’den Amerika vize başvurularını yapmalarında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak Türkiye dış temsilcisi olan Amerika Konsolosluğu’nun yetki alanı Türkiye olduğu için başvuruları Türkiye’deki bağlarına bakarak değerlendirmeye almaktadır. Başka ülkeler ile ilgili uzman olmaları veya o ülkelerin sosyal ve ekonomik bağlarını anlamaları mümkün değildir. Bununla beraber Türkiye’den yapılan başvurunun reddedilmesi durumunda yabancının, vatandaşı olduğu ülke Amerika temsilciliklerinden başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Amerika vize başvurusunun daha sağlıklı değerlendirilebilmesi için ikamet edilen ülke temsilciliklerinden başvuru yapılması daha yerinde olacaktır.

**Amerika Konsolosluğu görevlileri, Amerika vize başvuru sahiplerinin Amerika Göçmen Olmayan Vize için uygun olup olmadıklarına karar verebilmek için başvuru sahiplerinin kişisel şartlarına, seyahat planlarına, finansal kaynaklarına ve Amerika seyahati sonrası ülkelerine geri dönmelerini gerektirecek bağların bulunup bulunmadığına bakmaktadırlar.

Amerika Vizesi Başvuru Formu

Amerika Konsolosluğu resmi internet sitesinde bulunan DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu online olarak doldurulmalıdır. Amerika Konsolosluğu’na vize müracaat işlemlerinin ilk bölümünü tamamlayabilmek için vize başvuru sahiplerinin Amerika Göçmen Olmayan Vize randevusu almaları gerektiği bilmelidirler.

Amerika DS-160 vize başvuru formunu doldurmaya başlarken; sistem tarafından yöneltilen güvenlik sorusunun cevaplanması ile başvuru sahibine özel bir (ID) numarası verilir. Bu ID numarası sayesinde formu doldurma işlemine ara verilerek tekrar DS-160 formunun yanıtlanma işlemine kalınan yerden devam edilmesine imkan tanımaktadır. ID numarasının DS-160 Formun cevaplanma işlemi bitene kadar saklanması önemlidir!

Amerika DS-160 formunun doldurulmaya başlanmasından önce hangi şehir konsolosluğu üzerinden başvuru yapılacağı seçilmelidir (TURKEY-ISTANBUL ya da TURKEY-ANKARA). Daha sonra “Start An Application” butonuna basarak bilgilerinizi girmeye başlayabilirsiniz.

Amerika DS-160 fomunda bütün soruların doğru ve eksiksiz olarak cevaplanması gereklidir. Aksi takdirde başvuru reddedilerek; yeni bir vize randevusu alınma zorunluluğu doğabilir. Tam ismin Türkçe karakterde yazılması dışında formun tüm soruları İngilizce olarak ve İngilizce karakter kullanılarak doldurulmalıdır. İngilizce dışında herhangi bir dilde yapılan başvurular reddedilecek ve yeni bir başvuru yapmanız gerekecektir. DS-160 Formunu doldururken İngilizce yazan soruların üstüne fare ile geldiğinizde sağ üst köşesinde açılan açıklamada Türkçe dilde tercümesi mevcuttur. Bu tercümeler formu İngilizce doldurmanıza yardımcı olacaktır.

Amerika DS-160 formunun doldurulması bittikten sonra sistem fotoğraf yükle işlemine yönlendirecektir. Formun doldurma işlemine başlanmadan önce biyometrik fotoğrafın bilgisayarın masaüstünde hazır bulunduğundan emin olun. Masaüstünde hazır bulunan fotoğrafın sisteme yüklenmesi için "yükle" butonuna basınız. Bu işleminde sonlanması halinde doldurulan form, sayfa sayfa sistem tarafından gösterilip onaylanması istenecektir. Amerika DS-160 formunda yer alan bütün bilginin kontrol edilerek; en son aşamada “Sign Application” (Formu İmzalayın) butonuna tıklanarak; elektronik imza atılmalıdır.

Başvuru formunda yapılan yanlış beyan yalan beyan kapsamında değerlendirilerek; yemin edilmemiş kabul edilerek; başvuru sahibi hakkında cezai yaptırım uygulanabilir. Formun doldurulması sırasında verilen her cevabın doğruluğunu kontrol etmeden işlemi sonlandırmayınız.

Amerika Konsolosluğu Vize Ücreti

Amerika Göçmen Olmayan Vize Ücreti, herhangi bir Türk Ekonomi Bankası (TEB) şubesi aracılığıyla yatırılabilir. Bankanın ödeme karşılığında verilen dekont başvuru sırasında evrakların arasında sunulması gerekmektedir. Dekont olarak sadece orjinal müşteri nüshasının sunulması yeterlidir.

Ve ya, Amerika DS-160 başvuru formun elektronik sistemde doldurulma işleminin bitmesinin ardından yönergeler izlenerek; kredi kartı ile vize ücreti ödemesi yapılabilir.

Amerika Konsolosluğu Vize Reddi

Amerika Konsolosluğu vize reddi sebebi; yanıltıcı bilgi içeren başvuru formları ile yapılan vize başvuruları, Amerika’ ya girişin daimi olarak reddedilmesine sebep olabilir. Bu sebepten ötürü DS-160 vize başvuru formunun bu alanda uzman olan danışmanlık hizmeti sunan acentalar aracılığıyla yapılması daha olumlu sonuç alınması açısından önemlidir.

Başvuru formunda yapılan yanlış beyan yalan beyan kapsamında değerlendirilerek; yemin edilmemiş kabul edilerek; başvuru sahibi hakkında cezai yaptırım uygulanabilir. Formun doldurulması sırasında verilen her cevabın doğruluğunun mutlaka kontrol edilmesinin ardından işlem sonlandırmalıdır.

Amerika Konsolosluğu İstanbul Konsolosluk Hizmetleri

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye’de yaşayan Amerika vatandaşlarının pasaport- kimlik yenileme, noterlik işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda da Amerika İstanbul Başkonsolosluğu konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdür.

Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri Bölümü’nden pasaport çıkartma ve yenileme, konsolosluk doğum belgesi, noter hizmetleri, oy kullanma yardımı, vergi formları ve acil durum yardımı hizmetleri alınabilmektedir. Amerika İstanbul Konsolosluğu Amerikan Vatandaşları Hizmet Bölümü’nden hizmet almak isteyen herkesin randevu alması gerekmektedir. Vatandaşlık Randevu Sistemi üzerinden başvuru sahipleri randevularını önceden ayarlanabileceği için Konsoloslukta bekleme süreleri azalacak ve başvurular daha hızlı ve verimli bir şekilde işleme alınacaktır.

Ankara'daki Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri bölümü Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri randevu ile hizmet vermektedir. Cuma günleri, Amerikan ve Türk tatillerinde başvurulara kapalıdır.

Amerika Konsolosluğu İstanbul Pasaport - Kimlik Yenileme İşlemleri

16 Yaşından Küçük Çocuklar İçin Pasaport Başvuru İşlemleri, yetişkinler için ilk 10 yıllık pasaport başvuru işlemleri (16 yaşından büyükler için), eski pasaportu yenileme işlemi, kayıp veya çalıntı pasaport başvuru işlemi..

Amerika Konsolosluğu İstanbul Doğum Belgesi İşlemleri

Konsolosluk Raporu ile Doğum Belgesi (Consular Report of Birth Abroad-CRBA)Başvurusu,

Amerika dışında doğan bir çocuk adına hazırlanan Konsolosluk Raporu ile Doğum Belgesi (Consular Report of Birth Abroad-CRBA)

Not:Konsolosluk Raporu ile Doğum Belgesi çıkarılma işlemi ve ilk pasaport başvurusu aynı zamanda yapılmalıdır.

-----------------------------------------------