BAROK MÜZİĞİN DEVLERİ 7 Aralık’ta CEMAL REŞİT REY'DE BULUŞUYOR.

Dünyaca ünlü Powell Flute marka yüzü ,Türkiye'nin ilk barok flüt yorumcusu ve icracısı olan Nihan Atalay'ın yurtdışında bulunduğu yıllarda birlikte çalıştığı Grammy ödüllü İtalyan barok topluluk Modo Antiquo ile gerçekleştireceği konserde, barok müziğin repertuarının tanınmış ve bazı daha az bilinen eserleri seslendirilecek.

Sanatçı eğitimini bu konuda otoritelerce çok önemli okullar arasında yer alan Basel Schola Cantorum ve Cenevre Yüksek Müzik Üniversitesi Barok Müzik Bölümleri'nde devlet bursu ile yapmıştır.

Bunun yanı sıra modern müzik çalışmaları yapan sanatçımız, Lucerne Festival Orkestrası'nın efsane şefi Pierre Boulez ile birlikte çalışma fırsatı da bulmuştur.

Başta Amerika Flüt Derneği olmak üzere Uluslararası yarışmalardan ödül alan Atalay halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesidir.

Modo Antiquo

Modo Antique orkestrası 1987 yılında kurulmuştur.

Barok müziğin güçlü altyapısına sahip müzisyenlerden oluşan orkestra, bugüne kadar dünyanın birçok yerinde sahne almış ve 40’tan fazla CD çalışması yapmıştır.

Modo Antiquo, Antonio Vivaldi’nin tüm eserlerini günümüze yeni bir anlayışla taşıyan orkestra olarak bilinmektedir.

Barok müzik alanında Grammy ödüllü İtalyan orkestra Modo Antiquo, kemanda Raffaele Tiseo, Stefano Bruni, Rossella Borsoni, Giorgia Leonida Tosi, viyolada Pasquale Lepore, viyolonselde Bettina Hoffmann, kontrbasta Nicola Domeniconi, klavsende Andrea Coen ile sahnede olacak