HARİTA, NAVİGASYON 

GENEL BİLGİLER

Yaklaşık 5 hektarlık bir alanı kaplayan Tabiat Parkında kızılçam, erguvan, çitlembik, meşe, kocayemiş ve defne gibi türler bulunmaktadır. Konumu itibariyle önemli bir manzara değerine sahip olan Büyükada Tabiat Parkı’nda konaklama üniteleri, piknik yapmak için uygun alanlar ve plaj bulunmaktadır.

GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK FAALİYETLER

Günübirlik veya konaklamak için gelen ziyaretçilere hizmet verilebilen Büyükada Tabiat Parkı’na gelen ziyaretçiler; çeşitli büyüklüklerde konaklama üniteleri, spor sahaları, havuz, kır lokantası, kır kahvesi ve büfelerden faydalanabilmektedir. Tabiat Parkının sahil kısmında duş, soyunma kabini ve şezlong-şemsiye gibi hizmetlerin verildiği plaj alanları ve deniz manzarası eşliğinde piknik yapmak için uygun noktalar bulunmaktadır.

 ULAŞIM BİLGİLERİ

Sirkeci, Kabataş, Kadıköy, Bostancı ve Kartal'dan belli saatlerde yolcu taşıyan Adalar-Yalova vapurlarıyla Büyükada'ya ulaştıktan sonra yürüyerek, fayton ya da bisiklet kiralayarak tabiat parkına varılabilir.

FLORA BİLGİLERİ

Sahanın florası ağırlıklı olarak ibreli ağaçlardan oluşmaktadır. Gözlemlenen bitki türleri Kızılçam (Pinus brutia), Sahil Çamı (Pinus pinaster), Fıstık Çamı (Pinus pinea), Sapsız Meşe (Quercus petraea), Saçlı Meşe (Quercus cerris), Akdeniz Servisi (Cupressus sempervirens), Göknar (Abies spp.), Avrupa Ladini (Picea abies), Sabin Ardıcı (Juniperus sabina), Mimoza ağacı (Acacia dealbata), Doğu Mazısı (Platycladus orientalis), Atlas Sediri (Cedrus atlantica), Çakal Eriği (Prunus spinosa), Kurtbağrı (Ligustrum vulgare), Beyaz çiçekli kartopu (Viburnum opulus), Zakkum (Nerium oleander), Kocayemiş (Arbutus unedo), Akdeniz Defnesi (Laurus nobilis), Böğürtlen (Rubus spp.), Kuşburnu (Rosa canina), Tüylü Laden (Cistus creticus), Funda çalısı (Erica arborea), Orman sarmaşığı (Hedera helix) olarak belirlenmiştir.

FAUNA BİLGİLERİ

Büyükada, hayvan türü çeşitliliği bakımından araştırıldığında bölgede yaşayan hayvan türleri Yaban domuzu, Sincap, Tilki, Kirpi, Tavşan, Köstebek, Saksağan, Serçe, Karga gibi çeşitli memeli hayvanlar ve kuş türlerinden oluştuğu görülmektedir.

GİRİŞ ÜCRETLERİ

Şahıs 5 tl, indirimli 2.50 tl, bisiklet 5 tl

 TEHLİKELİ ALANLAR

Denize girildiğinde akıntılara dikkat edilmelidir.

ALANDAKİ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ

Günübirlik kullanım alanları mevcuttur. Plaj ve su sporları yapılabilir.

KIR LOKANTASI

Büyükada Restaurant Tel : 0 216 382 80 30 Web : www.buyukadaresort.com

 KONAKLAMA BİLGİLERİ

Kartal Belediyesinin işlettiği bungalov evlerde konaklama yapılabilir.

 OTEL

Ada Kartal Hotel Tel : 0 216 382 3555 / 0216 382 8865 Web : www.adakartalhotel.com

Burada neler var?

 İlçe: Adalar

 Alanı: 4,45 ha

 Giriş: 00:00

 Etkinlik Alanı

 Çeşme

 Büfe

 Piknik Alanları

 WC

 Mescit

 Kır Evi

 Çocuk Oyun Alanı

 Havuz

 Plaj Alanı

 Plaj Etkinlikleri

 Su Sporları

 Seyir Terası

 Ekstrem Manzara Noktaları

 Gezi ve Kültür Yolları

 Doğa Sporları

 Soyunma Kabini ve Duşlar

 Konferans Salonu

 Güvenlik Noktaları

 İdari Hizmet Binası