DİLBURNU TABİAT PARKI

HARİTA, YOL TARİFİ, NAVİGASYON

 ULAŞIM BİLGİLERİ

Sirkeci, Kabataş, Kadıköy, Bostancı ve Kartal'dan belli saatlerde yolcu taşıyan Adalar-Yalova vapurlarıyla Büyükada'ya ulaştıktan sonra yürüyerek, fayton ya da bisiklet kiralayarak tabiat parkına Varılabilir.

GİRİŞ ÜCRETLERİ

Şahıs 5 tl, indirimli 2.50 tl, bisiklet 5 tl

GENEL BİLGİLER

2011 yılında ilan edilen Dilburnu Tabiat Parkı, 6.88 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Tabiat Parkının tamamı orman olup hakim ağaç türü kızılçamdır. Deniz manzarasına sahip alanda manzara seyir terasları bulunmaktadır. Dilburnu Tabiat Parkı, önemli bir kuş göç yolu üzerinde bulunmaktadır.

GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK FAALİYETLER

Buruna doğru yaklaşık 500 metre uzayan, çam ağaçlarıyla kaplı alanda piknik yapmak için uygun noktalar bulunmakla birlikte çocuk oyun alanı ve kır lokantası mevcuttur. Tabiat Parkındaki 1 km’lik parkurda yürüyüş, koşu ve bisiklet turu yapma imkanı vardır.

FLORA BİLGİLERİ

Dilburnu mevkiinin florası genel olarak Kızılçam (Pinus brutia), Fıstık Çamı (Pinus pinea), Çakal Eriği (Prunus spinosa), Çobanpüskülü (Ilex aquifolium), Çitlenbik (Celtis australis), Erguvan (Cercis siliquastrum), Tüylü Laden (Cistus creticus), Katırtırnağı (Spartium junceum), Orman sarmaşığı (Hedera helix) türlerinden oluşmaktadır.

FAUNA BİLGİLERİ

Büyükada, hayvan türü çeşitliliği bakımından araştırıldığında bölgede yaşayan hayvan türleri Yaban domuzu, Sincap, Tilki, Kirpi, Tavşan, Köstebek, Saksağan, Serçe, Karga gibi çeşitli memeli hayvanlar ve kuş türlerinden oluştuğu görülmektedir.

GEZİ ARAÇLARI

Fayton Gezisi ve Bisiklet Kiralama

ALANDAKİ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ

Günübirlik kullanım alanları mevcuttur.

KIR LOKANTASI

Dilburnu Cafe Tel : 0 216 226 36 31

Burada neler var?

 İlçe: Adalar

 Alanı: 6,88 ha

 Giriş: 00:00

 Etkinlik Alanı

 Çeşme

 Büfe

 Piknik Alanları

 WC

 Ekstrem Manzara Noktaları

 Gezi ve Kültür Yolları

 Güvenlik Noktaları

 Bisiklet Yolu