Sarayburnu’ndan başlayarak Ortaköy’e kadar uzanan muhteşem bir İstanbul manzarasına sahip olan İBB Fethipaşa Sosyal Tesisleri, aynı adla anılan tarihi korunun huzur dolu atmosferinde ağırlar misafirlerini. 

Tarihi Fethi Paşa Korusu; Anadolu yakasının Boğaz kıyısında yer alan ve Sultantepe semtinin Boğaz’ı gören sırtlarından, Kuzguncuk Tepesi ve Paşalimanı’na kadar uzanır. Yüzlerce bitki ve ağaç türlerini barındıran bu yemyeşil koruda bir zamanlar Türk edebiyatçı ve düşünürlerinden Cemil Meriç’i de ağırlayan konak, günümüzde Fethipaşa Sosyal Tesisleri adıyla misafirlerine Boğaz manzarası eşliğinde restoran hizmeti sunmaktadır.

Denizin tüm çekiciliğiyle seyredilebildiği, koyu ve serin gölgeleri ağırlayan Fethipaşa Sosyal Tesisleri; geleneksel Türk mutfağının tadına varmak isteyenleri yemyeşil ağaçlar ve kuş sesleri arasında ağırlar.

2003’ten beri kafeterya ve restoran hizmetleri sunan tesisin en özel lezzetlerini ise domates sos ve kaşar peyniri ile tatlandırılmış Fethipaşa Sipecial ve kavrulmuş mantar eşliğinde sunulan Levrek Şiş oluşturmaktadır.

Bu arada Fethipaşa Sosyal Tesisleri’nde manzaraya karşı sıcacık çay eşliğinde yapılacak sabah kahvaltılarının, dumanı tüten salebin ve dost sohbetleri eşliğinde içilen kahvelerin de tadı bir başkadır.

Harika bir tabiat ve erguvan ağaçlarının mistik kokusu eşliğinde unutulmaz bir Boğaz keyfi yaşamak istiyorsanız tartışmasız en doğru adres Fethipaşa Sosyal Tesisleri…

Special Menü

ADRES

Kuzguncuk Mahallesi Paşa Limanı Caddesi Nacak Sokak No:6 / Üsküdar

444 10 34