Şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaşarak ağaçların gölgesinde sessiz, sakin ve huzur dolu bir atmosferde Boğaz’a karşı oturup İstanbul’u izlerken keyifli bir kahvaltı yapmak;  lezzetli bir yemek ya da sadece çayınızı, kahvenizi yudumlamak için en ideal adres Çamlıca Sosyal Tesisleri…

Yemyeşil doğası, tarihi ağaçları, rengarenk çiçekleri, eşsiz Boğaz manzarası ve yaz aylarının en bunaltıcı günlerinde bile püfür püfür esen havasıyla şehrin en güzel manzaralı tepelerindendir Büyük Çamlıca. Boğaziçi ve Marmara Denizi’ne nazır önemli mesire yerlerinden olan ve deniz seviyesinden yaklaşık 265 metre yükseklikte bulunan Büyük Çamlıca Tepesi’ndeki en güzel mekanların başında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri gelir.

3 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Çamlıca Sosyal Tesisleri, 400 metrekarelik kapalı restoran alanının yanı sıra Osmanlı Kahvehanesi ve çeşitli büfelerin yer aldığı Bahçe Kafeterya’dan oluşuyor.

Köşkleri, çeşmeleri, çay bahçeleri, tarihi anıt ağaçları, restoranları, yürüyüş parkurları, rengarenk çiçekleri ve tarihsel atmosferiyle sadece İstanbulluların değil, dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’u gezmeye gelen turistlerin de uğrak yerlerinden olan Çamlıca Sosyal Tesisleri’nin restoran bölümü, Osmanlı konaklarını anımsatan yapısı, duvarlarını süsleyen geleneksel motifleri ve Türk mutfağını yansıtan lezzetleri ile göz dolduruyor.

Çamlıca Sosyal Tesisleri’nin sipesiyallerini ise ızgarada pişirilmiş köftelerin patlıcanlar ile birlikte sıra sıra dizilerek servis edildiği Köfteli Patlıcan Söğürtme ve piliç kıymasının sebzelerle sotelenerek açılan bonfile ile rulo şeklinde sarılıp ızgarada pişirilmesiyle elde edilen Sebze ile Doldurulmuş Bonfile oluşturuyor.

Osmanlı Kahvehanesi

Çamlıca Sosyal Tesisleri’nin bir başka bölümünü oluşturan Osmanlı Kahvehanesi de yine Osmanlı motiflerinden izler taşıyan dekorasyonu ve pirinç sinileri ile adeta misafirlerini yıllar öncesine götürüyor. Çamlıca Sosyal Tesisleri; samimi dost sohbetleri eşliğine içeceklerini yudumlarken yaş pastadan trileçeye, aşureden sütlaca, kabaktan tahinli sarmaya kadar uzanan geniş tatlı alternatifleri ile damaklarını şenlendirmek ya da kek, kurabiye çeşitlerinden tatmak isteyen misafirlerini Osmanlı Kahvehanesi’nde ağırlıyor.

Bahçe Kafeterya

Çamlıca Sosyal Tesisleri’nin bir diğer bölümünü ise simit, kumpir, gözleme, köfte ekmek, hamburger, döner, pizza gibi aperatiflerin satıldığı büfelerin yer aldığı Bahçe Kafeterya oluşturuyor. Bahçe içinde geniş bir alana yayılan taş masaları ve ferforje tabureleri ile oldukça şirin bir görüntüye sahip olan Bahçe Kafeterya; İstanbul’u 360 derecelik bir açıyla panoramik olarak seyretme imkanı da sunuyor. Özellikle bahçenin ön tarafındaki banklardan enfes Boğaz manzarasına hakim ve tarihi yarımadadan neredeyse Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar uzanan İstanbul manzarasını izlemeye doyum olmuyor.

Kulaklarınızda Klasik Türk Müziği’nin en güzel nameleri, gözlerinizde eşsiz İstanbul manzaraları ve sofralarınızda birbirinden enfes lezzetlerle dolu bir gün geçirmek istiyorsanız Çamlıca Sosyal Tesisleri sizleri bekliyor.

Special Menü

Adres

Turistik Çamlıca Caddesi /Büyük Çamlıca

444 10 34