Yardım paralarıyla Banka Asya’yı kurtarmaya çalışmışlar

FETÖ’nün mali ayağına yönelik yapılan operasyonda Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin paralarının bir bölümünün Bank Asya’yı kurtarmak için buradaki hesaplara yatırıldığı bir bölümünün de Nepal imamının hesabına yatırıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi B. İ.’nin tüm hesap kayıtlarını incelemeye aldı.

TMSF MÜDAHALE ETMESİN DİYE TÜM PARALARI BANK ASYA’YA YATIRMIŞLAR

Asya Katılım Bankası’nın likidite rasyolarının bozulduğu ve buna bağlı olarak olası bir TMSF müdahalesini engellemek için FETÖ lideri Fethullah Gülen’in çağrısıyla örgüt üyelerinin harekete geçtiği tespit edildi.

PARA YATIRAN 44 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi B.İ.’nin de bu çağrı ile harekete geçerek 9 kişi adına açılan 9 farklı hesaba 445 bin Dolar havale yaptığı, 35 farklı isim adına açılan 35 hesaba da 1 milyon 666 bin 996 Dolar para yatırdığı tespit edildi.

17 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

TMSF müdahalesinin önlenmesi için Fetullah Gülen’in çağrısıyla adlarına hesap açtıran 44 kişiden 27’sinin yurt dışında olduğu belirlendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye’de bulunan 17 kişi hakkında ise gözaltı kararı verdi. Mali polis zanlıları gözaltına aldı.

YARDIM PARALARI NEPAL’E GİTMİŞ

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin firari şüphelisi olan R.S.’nin Şirinevler Bank Asya Şubesi’nde bulunan kiralık kasa içerisinde çok sayıda dekonta ulaşıldı. Dekontlarda yapılan incelemelerde, para transfer işlemlerinin FETÖ’nün Nepal imamı H.Ç.’ye yapıldığı ve paraların Nepal’e gönderildiği tespit edildi.