Fatih'te bir turizm şirketine yapılan operasyonda, havalimanlarındaki mor ışık testini geçen vize ve pasaport imal eden 'Dalton çetesi' çökertildi. B.A. ve Z.A. Kardeşler ile çete üyeleri B.G. Ve İ.İ. Gözaltına alındı. İşyerinde çok sayıda pasaport ve vizeye el konuldu.

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları kusursuz sahte pasaport ve vizeler nedeniyle 'Vize baronu' veya 'Dalton kardeşler' olarak ün yapan çetenin işyerini tespit etti.

KUSURSUZ VİZE VE PASAPORTLAR ELE GEÇİRİLDİ

Çete üyelerine ait Fatih'te turizm firması görünümündeki işyerine operasyon düzenlendi. Çete üyesi B.A., kardeşi Z.A., çete üyeleri B.G. Ve İ.İ. Gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 1 adet manyetik kart kopyalama cihazı, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre, İspanya, ve Avusturya ülkelerine ait 202 adet pasaport ve vize ile 126 adet boş hologram ele geçirildi.

VİP KAÇAKÇILAR

Dalton kardeşler çetesinin, VİP göçmen kaçakçıları için vize ve pasaport yaptığı, vize ve pasaportaları da bin Euro ile 2 bin Euro para karşılığında sattıkları belirlendi.

MOR IŞIK TESTİNİ GEÇİYOR

Çete üyelerinin kusursuz, vize ve pasaport yaptıkları için “Vize baronu” olarak ün saldıkları, yaptıkları vize ve pasaportların, havalimanlarında polis noktalarında bulunan mor ışık testini de kolayca geçtiği tespit edildi.

DALTON ÇETESİ BARONU ARANIYOR

Çete lideri M.A.'nın yakalanması için operasyonlar devam ederken, kardeşleri B.A. Ve Z.A. İle çete üyesi İ.İ. tutuklandı.