İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışmalarda 21.09.2018 günü İlimiz ilçesinde bulunan bir adrese gerçekleştirilen operasyonda M.A. isimli şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda 557 gr. Hint keneviri, 1 adet tabanca, tabancaya ait şarjör ve 66 adet fişek ele geçirilmiştir.

Yapılan çalışmaların devamında Ümraniye ilçesinde uyuşturucu satışı yaptıkları belirlenen diğer şahısların yakalanmasına yönelik olarak (2) adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda E.İ. (23), E.K. (33), F.A. (52), M.A. (28), isimli erkek şahıslar, Ç.K. (22) isimli bayan şahıs ile K.K. isimli yaşı küçük şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda;

· 2 kilo 500 gram Hint keneviri,

· 350 adet captagon hap,

· Hassas terazi ve çok sayıda kilitlenebilir poşet ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şüphelilerden E.I. ve E.K isimli şahıslar 22.09.2018 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, Ç.K. isimli şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, F.A, M.A. ve K.K. isimli şahıslar ise savcılıktan serbest bırakılmıştır.