Sultangazi'de silahlı saldırı

Sultangazi'de 15 dakika arayla iki ayrı silahlı saldırı meydana geldi. İlk saldırıda Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldız ağır yaralandı. Hemen ardından tekstil atölyesi sahibi Gökhan Çokdüşünür vurularak yaralandı. Polis her iki saldırıyı da gerçekleştiren kişinin Murat Ç. Olduğunu tespit etti.

Sultangazi Cebeci ve İsmetpaşa Mahallelerinde saat 11.30 sıralarında peş peşe 2 silahlı saldırı olayı meydana geldi.

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİ VURDULAR

İlk saldırıda Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldız uğradığı silahlı saldırı sonrasında ağır yaralandı. Cebeci Mahallesi'ndeki bir inşaat ofisinde meydana gelen olayda otomobille gelen saldırgan ofiste bulunan Ahmet Yıldız'a dışarıdan silahla ateş açtı. Göğsünden vurulan Yıldız ambulansa İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

TEKSTİL ATÖLYESİ SAHİBİ DE VURULDU

İsmetpatpaşa Mahallesi'nde meydana gelen diğer saldırı olayında ise aynı saldırgan tekstil atölyesi sahibi Gökhan Çokdüşünür'ü silahla vurarak yaraladı. Çokdüşünür olay yerine gelen ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastaesi'ne kaldırıldı.

SALDIRGAN KAÇTI

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, her iki saldırı olayını da gerçekleştiren kişinin Murat Ç. Olduğunu tespit etti. Saldırganın yakalanması için operasyonlara devam ediliyor.

OĞLUNUN İNTİKAMI İÇİN Mİ SALDIRILARI DÜZENLEDİ

İddiaya göre, Murat Ç.'nin oğlu Umut Ç., 2016 yılında Emrullah Şan'ın öldürülmesi olayında tutuklandı. Aynı soruşturmada isimleri geçen Ahmet Yıldız'ın yeğeni Samet Yıldız ve Gökhan Çokdüşünür'ün kardeşi İsmail Çokdüşünür Umut Ç.'nin aleyhinde ifade verdi. Umuç Ç.'nin bu soruşturma dosyasında tutuklu olduğu ve babası Murat Ç.'nin de intikam amacıyla böyle bir eylemi gerçekleştirmiş olabileceği değerlendiriliyor.