İstanbul Bahçelievler’de önceki akşam yüzlerce kişinin bulunduğu AVM’nin boşaltılmasına neden olan çete operasyonunun detayları ortaya çıktı. Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Azerbaycan’dan gelen 2 Azeri uyruklu kişinin, ‘Şirinler çetesi’yle Azeri uyruklu bir işadamının öldürülmesi için AVM’de yemekli toplantı düzenlediği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Özel Harekât ekiplerinin de katıldığı operasyon düzenleyen İstanbul Emniyeti, önce AVM’yi ablukaya aldı. Çetenin toplantı halinde olduğu restoran gözlem altına alındı, öncü operasyon timi de içeri girerek vatandaşları panik havası estirmeden dışarı çıkardı. Tüm müşterilerin tahliyesinin gerçekleşmesinin ardından kapılar kapatıldı.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, operasyon timi, ani bir baskın yaparak çete üyelerini çatışmaya fırsat vermeden gözaltına aldı. Tek kurşun sıkılmadan yapılan baskın sırasında bazı çete üyelerinin şüphelenip kaç- tığı anlaşıldı. Ancak onlar da yakalandı. Şirinler çetesi lideri Mex olarak bilinen Mehmet Sabri Ş. ve adamları ile Azeri uyruklu Orkhan İ. ve Camal H.’nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinden 9 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi çıktı.

TALİMAT AZERİ MAFYADAN

Polisin elde ettiği bilgilere göre toplantıda Azeri bir işadamına suikast planına yönelik yapılıyordu. İddiaya göre, Azerbaycan’da geçen ay cezaevinden tahliye edilen mafya lideri N.S., ağustos ayında Beşiktaş’da çapraz ateşte öldü- rülen ‘Lenkoranski’ takma adlı Rovshan Caniyev’in kardeşi Rahip Caniyev’in öldürülmesi için 2 adamını İstanbul’a gönderdi. Orkhan İ. ve Camal H., Caniyev’in öldürülmesi için ‘Şirinler çetesi’yle ilişkiye geçti. İki grup planı konuşmak için AVM’de bir araya geldi. Azerbaycan’da “Lenkoranski” takma ismiyle tanınan Rovshan Caniyev’in İstanbul’dan gönderilen cenazesini Azerbaycan’da 50 bin kişi karşılamıştı.

Baskının yapıldığı Ömür Plaza’nın Genel Müdürü Tülin Varol, operasyondan bilgilerinin olmadığını belirterek “Panik yaşanmamış. Bu tarzda profesyonel bir operasyon olması bizim açımızdan da memnuniyet verici” dedi