Silivri'de düzenlenen operasyonda, yılbaşı gecesi piyasaya sürülmek üzere sahte içki imalatının yapıldığı bir depo ortaya çıkarıldı. Depoda yapılan aramalarda, 9 ton metil alkol, 7 bin 832 adet sahte içki ve binlerce sahte bandrol ve boş içki şişeleri ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece, Esenyurt ve Silivri'de sahte içki imal ederek piyasaya satan sahtecilik çetelerini takibe aldı.

OTELLERİ GÜMRÜK KAÇAĞI İÇKİ DİYE KANDIRMIŞLAR

Büyükçekmece ve Esenyurt'da geçen hafta düzenlenen operasyonda 15 adrese baskın düzenlendi. Sahtecilik çetesi üyesi 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 740 litre metil alkol, bin 800 adet sahte içki ve yüzbinlerce sahte bandrol ve boş şişe ele geçirildi. Zanlıların, otelleri 'Kıbrıs'tan gümrük kaçağı içki getirdik' diyerek kandırdığı ve sahte içkileri otellere sattıkları tespit edildi.

SİLİVRİ'DE SAHTE İÇKİ İMALATHANESİ ELE GEÇİRİLDİ

Silivri'de düzenlenen operasyonda da sahte içki imalatının yapıldığı büyük bir depo ele geçirildi. Depoda yapılan aramalarda, sahte içki imalatında kullanılan düzenekler, sahte içki üretiminde kullanılan 9 ton metil alkol, 7 bin 832 şişe sahte içki ve yüzbinlerce sahte bandrol ile boş şişeler ele geçirildi.

SON 1 YILDA 185 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içkiden ölümler yaşanmasın diye son 1 yıl içerisinde 196 işyerine baskın düzenledi. 88 işyerine idari işlem yaparken, 108 işyerine de adli işlem yaptı. Operasyonlarda 21 sahte içki imalathanesi ortaya çıkarılırken 14'te sahte içkilerin tutulduğu depo bulundu.

Operasyonlarda toplam 185 kişi gözaltına alındı bu zanlılardan 18'i tutuklanırken, 13'ü de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.