Avcılar’da yapılan operasyonda Barcelona’dan korgo yoluyla gönderilen 120 gram ‘Flakka’yı’ almaya gelen TV spikeri Serkan O. Gözaltına alındı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, İspanya’nın Barcelona şehrinden gönderilen bir kargoyu takibe aldı.

Avcılar’da alıcısı Bulut O. Görünen kargo narkotik dedektif köpekleri tarafından kontrol edildi. Köpekler kargoya uyuşturucu tepkisi verdi.

KARGOYU ALMAYA TV SPİKERİ GELDİ

Kargocu gibi görünen gümrük ekipleri, içerisinde uyuşturucu bulunan kargoyu almaya gelen özel bir TV kanalında haber spikerliği yapan Serkan O.’yu gözaltına aldı.

UYUŞTURUCU TEST MAKİNESİ TANIMADI

Kargo açılarak uyuşturucu test cihazıyla kontrol edildi. Cihaz, kargoda bulunan toz karışımının uyuşturucu olduğu bilgisini verirken, uyuşturucunun ismini tanımlayamadı.

İLK DEFA TÜRKİYE’DE

Uyuşturucu test cihazının elde ettiği veriler yurt dışı laboratuarına gönderildi. Burada yapılan değerlendirmelerde, ele geçirilen uyuşturucunun tüm dünyayı kasıp kavuran, kullananları zombiye çeviren “Alpha PVP Hydrochloride” “Flakka” olduğu bilgisini aktardı.

İLK FLAKKA OPERASYONU YAPILDI

ABD ve Brezilya başta olmak üzere tüm dünyada hızla yayılmaya başlayan, kullananları kelimenin tam anlamıyla zombiye dönüştüren “Flakka” Türkiye’de ilk defa yakalandı.

BİR YAKINIM GÖNDERDİ İÇİNDE NE VAR BİLMİYORUM

Özel bir kanalda haber spikerliği yapan Serkan O., “Barcelona’dan bir yakınım kargoyu gönderdi. İçinde ne olduğunu bilmiyordum” dedi. Çalıştığı TV kanalında “Flakka’nın” tehlikesini anlatan bir haberde anlatan Serkan O. Çıkarıldığını mahkemece tutuklandı.

FLAKKA NEDİR?

Rusya menşeili olan uyuşturucu ilk olarak ABD’de ortaya çıktı. Brezilya’da bu uyuşturucuyu kullananların birer zombiye dönüşerek yamyam gibi davranması büyük korku yarattı.

Sentetik uyuşturucu olan “Alpha PVP Hydrochloride” içeren “Flakka’yı” kullanan insanlar aynı filmlerde gördüğümüz yamyamlara dönüşüyor. Bu ilacı uzun süre kullananlarda ölümcül etkiler oluşuyor. Zombi uyuşturucuyu kullananlar hiç tanımadıkları insanlara saldırıp parçalayabiliyor. Zombi hapını kullanan kişilerde ilk olarak kalp atışında hızlanma, duygularda ani değişim ve halüsinasyonlar görmeye başlıyor. Kullananlarda kalıcı psikolojik sorunlar oluşurken, kalp krizi bile geçirebiliyor.

SOSYAL MEDYA’DA BAĞIMLILARIN HALLERİ TÜYLER ÜRPERTİYOR

Brezilya’da Flakka kullanan bağımlıların zombiye dönüşmüş hallerini gösteren videolar hızla artamaya başladı.