Yapılan operasyonda 1'i Türk uyruklu bankacı kadın olmak üzere 6 çete üyesi 70 kilo kokainle yakalandı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en sıradışı kokain operasyonuna imza attı. Narkotik polisi, Güney Amerika'dan ülkemize kokain getiren bir çeteyi takibe aldı. 

KOKAİNLER GEMİ TABANINDA GETİRİLMİŞ

Takip edilen çete üyelerinin Güney Amerika'dan ülkemize gelen gemilerin taban kısmına gizledikleri kokainleri yurda soktukları belirlendi. Kokain yüklü geminin Darıca açıklarında beklediği çete üyesi bir dalgıcın geminin altında bulunan kokainleri deniz scooterı ile dalarak su yüzeyine çıkardığı tespit edildi. 

DENİZE SIFIR VİLLA KİRALAMIŞLAR

Çete üyelerinin gemi altından çıkarttıkları kokainleri daha sonra özel yatlarla Darıca'da denize sıfır konumunda kiraladıkları villaya getirerek burda sandıkların içerisinde muhafaza ettikleri belirlendi.

18.33 LİTRELİK AKARYAKIT İPUCU OLDU

Çete üyelerini yaklaşık 1 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alan Narkotik polisi, çete üyelerinin kullandığı Türk uyruklu kadın bankacı D.H.'ye ait 2 otomobile sürekli olarak 18.33 litrelik akaryakıt aldığını tespit. Otomobilin radyo bölümüne entegre edilmiş gizli bir bölüm de bulundu.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Uluslararası uyuşturu kaçakçılık çetesine yönelik Avcılar, Pendik ve Darıca'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Dominik Cumhuriyeti, Güney Amerika, Venezuella ve Türk uyruklu 1'i kadın 6 çete üyesi gözaltına alındı. 

15 MİLYON TL'LİK UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonda piyasa değeri 15 milyon TL olan 70 kil kokain ele geçirildi. Çete üyesi bankacı kadın D.H.'ye ait otomobillerde yapılan aramalarda da kokainlerin taşınması için gizli bölümler yapıldığı ve bu nedenle sadece 18.33 litre akaryakıt alabildiği tespit edildi. 

ÇETE ÜYELERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yapılan operasyonda gözaltına alınan bankacı kadın D.H., Dominik uyruklu sevgilisi M.A.A.A, Venezuella uyruklu J.R.C.E., Güney Amerika uyruklu S.M.M.A. veTürk uyruklu Ö.E. adliyey sevk edildi. 

NARKOTİK ŞUBE İNSTAGRAM'DAN CANLI YAYIN YAPTI

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaptığı başarılı operayonun bir bölümünü @istanbulnarkotikpolisi instagram hesabından canlı olarak yayınladı.