İnterpol tarafından aranan Özbek fuhuş baroniçesi yakalandı

İnterpol tarafından aranan 'Şirin' takma isimli Özbek fuhuş baroniçesi Shaıra K İstanbul'da düzenlenen operasyonda Türk uyruklu 7 adamıyla gözaltına alındı. K'nın İstanbul'un 3 gizli fuhuş evinde Özbek ve Türmenistan uyruklu 16 genç kız kurtarıldı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü ekipleri, çocuk bakıcısı ve hizmetçi olarak ülkelerinden getirilen Özbek ve Türkmen uyruklu genç kızlara zorla fuhuş yaptırıldığını tespit etti.

GİZLİ FUHUŞ EVLERİ TESPİT EDİLDİ

Özbek ve Türkmenistan uyruklu genç kızların Bağcılar, Fatih ve Avcılar'da bulunan 7 ayrı gizli fuhuş evinde tutuldukları ve fuhuşa zorlandıkları tespit edildi.

İNTERPOLÜN ARADIĞI BARONİÇE VE ADAMLARI GÖZALTINA ALINDI

Fuhuş evlerini yöneten kişinin İnterpol tarafından aranması olan Özbekistan uyruklu 'Şirin' takma ismiyle tanınan Shaıra K'nın yönettiği belirlendi. 7 ayrı fuhuş evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda K ve Türk uyruklu 7 adamı gözaltına alındı.

PASAPORTLAR BANYO KÜVETİNİN ALTINDAKİ GİZLİ BÖLMEDEN ÇIKTI

Fuhuş evlerinde yapılan aramalarda 11 bin lira fuhuş parası ile genç kızların el konularak banyo küvetinin altındaki gizli bölmeye gizlenmiş pasaportları ele geçirildi.

KIZLARI AİLELERİYLE TEHDİT ETMİŞLER

Kandırarak Türkiye'ye getirdikleri genç kızların pasaportlarına el konulduğu, borçlandırıldığı ve uyuşturucuya alıştırıldığı öğrenildi. Çete üyelerinin genç kızların kaçmasını engellemek için de ülkelerinde ailelerine zarar vermekle tehdit ettikleri öğrenildi.

GENÇ KIZLAR ÇETENİN ELİNDEN KURTARILDI

Shaıra K'nın fuhuş evlerinde zorla tutulan Özbek ve Türkmenistan uyruklu 16 genç kız kurtarıldı. Genç kızların ülkelerine gönderilmesi için işlemlere başlandı.

GENÇ KIZLARI ÖZBEKÇE BİLEN BAYAN POLİS MEMURU ÇÖZDÜ

Gözaltı sırasında, çeteden korkan genç kızlar polise konuşmak istemedi. Psikoloji bölümü mezunu ve Özbekçe bilen bayan polis memuru genç kızlarla saatlerce konuştu. Sonunda Özbek ve Türkmenistan uyruklu genç kızlar polise ifade vermeye ikna oldu. Kurtarılan kızlar çeteden şikayetçi oldu.

BARONİÇE VE 8 ADAMI TUTUKLANDI

Yapılan operasyonda Shaıra K ve 7 adamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.