Çok gizli olarak yürütülen soruşturmada çıkan kemikler 11 yıl önce işlenen bir cinayete kurban edilen Metin Özel'e ait olup olmadığını Adli Tıp Kurumu çözecek.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir vatandaşın ‘içkili bir ortamda bir arkadaşım 2006 yılında bir cinayet işlendiğini ve cesedinde Eyüp’te bulunan bir otoparka gömüldüğünü’ anlattı şeklindeki ihbar üzerine çalışma başlattı.

Polis ekipleri, ihbar edilen yer ve kişilerle ilgili teknik ve fiziki bir çalışma başlattı. Gerçekten de Metin Özel isimli kişinin 2006 yılından beri kayıp olarak arandığı belirlendi. 

DOSYA TOZLU RAFLARDAN İNDİRİLDİ

11 yıl önce ortadan kaybolan Metin Özel dosyası tozlu raflardan indirildi. Polis, 2006 yılında alınan ifadeler üzerine Özel'in öldürüldüğünü ve Eyüp'de bir otoparka gömüldüğünü tespit etti.

BAZA İLE TAŞIMIŞLAR

2006 da işlenen cinayette o dönem görgü tanıkları bulundu. Polis tarafından alınan ifadelerde bir görgü tanığı "O gece 4 kişi bir baza taşıyorlardı. Bazayı taşımakta zorlanıyorlardı. Bir süre sonrada evlerinin içini kırmızı renge boyandığını fark ettik” dedi.

OTOPARK KAZILDI

İşlenen cinayetin gerçekliğini teyit eden polis ekipleri, Eyüp’te bulunan bir otoparkta 3 gün boyunca kazı çalışması yaptı. İş makinelerinin de kullanıldığı otopark kazısında çok sayıda kemik parçaları bulundu. Kemiklerin bir bölümünün insan kemiği olduğu bir bölümünün de deformasyona uğradığı için anlaşılamadığı öğrenildi. Kemik parçalarının kime ait olduğunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bulunan kemik parçaların Metin Özel'e ait olup olmadığına Adli Tıp karar verecek.


CİNAYETİ İŞLEDİĞİ İLERİ SÜRÜLEN 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Organize polisi çok gizli yürüttüğü soruşturmada, Metin Özel’i öldürdüğü iddia edilen 4 kişinin yakalanması için operasyon başlattı. Zanlılardan o gece bazayı taşıdığı tespit edilen M.E. gözaltına alınırken, M.K., S.Z. ve Y.G.’nin yakalanması için operasyonlar devam ediyor. 

KURBANINDA 2 CİNAYETİ VAR

Organize polisi, öldürüldüğü düşünülen Metin Özel’in de 2006 yılında Güngören’de 2 kişinin öldürülmesi cinayetine karıştığı ve kendisini öldüren zanlıların yanına saklandığını tespit etti. Ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle de Metin Özel’in öldürülerek gömüldüğü sanılıyor.

Çok gizli olarak devam eden soruşturma, cinayete karışan 3 zanlıdan birinin de 2007 yılından beri kayıp olduğu öğrenildi.

Çok yönlü olarak sürdürülen soruşturmada, kazıdan çıkan kemiklerin kime ait olduğunun kesin tespitinin ardından operasyonlar devam edecek.