Hücre evleri bombaya dönüştürmüşler

Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak uzaklaşmaya çalışan 2'si kadın 4 DEAŞ'lı teröristin kaldıkları evde dehşete düşüren detaylar ortaya çıktı.

Bayrampaşa'daki otomobil, motosiklet ve müşteri emanet dolaplarında 67 bomba bulunan DEAŞ'lıların evinde ayrıca 32 mutfak tüpü, 6 bidon kimyasal madde, 6 bidon benzin, 4 sırt çantalı canlı bomba yeleği, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenekler ele geçirildi.

EVLERİNİ HAVAYA UÇURMUŞLAR

Şüphelilerin bombalı aracı hazırladıktan sonra gelen talimat üzerine, kaldıkları evi terk ettikleri ve evlerde düzenekler kurarak, patlamayla evdeki delilleri ortadan kaldırmaya çalıştıkları tespit edildi.

KÖPÜK VE SİLİKONLA PATLAMANIN ŞİDDETİNİ ARTIRMAK İSTEMİŞLER

Şüphelilerin iki evde kurdukları bomba düzeneklerinin patlatılması sırasında şiddeti artırmak için evdeki boşlukları silikon ve köpüklerle kapatarak odaların köşelerine pudra şekeri döktüğü belirlendi. Polise bıçak çekince ayağından vurulan teröristin otomobildeki bombanın butonuna uzanmaya çalıştığı anda yakalandığı ortaya çıktı.

OPERASYON DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Alışveriş merkezinin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak uzaklaşmaya çalışırken biri yaralı yakalanan 2'si kadın 4 DEAŞ'lı teröristin gözaltına alındığı operasyona ilişkin detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerince, cumartesi günü Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak kaçmaya çalışırken birisi vurularak yakalanan Mücahit Ş, Can Y, Sezgen P. ve Hatice Y’nin yaşadıkları hücreevlerinde inceleme yapıldı.

HÜCRE EVLERİ BOMBAYA DÖNÜŞTÜRMÜŞLER


Esenyurt’taki hücre evinde yapılan aramada, 4 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba yapımında kullanılan düzenek bulunduğu öğrenildi. Aynı şekilde yakılıp patlatılmaya çalışılan Arnavutköy’deki hücre evinde ise 28 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenek ele geçirildiği ifade edildi. Alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan bombalı araç ve motosiklette ise amonyum nitrat ve bilye ile güçlendirilmiş bomba düzeneğinin yanı sıra 4 sırt çantalı canlı bomba yeleği, 2 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildiği kaydedildi.



PUDRA ŞEKERİYLE ŞİDDETİ ARTIRACAKLARDI

Şüphelilerin bombalı aracı hazırladıktan sonra gelen talimat üzerine, kaldıkları evi terk ettikleri ve evlerde düzenekler kurarak, yangın ve sonrasında meydana gelecek patlamayla evdeki delilleri ortadan kaldırmaya çalıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin iki evde kurdukları bomba düzeneklerinin patlatılması sırasında şiddeti artırmak için evdeki boşlukları silikonla kapattığı ve odaların
köşelerine pudra şekeri döktüğü belirlendi.



İFADELERİ UZMAN EKİP ALACAK

Şüphelilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bombalı saldırı gerçekleştirip daha sonra farklı noktalarda canlı bomba saldırısı yapmayı hedeflediği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Emniyetteki ifade işlemleri henüz başlamayan 4 şüphelinin ifadelerinin ilerleyen günlerde uzman ekiplerce alınacağı belirtildi.

O ARAÇ EVİN ÖNÜNDEYMİŞ

AVM'de ele geçirilen örgüt üyelerine ait bombalı aracın bir süre Arnavutköy'deki hücre evinin önünde park halinde bekletildiği ortaya çıktı. Aracın evin önündeki görüntüsü güvenlik kameralarına yansıdı. DEAŞ'lı örgüt üyesi Mücahit Ş.'nin kendisini yazılım mühendisi olarak tanıtarak evi kiraladığı ortaya çıktı.

BUTONA BASACAĞI ANDA YAKALANMIŞ

Şüphelilerin yakalanması ile ilgili de çok çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Bayrampaşa'daki AVM otoparkındaki operasyon sırasında bacağından vurularak yakalanan örgüt üyesinin araçtaki bombanı butonuna basmak üzereyken etkisiz hale getirilip yakalandığı öğrenildi.