Bitcoin gaspı

Merter'de bir işadamını kaçırarak 11 milyon TL değerinde 450 sanal para “Bitcoin” kendi hesaplarına geçiren 5 kişi yakalandı. Sanal para Bitcoin gaspçısığ İbrahim Ö.'nün elde ettikleri paralarla lüks bir mekanı kapatarak evlilik teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'nin ilk sanal para gasp operasyonunu düzenledi.

BİTCOİN GASPI

Bir işadamı polise başvurarak, “kendilerine polis süsü veren 5 kişinin kendisini kaçırarak bir minibüse bindirdiğini ve zorla Bitcoin hesabını alarak paraları kendi hesaplarına geçirdiğini” söyledi. Gaspçılar tarafından 8 saat boyunca minibüste tutulduğunu ve şiddete uğradığını söyleyen işadamı 11 milyon TL değerinde olan 450 Bitcoin'in gasp edildiği şikayetinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN İLK SANAL GASP OPERASYONU DÜZENLENDİ

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, işadamını kaçırarak Bitcoin'lerini gasp yapan çeteye Türkiye'nin ilk sanal gasp operasyonunu düzenledi. Yapılan teknik ve takibin ardından 5 gaspçının kimlikleri belirlendi.

SANAL GASPÇILAR AZILI GASPÇI ÇIKTI

Esenyurt, Bağcılar ve Küçükçekmece'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Bitcoin gaspçısı, Gökhan S., İbrahim Ö., Uğur K., Görkem S. ve Selçuk Ö.'yü kıskıvrak yakaladı. İbrahim Ö.'nün gasp suçundan hapis yatarken firar ettiği, Gökhan S.'nin de gasp suçundan 30 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenidi.

BİTCOİN PARALARIYLA EVLENME TEKLİFİNDE BULUNMUŞ

İbrahim Ö.'nün 11 milyon TL değerinde 450 Bitcoin gaspının ardından, nişanlısına şaşalı bir evlenme teklifinde bulunduğu öğrenildi. Facebook sosyal medya hesabından o anları paylaşan İbrahim Ö., lüks bir mekanı kapatarak, nişanlısıyla giriş yapıyor. Meşalelerin yakılarak yerlere paraların saçıldığı şaşalı evlenme teklifinde bulunuyor.

MYNİNG GASPI DA YAPMIŞLAR

Bitcoin gaspçılarının Esenler'de de 3 ayrı kişiden Bitcoin üretmek için kullanılan Myning cihazlarının gasp ettikleri öğrenildi.