YUVA

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu

14 Kasım Salı 20:30 BİLET AL

25 Kasım Cumartesi 15:00 BİLET AL

25 Kasım Cumartesi 20:30 BİLET AL

B PLANI
Yazan ve Yöneten: Sami Berat Marçalı Yapım: Yağmur Dolkun Mentör: Handan Özbilgin Bromley Dekor ve Kostüm Tasarımı: Marta Montevecchi Işık Tasarımı: Alev Topal Ses Tasarımı: Fatih Rağbet Koreografi: Gizem Erdem Teaser: Selcen Ergun Asistanlar: Abdullah Karanfil, İlayda Öncü​, Deniz İnanç​ Oynayanlar: Bora Akkaş, Erol Ozan Ayhan, Özlem Zeynep Dinsel, Saim Karakale

Teşekkürler: LPAC, SALT Galata, Talimhane Tiyatrosu, Craft Tiyatro, Fotosanayii, Onur Gökhan Gökçek, Love Dance Point, Şencan Taşkale, Fatih Artvinli, Safia Amri, Namık Ergin, Banu Gündoğdu, Oğuz Arıcı, Manolya Şen

Türkçe ve İngilizce; Türkçe ve İngilizce üstyazılı.

Dilde ve geçmişte olmasa da, yuva arayışı ve hayal kurma konusunda ortaklaşan dört göçmenin yolu New York’un göbeğinde kesişir. Tazim, Chicho, Seda ve Barış’ın tek bir gecede yaşadıklarını izleyeceğimiz Yuva; göçmenlik, iletişim ve birbirimizi anlama üzerine bir oyun. Yönettiği son iki oyun Kabileler ve İstila!’da öteki olmak, iletişim ve göçmenlik meselelerine kafa yoran Sami Berat Marçalı; Yuva’da aidiyet ve varoluş kavramlarına dair arayışını dinamik ve güncel bir dille sahneye taşıyor.

Yaklaşık 60’ sürer; ara yoktur.

B PLANI Oyun alanı daraldığı için çemberi büyütmek isteyen, kitle ve sınırlarını geniş tutan, kesişen yolların güzelliğine inanan bir ekip tarafından 2016’da kurulmuş, bağımsız işler üreten göçebe bir tiyatrodur. İlk sezonunda Nina Raine’in Kabileler’ini ve Jonas Hassen Khemiri’nin İstila!’sını sahneleyen topluluk, bu oyunlarla “Afife ve Sadri Alışık Ödülleri”ne layık görülmüştür. Yeni sezonda, yolculuğuna Taç Mahal’in Nöbetçileri ve Yuva adlı oyunlarla devam edecek olan B Planı, bir gün plan işlemediğinde C Planı’nı aramaya gönüllü ve hazır olan bir laboratuvardır.

YÖNETMEN 1987’de Mersin’de doğan Sami Berat Marçalı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. 2010 yılından bu yana; İkincikat, Yan Etki ve Craft Tiyatro adlı topluluklarda, yazar, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Ödüller ve iyi eleştiriler alan B Planı adında kendi tiyatrosu bulunan Marçalı’nın yazdığı ilk oyun olan Küçük, Uluslararası Interplay Genç Yazarlar Festivali’ne kabul edilirken, yazdığı son oyun Yuva ise New York LaGuardia Performing Arts Center’da sahnelendi. Sanatçının yönetmenliğini yaptığı ilk oyun Korku Tüneli (2010) ve son oyun ise İstila!’dır (2017).

Biletler 50 TL | Öğrenci 10 TL