SENİ SEVİYORUM TÜRKİYE

Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi

16 Kasım Perşembe 20:30 BİLET AL

17 Kasım Cuma 20:30 BİLET AL

25 Kasım Cumartesi 18:00 BİLET AL

26 Kasım Pazar 18:00 BİLET AL

BBT-BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI
Yazan: Ceren Ercan Yöneten: Yelda Baskın Sahne ve Işık Tasarımı: Cem Yılmazer Müzik Tasarımı: Okan Kaya Hareket Düzeni: Melih Kıraç Kostüm Tasarımı: Selin Ölçen Dramaturji: Ceren Ercan Asistanlar: Ercan Koçak, Emre Sırımsı Oynayanlar: Alican Yücesoy, Defne Şener Günay, İrem Sultan Cengiz, Emre Koç, Damla Karaelmas Gökhan

Türkçe; İngilizce üstyazılı.

İstanbul’un göbeğinde bir çamaşırhanede yanlarında kirli çamaşırları ile beş kişinin yolları kesişir. Türkiye’nin puslu politik iklimini ve memleketin haletiruhiyesini hissedeceğimiz bu çamaşırhanede hem gerçekçi hem de ironik bir atmosfer hâkimdir. Ceren Ercan’ın yazdığı Seni Seviyorum Türkiye bugün bu ülkeyi sevme çabası üzerine bir oyun. Yelda Baskın’ın rejisiyle izleyeceğimiz oyunda karakterler; aksayan hayatın akışı içinde “buradayım ve ben de Türkiye’yim” demenin imkânı üzerine bir yolculuğa çıkıyorlar.

Yaklaşık 90’ sürer; ara yoktur.

Yunus Emre Kültür Merkezi’ne toplu taşıma ile ulaşım aşağıdaki yöntemlerle sağlanabilir:

Metrobüs
- Anadolu yakasından 34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme, Avrupa yakasından 34G, 34C Beylikdüzü-Cevizlibağ ve 34 Avcılar-Zincirlikuyu hatlarını kullanıp Şirinevler durağında inerek, 10 dakikalık yürüyüşle

Metro
- M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı metro hattı ile Ataköy-Şirinevler durağında inerek, 10 dakikalık yürüyüşle

BBT-BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI Aslına uygun olarak restore edilmiş tarihi bir binada faaliyet yürüten BBT, Türkiye’nin sayılı ödenekli tiyatrolarından biridir. Topluluk, seçimle göreve geldiği 2015’te Türkiye’nin en genç genel sanat yönetmeni unvanını alan Alican Yücesoy yönetiminde; pek çok uluslararası işbirliği gerçekleştirdi, çağdaş oyunların Türkçeye kazandırılması yönünde adımlar attı. Öncü sanat politikası ile kısa sürede dikkat çeken BBT, yerli klasiklerin çağdaş uyarlamalarını sahneye taşırken, aynı zamanda Türkiye’den genç yönetmen ve yazarlara da yeni çalışma alanları oluşturdu. 2016–17 sezonunu Tim Supple’ın yönettiği Shakespeare’in Yanlışlıklar Komedyası ile açan BBT; Nurkan Erpulat’ın yönettiği Gülünç Karanlık’la Maxim Gorki Tiyatrosu (Berlin) ve Theater an der Ruhr’da seyirci ile buluştu. Pek çok ödül alan topluluk, Türkiye tiyatrosunun en saygın ödüllerinden olan Afife Tiyatro Ödülleri’nde iki yıl üst üste “Yılın Prodüksiyonu”na değer görüldü.

 YÖNETMEN 1976’da İstanbul’da doğan Yelda Baskın, 2001–2004 yılları arasında, Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nda Kaos, Hizmetçiler, Sonra ve Terk adlı oyunlarda oynadı. 2003–04 sezonunda BBT’de yönettiği Medeni Hali: Kadın adlı oyunla 2011 Tiyatro Tiyatro Dergisi Ödülleri’nde “Yılın Prodüksiyonu” ve “Yılın Yönetmeni” dallarında aday gösterildi. 2013’de OYUNHAVASI tiyatro topluluğunda, yazdığı ilk oyun olan D Blok D:7’yi yönetti. 2015’te yönettiği Köşe Bucak İstanbul; rol aldığı Hizmetçiler (2015) ve Gülünç Karanlık(2016) oyunlarıyla birçok ödüle layık görüldü. 2006’da kuruluşunda yer aldığı oyun deposu tiyatro kolektifinin; Çirkin İnsan Yavrusu (2007) ve Aptal, Sıradan ve Suçlu (2010) adlı oyunlarında yazar ve oyuncu olarak çalıştı. Theaterheute’nin 2010 Haziran sayısında Almancası basılan Çirkin İnsan Yavrusu ile 2008’de Culturescapes (Bern, Zürich, Basel), 2009’da Theatre Hebbel Am Ufer ve Ballhaus’un organizasyonu olan Beyond Belonging (Berlin), 2010’da Wiener Festwochen (Viyana), New Plays from Europe (Wiesbaden), Festival Premières (Strasbourg), Theater an der Ruhr (Mülheim); Aptal, Sıradan ve Suçlu ile 2011’de Heidelberger Stückemarkt (Heidelberg) ve Volks Theater (Viyana); 2014’te Tatyana ile 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahne aldı. Oyuncu ve yönetmen olarak çalışmalarına devam eden sanatçı, halen BBT’de, genel sanat yönetmeni yardımcısı ve sahne direktörü olarak görev yapmaktadır.

Biletler 50 TL | Öğrenci 10 TL