KARTON ŞEHİR

Zorlu PSM Drama Sahnesi

26 Kasım Pazar 13:00

26 Kasım Pazar 18:00

ZORLU ÇOCUK TİYATROSU
Öykü: Gökhan Kızıklı Yazan: Serdar Saatman Yöneten: Gaye Cankaya Yönetmen Yardımcıları: Necmi Amaç, Zeynep Sevi Yılmaz Müzik: Efkan Develi, Burak Acar Işık Tasarımı: Kerem Çetinel Yapım Koordinatörü: Çise Damla Develi Dekor Tasarımı: Tarkan Akıncı, Merve Yörük (MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekor Tasarım Bölümü Öğrencileri) Kostüm Tasarımı: Asude Kılıç, Kübra Yalçın (MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kostüm Tasarım Bölümü Öğrencileri) Oynayanlar: Mebrure Yağmur Anaz, Ömer Karasu, Dilek Demir, Fatih Yağcı, Zeynep Sevi Yılmaz, Cansu Demirci, Yarkın Ünsal, Hasan Demirci, Mert Arat, Ayhan Bekdemir, Gizem Yorgancıoğlu, Çise Damla Develi, Şebnem Şeviktürk, Köksal Ünal, Miraç Üney, Tuğçe Ayar

+5 yaş için uygundur.

Zorlu Holding’in düzenlediği “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasının kazananı Gökhan Kızıklı’nın sınır tanımayan hayalleri, Serdar Saatman’ın uyarlamasıyla karşımızda. Yönetmenliğini Gaye Cankaya’nın üstlendiği Karton Şehir, tektipleşmenin ve kendinden olmayanı dışlamanın yok edici tehlikelerini masal formunda, çocukların dilinden sahneye taşıyor. Bir çocuğun hayal dünyasında üretilen bu müzikli oyuna tüm çocuklar ve çocuk kalanlar davetli.

Yaklaşık 105’ sürer; 2 Perde.

Etkinlik ücretsizdir; oturma düzeni yoktur. Mekân kapasitesi sınırlı olduğundan, lütfen 13 Ekim’den itibaren rezervasyon.iksv.org adresinden rezervasyon yaptırınız.

ZORLU ÇOCUK TİYATROSU Zorlu Çocuk Tiyatrosu; Türkiye’nin dört bir yanında tiyatroya gitmeyen çocuk kalmasın şiarı ve ülkenin kültür-sanat hayatına destek vermek amacıyla, Mehmet Zorlu Vakfı tarafından 2003’te kuruldu. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçen topluluk, kurulduğu günden bu yana Anadolu turneleri ve İstanbul’da yaptığı gösterilerle 700.000 çocuğa ulaştı. 2017/2018 sezonunda Karton Şehir ve Lunapark Gezegeni adlı oyunlarla perdelerini açan topluluk, çocuklara sanat sevgisini aşılamaya devam ediyor.

YÖNETMEN 1966’da Ankara doğan Gaye Cankaya, 1988’de İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 1995–98 yılları arasında, mezunu olduğu üniversitede oyunculuk hocalığı yapan Cankaya, 2000’de tiyatro yönetmenliği üzerine yaptığı mastırını tamamladı ve ardından doktoraya başladı. Aynı tarihlerde; birçok oyunda yönetmen olarak çalıştı ve İzmir Devlet Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu pek çok yapımda oyuncu olarak rol aldı. 1995’te İstanbul’a taşınmasının ardından, birçok dizide oyunculuk ve televizyon programlarında hem yapımcılık hem de sunuculuk yapan sanatçının; hayata geçirdiği Evim Güzel Evim adlı dekorasyon programı, 8 yıl boyunca televizyon kanallarının en sevilen programları arasına girdi. Bugüne kadar 20’yi aşkın projede yönetmen olarak çalışan Cankaya; halen Zorlu Holding Kurumsal İletişim’in “Bir Hayal Bir Oyun Projesi”nin Proje Koordinatörü ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun yapımcısı ve yönetmeni olarak meslek hayatına devam etmektedir.