İstanbul Health Expo, 29 Kasım’da CNR EXPO’da başlıyor


20 ülkeden tıbbi cihaz ve malzeme alıcıları,

İstanbul Sağlık Fuarı’na geliyor

Türk sağlık sektörünün hizmet ve teknolojide geldiği son noktayı gözler önüne serecek İstanbul Health Expo ile 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek.

Fuarla eş zamanlı olarak kongre, sempozyum, çalıştay ve toplantılar düzenlenecek. Bu etkinlikler kapsamında sağlık turizmi, iş sağlığı ve güvenliği gibi pek çok konu masaya yatırılacak.

Sağlık sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamalara ev sahipliği yapacak “5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı (İstanbul Health Expo-İstanbul Sağlık Fuarı) ile 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek. Ameliyathane cihazlarından tek kullanımlık ürünlere hastane mobilyalarına, fizik tedavi, rehabilitasyon cihazlarına kadar pek çok inovatif ürünün sergileneceği fuarda, Suudi Arabistan, Katar, Kosova, Ürdün, Lübnan, İran ve Irak başta olmak üzere 20 ülkeden tıbbi cihaz ve malzeme alıcıları ağırlanacak.

İş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekilecek

Medikal cihaz sektöründe yapılan ihracatın katma değerinin yükseltilerek, sektörün rekabetinin artırılmasının amaçlandığı İstanbul Health Expo Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Uluslararası Bütünleşik Sağlık Bakım Kongresi, ‘Sağlık Hizmet Sunucularında İş Sağlığı’ ve ‘Hastanelerde Bilişim ve Sağlık Teknolojileri Kongresi’ ana başlıklarında gerçekleşecek. Kamu ve özel sektörün, uzman temsilcileri tarafından verilecek olan Sağlık Bakım Turizmi Sempozyumu’nda ise “Sağlık Bakım Turizmi Vizyonumuz ve Gelişmeler” ile “Sağlık Bakım Turizmi Alanlarında Gelişmeler” ele alınacak. İş sağlığı ve güvenliği konusu da ‘Sağlık Hizmet Sunucularında İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Bölümü’nde masaya yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, OSGB İşletmecileri Derneği, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları Derneği (İSG Heder), Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) ve İş Sağlığı ve Güvenliği Dernekleri Federasyonu (İSAF) destekleriyle oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Bölümü’nde ulusal ve uluslararası ölçekte iş sağlığı ve güvenliğinin genel konuları ayrıntılarıyla ele alınacak. Tüm konular iş güvenliği uzmanları, akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcileri ve konuyla ilgili araştırmacılar tarafından tartışılacak.

Medikal cihaz ve hizmet sektörünün öncüsü olan 240’tan fazla markanın katılımı ile gerçekleştirilecek İstanbul Health Expo’nun en büyük destekçilerinden olan Fujitsu, sensör teknolojileri ile hasta, personel ve ürün takibi, yapay zeka, evde bakım, sağlıkta altyapı, hastanelerde verimlilik gibi sağlık sektörüne yönelik insan odaklı dijital hastane çözümlerini fuar ziyaretçileri ile paylaşacak.

Türkiye’nin önde gelen 20 hastanesi İstanbul Health Expo’da

Aralarında Acıbadem, Memorial, Adatıp Hastanesi, Avrasya Hastanesi, Başkent Üniversitesi Hastaneleri, Bezmialem, Birinci Göz, Biruni Üniversite Hastanesi, Çakmak Hastanesi, Dentaydın, Emsey Hospital, Esencan Hastanesi, Ethica, Gözde İzmir Hastanesi, Özel Hospitalist Hastanesi, KOÇ University Hospital, Medikal Park Hastaneler Grubu, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, Gaziosmanpaşa Hastanesi’nin de bulunduğu 20 hastane, sağlık hizmeti ve teknolojilerinde gelinen son noktayı gözler önüne serecek. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık A.Ş. tarafından, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE), Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER) iş birliğinde düzenlenen fuar, KOSGEB ve Tüm sağlık Kuruluşları Derneği’nin de (TÜMSAD) desteğiyle gerçekleştirilecek.