İPTAL: III. RICHARD

Zorlu PSM Drama Sahnesi

17 Kasım Cuma 20:00 Bilet Al

18 Kasım Cumartesi 15:00 Bilet Al

Oyun, topluluğun aldığı karar sonucunda iptal edilmiştir. Topluluğun bu kararını üzülerek izleyicilerimizin bilgisine sunarız.

Gösterimlere bilet alan izleyicilerimiz, biletlerini festival kapsamındaki başka bir oyunda kullanmak üzere değiştirebilir ya da 31 Aralık 2017 tarihine kadar bilet aldıkları gişeye (İKSV’den alanlar İKSV’ye, Biletix’ten alanlar Biletix’e) başvurarak iade işlemlerini gerçekleştirebilirler.

SCHAUBÜHNE BERLIN
Yazan: William  Shakespeare Çeviren ve Uyarlayan: Marius von Mayenburg Yöneten: Thomas Ostermeier Sahne Tasarımı: Jan Pappelbaum Kostüm Tasarımı: Florence von Gerkan Kostüm Tasarımı (İşbirliği): Ralf Tristan Scezsny Müzik: Nils Ostendorf Video Tasarımı: Sébastien Dupouey Dramaturji: Florian Borchmeyer Işık Tasarımı: Erich Schneider Kuklalar: Ingo Mewes, Karin Tiefensee Kukla Eğitmenleri: Susanne Claus, Dorothee Metz Dövüş Koreografisi: René Lay Oynayanlar: Lars Eidinger (III. Richard), Moritz Gottwald (Buckingham Dükü), Eva Meckbach (Elizabeth), Jenny König (Lady Anne), Sebastian Schwarz (Lord Hastings, Brakenbury ve Sir Richard Ratcliff), Robert Beyer (Sir William Catesby, Kraliçe Margaret ve İlk Katil), Thomas Bading (Edward, Londra Belediye Başkanı ve İkinci Katil), Christoph Gawenda (Clarence, Marki Dorset, Lord Stanley ve Galler Prensi) Laurenz Laufenberg, Bernardo Arias Porras (Kont/Lord Rivers ve York Dükü -kukla-), Thomas Witte (Davul)

Almanca; Türkçe üstyazılı.

Tiyatro tarihinin gelmiş geçmiş en cani kralı III. Richard’dan bir punk yıldızı ve sivri dilli bir komedyen yaratmak kimin aklına gelirdi? Günümüz tiyatrosunun kışkırtıcı ve sınır tanımayan yönetmeni Thomas Ostermeier; Shakespeare’in ölümsüz karakterinin hiç olmadığı kadar enerji dolu, sıradışı ve güncel portresiyle, dünya sahnelerini kasıp kavurduktan sonra İstanbul Tiyatro Festivali’ne konuk oluyor.


Ostermeier, gösterişli kıyafetleriyle zevk düşkünü York soylularını, Richard’ın başlarına saracağı felaketten bihaber, çürümeye yüz tutmuş sıvadan bir dekor içinde çıkarıyor sahneye. Öte yandan, ünlü Alman oyuncu Lars Eidinger’in ustalıkla canlandırdığı Richard, çarpık bacakları, kambur sırtı, tellerle kaplı dişleriyle içinde bulunduğu toplumun aşağılamalarına karşı büyük bir yıkımın planlarını yapıyor. Kendi ailesi dahil herkesin hayatına mal olacak kurnaz zaferleriyle dinmeyen nefretini, nihayetinde en ezeli düşmanı olan kendisine yöneltiyor. Ostermeier’in “kötülük üzerine bir deneme” olarak nitelendirdiği oyunu, seyirciyi de cinayete ortak etmekten çekinmiyor. Ostermeier’in yönetimindeki ünlü Schaubühne topluluğunun Shakespeare’in Globe Theatre’ını andıran sahne tasarımı, Almanca nesir şiire titizlikle aktararak sadeleştirdikleri metni ve yüksek voltajlı canlı müzikleriyle III. Richard, bu yılki festivalin köşe taşlarından.

Yaklaşık 165’ sürer; ara yoktur.

Oyun Sonrası: Yönetmen ve oyuncuların katılımı ile söyleşi (17 Kasım)