İHANET

Caddebostan Kültür Merkezi

25 Kasım Cumartesi 20:30 BİLET AL

26 Kasım Pazar 15:00 BİLET AL

ANKARA DEVLET TİYATROSU
Yazan: Nahid Sırrı Örik Yöneten: Özen Yula Yönetmen Yardımcısı: İclal Karaduman Dekor Tasarımı: Hakan Dündar Işık Tasarımı: Osman Uzgören Kostüm Tasarımı: Özge Akarsu Koreografi: Banu DemirÜslup Çalıştırıcısı: Hülya Aydoğdu Asistan: Cem Sel Dekor Sorumlusu: Nafiz Hataş Aksesuvar Sorumlusu: Sinan Devir Oynayanlar: Mehmet Akay, Serpil Gül, Levent Çelmen, Başak Vural, Nur Serengül, Şivan Binici, Kıvanç Değirmenci, Selver Kınık Onurlu, Didem Ruhi, Erkan Erkoç, Fatma Nur İsmailçebi,Merve Nur Türkan, Cem Sel, Duygu Biçer, Volkan Özman, Ozan Arabacı, Ulaş Karadağ, Eylül Aykut, Deniz Alver Çamlıdağ, Cebrail Esen

Türkiye edebiyatının, insanın karanlık tarafını anlatan derin ve sessiz ustası Nahid Sırrı Örik’in; bugüne dek hiç sahnelenmeyen bir yapıtı: İhanet. Fonda genç Türkiye Cumhuriyeti, 1930’lu yıllar. Ankara’da bir konakta yaşayan Sacide ve Macide adlı iki kardeş arasında gizli bir rekabet yaşanmakta. Celal’le nişanlı olan Sacide ile Celal’e âşık olan Macide arasındaki bu rekabet, Sacide’nin zenginlik ve debdebeyi tercih etmesine kadar sürer. Ancak bu tercihle rekabet sona ermez, aksine körüklenir. Bu çekişmeli aşkta, güzellik-çirkinlik, iyilik-kötülük, zafer-mağlubiyet hep iç içedir. Ve belki de galiptir, bu yolda mağlup olan... Bütün bu Ankara hayatının fonunda ise Müzeyyen Senar, Ankara Radyosu’nda konser vermekte, hayat, şarkılardaki gibi akmaktadır.

Yaklaşık 115’ sürer; 2 Perde.

ANKARA DEVLET TİYATROSU Devlet Tiyatroları, kuruluş amacını oluşturan; Türk halkını tiyatroyla tanıştırıp halkın tiyatroyla ilişki kurmasını sağlama ve tiyatroyu gündelik hayatın bir parçası haline getirme görevini kurulduğu tarih olan 1949’dan bugüne yerine getirmektedir. Kuruluşundan kısa bir süre sonra bölge tiyatroları kurma hedefine yönelen kurum; zaman geçtikçe yurdun en ücra köşelerine dahi “tiyatro götüren”, dünyanın en büyük devlet tiyatrosu olarak başka bir örneği olmayan başarılara imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. Bugün 12 yerleşik bölge, 11 turne bölge sahnesinde; yaklaşık 65 sahnede her ay seyircisiyle buluşan Devlet Tiyatroları, sezon boyunca 2’si ulusal ve 6’sı uluslararası olmak üzere toplam 8 tiyatro festivali gerçekleştirip yılda ortalama 160 oyun çıkarmakta ve yaklaşık 6500 kez açtığı perdeleriyle Türk Tiyatrosu’nun omurgasını oluşturmaktadır.

YÖNETMEN Eskişehir’de dünyaya gelen Özen Yula, Hacettepe Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. On dört dile çevrilen oyunlarının; ABD, Almanya, Fransa, Avusturya, İtalya, İsveç, İsviçre, Bosna, Belarus, Finlandiya ve Polonya gibi ülkelerde prodüksiyonları ya da okumaları yapıldı. Çeşitli Avrupalı yazarlarla ortak projelerde görev alan sanatçının; ABD, İngiltere, Fransa, Macaristan, Polonya, Ukrayna ve Bulgaristan’da çeşitli antolojilerde oyunları ve hikâyeleri yayımlandı. 2010 yılında Cleveland State Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde ders verip; aynı üniversite ve Cleveland Public Theatre’da yazdığı oyunları sahneledi. Ay Tedirginliği, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Kırmızı Yorgunları, Gözü Kara Alaturka, Sahibinden Kiralık, Gayri Resmi Hurrem, Şems!.. Unutma!.., Pusulasız, Derin Bir Ülkede, Bakarsın Bulutlar Gider, Rahvan Giden Atlılar, Ben O İstanbul’u Çok Sevdim gibi birçok oyun yazan Yula; Yakındoğu’da Emanet, Gözü Kara Alaturka, Ay Tedirginliği, Stop the Tempo, Kocasını Pişiren Kadın, Şems!.. Unutma!.., Codename: EXILE, Don’t Call Me Fat, Pusulasız,Bakarsın Bulutlar Gider, Ben O İstanbul’u Çok Sevdim, Ân, Kadınlar, Filler Ve Saireler gibi birçok oyun yönetti. Sanatçı, çeşitli tarihlerde;Haldun Taner Öykü Ödülü, Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü, Afife Ödülleri Cevat Fehmi Başkut En Başarılı Yazar Ödülü, İsmet Küntay En İyi Oyun Yazarı, Savaş Dinçel En İyi Oyun Yazarı, Sevda Şener Tiyatro Yazarlığı Ödülü ve İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü gibi birçok ödüle değer görüldü.