ATAŞEHİR’DE BARIŞIN MÜZİĞİ ÇALDI

“Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali” kardeş iki kentin gençlerinin birlikte sahne aldığı konserle sona erdi.

Yeni yılın ilk günlerinde klasik müziğin ritmini Ataşehir’e taşıyan festivalin kapanışında, 14 Ocak Pazar akşamı Almanya’dan Otto-Hahn-Gymnasium Gençlik Senfoni Orkestrası ile Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası birlikte sahne aldılar.

Drechsel Piyano Resitali ile başlayan gecede Türk ve Alman gençler, Ataşehirli sanatseverlerle buluştu. Ataşehir’in kardeş kenti Monheim am Rhein kentinde bulunan Otto-Hahn-Gymnasium okulunun gençlik senfoni orkestrası ile Ataşehirli gençlerden oluşan Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası, geçtiğimiz haftalarda birlikte Almanya’da konser vermişlerdi. Gençler arasında kurulan bu dostluk köprüsü giderek büyürken, gençler bir arada Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) yeniden sahne aldılar.

Gençleri izlemeye gelen dinleyiciler salonu tamamen doldururken, konseri Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Monheim Belediye Başkan Yardımcısı Laura Töpfer, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan da müzikseverlerle birlikte izledi.

7 - 14 Ocak tarihleri arasında MSKM’de düzenlenen konserlerle, yedi akşam klasik müzik dolu geçerken, festivalin sohbet bölümünde de üç gün söyleşiler düzenlendi.

Festival boyunca; Bilkent Senfoni Orkestrası, Pavel Steidl Gitar Resitali, Contraston Barok Topluluğu, İstanbul Klarnet Korosu, Özgür Aydın Piyano Resitali, genç yeteneklerden Nehir Özzengin & Tarık Kaan Alkan Piyano Resitali, Oliver Drechsel Piyano Resitali ile gençlik orkestralarının konserleri Ataşehirli müzikseverlerle buluştu.

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği diğer büyük organizasyonlarda olduğu gibi, Klasik Müzik Festivali’nde de “Bir Kitap, Bir Bilet” uygulamasına devam edildi. Konser biletleri, müzikseverlere okunmuş birer kitap karşılığında verilirken, bilet bedeli olarak bağışlanan kitaplar, Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara ve “Bu Takside Kitap Var” kampanyasına destek olacak.

Ataşehir Belediyesi Basın Bürosu

Şebboy Sokak No:4/A PK: 34746 Barbaros Mahallesi Ataşehir / İstanbul

T:+90 0216 570 50 00 Dâhili:2807 [email protected] www.atasehir.bel.tr